Football Talk

ΑΕΚ: Ο Κικάνοβιτς, ο Κιζάνς και η πραγματική ανάγκη

ΑΕΚ: Ο Κικάνοβιτς, ο Κιζάνς και η πραγματική ανάγκη

Πώς έχουν τα μεταγραφικά θέματα στην ΑΕΚ αρχές Γενάρη και τι να περιμένουμε ως το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος άνοιξε και οι ομάδες έχουν μπροστά τους έναν μήνα να κινηθούν μεταγραφικά. Η ΑΕΚ δείχνει ενεργή και μέσα στον Γενάρη αναμένεται να ενισχυθεί ουσιαστικά. Εδώ και ημέρες η περίπτωση του Μπέντζι Κικάνοβιτς είναι στο προσκήνιο για την ΑΕΚ. Ουσιαστικά από τα ονόματα που έχουν βγει ως τώρα στη δημοσιότητα μόνο αυτό του 23χρονου μεσοεπιθετικού της Σαν Χοσέ παίζει ενεργά. Πρόκειται για παίκτη τον οποίο έχει αναδείξει ο Ματίας Αλμέιδα και τον θέλει στη Φιλαδέλφεια. Δεν «καίγεται» να έρθει από τώρα. Περισσότερο από το καλοκαίρι και μετά τον χρειάζεται, όμως η ΑΕΚ κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες προσπάθειες να τον αγοράσει τώρα, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία και παράλληλα ο παίκτης να μπει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, κερδίζοντας χρόνο.

Από εκεί και πέρα σήμερα στην Ιταλία υπήρξε ένα σενάριο για τον 23χρονο Γάλλο κεντρικό χαφ, Μικαέλ Κιζάνς, τον οποίο έφεραν ως υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ. Πρόκειται για παίκτη που παίζει στη Βενέτσια και το 2019 η Μπάγερν Μονάχου είχε προσφέρει 10 εκατ. Ευρώ στην Γκλάντμπαχ προκειμένου να τον κάνει δικό της. Ωστόσο, ο Κιζάνς δεν ειχε την εξέλιξη που θα έπρεπε και τώρα οι μάνατζέρς του αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση γι’ αυτόν. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ΑΕΚ, η Γιουνγκ Μπόις, η Τράμπζονσπορ και η Μπεσίκτας τον έχουν στη λίστα τους. Πρόκειται απλά για φήμη και δεν προκύπτει από κάπου ότι η ΑΕΚ έχει δείξει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, ενδιαφέρον για τον Κιζάνς. Σε επίπεδο φημών από τη Σκωτία αυτή τη φορά, συνεχίζεται να υπάρχει και για τον διεθνή Αυστραλό κεντρικό χαφ της Σεντ Μίρεν, Κιάνου Μπάκους.

Η πραγματική ανάγκη της ΑΕΚ ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου εντοπίζεται στην στην άμυνά της, καθώς δείχνει αναγκαία η απόκτηση ενός αριστερού μπακ σε πρώτη φάση κι ενός στόπερ σε δεύτερη. Ειδικά αριστερό μπακ, καθώς ο Μοχαμάντι θα μείνει αρκετό καιρό εκτός, λόγω τραυματισμού και έχει απομείνει μόνο ο Χατζισαφί. Ως εναλλακτικές λύσεις τώρα στα χέρια του ο Αλμέιδα έχει τους Σιντιμπέ και Ραντόνια για τη θέση του αριστερού μπακ. Εύλογα η ΑΕΚ χρειάζεται να βρει έναν αξιόπιστο αριστερό μπακ και για τώρα και για το μέλλον. Συζητήσεις γίνονται… Ως το τέλος Γενάρη η ΑΕΚ καλείται να αποκτήσει αριστερό μπακ, στόπερ ή και έναν μεσοεπιθετικό με τον Κικάνοβιτς να παραμένει σε πρώτο πλάνο. Περισσότερο πάντως ανάγκη έχει έναν παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0