Football Talk

Παναθηναϊκός: Πρώτη ήττα, συνεχόμενο ντεφορμάρισμα και... κρέμασμα από τον άτυχο Μπρινιόλι!

Παναθηναϊκός: Πρώτη ήττα, συνεχόμενο ντεφορμάρισμα και... κρέμασμα από τον άτυχο Μπρινιόλι!

Στο Αθηναϊκό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε νικητής, αντιθέτως σημείωσε την πρώτη του ήττα και έδωσε συνέχεια στο ντεφορμάρισμα του. Ο Ιανουάριος είναι άκρως απαιτητικός και δεν πρέπει να... χαθεί το μυαλό της ομάδας. Το πρωτάθλημα έχει πάρει «φωτιά» και οι μεταγραφές… φωνάζουν!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ήρθε η ώρα να γράψει και ο Παναθηναϊκός την πρώτη του ήττα λοιπόν. Μετά από 16 αγωνιστικές, όπου η λέξη ήττα ήταν άγνωστη, η ΑΕΚ κατάφερε να σπάσει το αήττητο. Στην OPAP Arena η «ένωση» έχει ξεκινήσει με το δεξί και έχει χτίσει και εκείνη τη δική της παράδοση σημειώνοντας μόνο νίκες.

Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Ο Παναθηναϊκός έχει μαζέψει 42 από τους 51 βαθμούς που είχε στην διάθεση του. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και η ΑΕΚ καραδοκεί ξανά στο -4 από την κορυφή. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο -7 από τον Παναθηναϊκό και στο -3 από την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα έχει πάρει… φωτιά!

Κλειστό παιχνίδι και η κροτίδα στον... άτυχο Μπρινιόλι

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι το τέταρτο διαδοχικό ντέρμπι στο οποίο βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά είναι το μοναδικό στο οποίο δεν κατάφερε είτε να ισοφαρίσει, είτε ακόμα και να ανατρέψει ολοκληρωτικά το παιχνίδι. Είναι ακόμη ένα σημάδι πως η ομάδα είναι ντεφορμέ και δεν πάνε όλα κατ' ευχή. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, αδιαμφισβήτητα, ήταν άριστα διαβασμένοι και η ο ένας εξουδετέρωσε το παιχνίδι του άλλου σε μεγάλο βαθμό. Ο αγώνας ήταν κλειστός και όπως αναμενόταν κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχαν φάσεις αξιοσημείωτες και αυτό που χαρακτήρισε το παιχνίδι ήταν το πάθος από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.

Μετά την επίτευξη του γκολ της ΑΕΚ, η ίδια οπισθοχώρησε και παραχώρησε την κατοχή της μπάλας στους «πράσινους». Στην φάση του γκολ ο Παναθηναϊκός πιάνεται πραγματικά απροετοίμαστος, αφού κανείς δεν έχει καταλάβει τις προθέσεις του ρέφερι. Ο Κώτσιρας έχει... κλείσει πάνω στον Αραούχο, ο Αργεντινός επιθετικός όμως με μια τσιμπητή κεφαλιά έβγαλε τον Πινέδα στον ελεύθερο χώρο, με τον Τσέριν να προσπαθεί άσκοπα να κόψει τον Μεξικανό. Η άμυνα βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, ο Πινέδα κάνει κάτι σαν σουτ, που από το ριπλέι φαίνεται πως η μπάλα δεν είχε φορά προς το τέρμα, αφού η μπάλα κοντράρει στα πόδια του... άτυχου Μπρινιόλι και κατέληξε στα δίχτυα.

Σίγουρα, ο Ιταλός γκολκίπερ, είναι επηρεασμένος από την κροτίδα που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε. Όσο για το fair play αν κανείς δει ξανά την φάση, ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα ενώ η μπάλα βρίσκεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, πολύ πριν ο Κώτσιρας σπριντάρει για να κερδίσει την μπάλα. Κάθε συζήτηση για την απόφαση του διαιτητή όμως είναι μάταιη! Οι απόψεις είναι πολλές και θα διίστανται.

Ο Μπερνάρντ, ο Ιωαννίδης και οι... αφανείς

Πριν το γκολ του Πινέδα όμως, ο Μπερνάρντ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Αθανασιάδης με την επέμβαση του όμως έσωσε τους κιτρινόμαυρους και διατήρησε το μηδέν με μια δύσκολη απόκρουση. Οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές και το παιχνίδι άρχισε να… απλώνει μετά το 1-0, όταν οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους.

Ο Ιωαννίδης για άλλη μια φορά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν πολύ δραστήριος. Λίγο έλειψε μάλιστα να γίνει ξανά ο «game changer» του παιχνιδιού, αφού με ατομική ενέργεια στο 90+8’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έμεινε μόνο το «κάνε το γκολ εκεί ρε Φώτη», με τον Έλληνα φορ να στέκεται άτυχος, εκτελώντας βέβαια από δύσκολη γωνία.

Σε ατομικό επίπεδο τώρα, η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε εξουδετερώσει αρκετά καλά τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος όμως σε δυο μονομαχίες με τον Μάγκνουσον βγήκε νικητής και εξέθεσε τον Ισλανδό. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ανασταλτικά ήταν πολύ καλός και οι τοποθετήσεις του ήταν σωστές, επιθετικά όμως οι επιλογές του δεν ήταν καλές. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος ήθελε και έδειχνε πως θέλει να βοηθήσει, όμως σε κάθε κατοχή του, είχε πολλές επαφές με την μπάλα «κουράζοντας» την. Σπόραρ και Βέρμπιτς ήταν εκτός πνεύμα αγώνα και δεν είχαν μεγάλη συμβολή.

Οι ελλείψεις στην ομάδα είναι αρκετές και έχουμε γράψει ξανά πως είναι εξόφθαλμες. Η προσθήκη ενός δημιουργικού χαφ είναι απαραίτητη, όπως επίσης και ενός εξτρέμ γιατί οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Δεν νομίζω πως έχει κάτι να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από το συγκεκριμένο παιχνίδι πέρα από την συγκέντρωση και τη σοβαρότητα που έδειξε. Το πρωτάθλημα πλέον παίρνει… φωτιά και εν όψει της απαιτητικής συνέχειας, ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να «κρατήσει τα λουριά» και τους ποδοσφαιριστές προσηλωμένους στο έργο τους. Αν μπει στην εξίσωση η απώλεια του Μάγκνουσον, το έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0