Football Talk

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 2-0: Ο Σενγκέλια «κέρναγε» και ο Καρέλης… θάμπωσε το Αγρίνιο! (video)

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 2-0: Ο Σενγκέλια «κέρναγε» και ο Καρέλης… θάμπωσε το Αγρίνιο! (video)

Προσπάθησε, πάλεψε αλλά δεν θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς με τον Παναιτωλικό ο Ατρόμητος, με τους Αγρινιώτες να επικρατούν με 2-0, εκμεταλλευόμενοι πλήρως και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, για περισσότερο από 60 λεπτά.

Μία απίθανη έμπνευση του Νίκου Καρέλη και ένα γκολ από τον Χουχούμη ήταν αρκετά για να επιστρέψει στις νίκες ο Παναιτωλικός απέναντι στον Ατρόμητο με 2-0, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων εντός του 2023.

Εξαιρετικά πειθαρχημένοι οι Αγρινιώτες, εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν στο πρώτο μέρος, ύστερα από την δεύτερη… μόλις αποβολή του Ανδρέα Γιαννιώτη, με κόκκινη κάρτα, σε ολόκληρη την καριέρα του.

1ο Ημίχρονο

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 2-0; Η αλήθεια είναι πως οι Αγρινιώτες έδειχναν να έχουν καλύτερο ρυθμό από την έναρξη της αναμέτρησης, δίχως όμως να καταφέρνουν να απειλήσουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Η αλλαγή των ισορροπιών όμως επήλθε στο 23ο λεπτό, όταν ο Γιαννιώτης έκανε άστοχη έξοδο, ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Σενγκέλια και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μία ώρα.


Ο Ατρόμητος δεν δέχθηκε φάσεις, πλην αυτής του 45ου λεπτού και οδήγησε το ματς στη «λευκή» ισοπαλία στην ανάπαυλα, αλλά ήταν… αδύνατο να καταφέρει να αντέξει και στο δεύτερο ημίχρονο.


2ο Ημίχρονο

Αυτό μάλιστα έγινε φανερό από το ξεκίνημα της επανάληψης, με το κερδισμένο κόρνερ της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου στο 46’ να καταλήγει σε… γκολ. Ένα «προσωπικό» γκολ του Νίκου Καρέλη, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με απίθανο τρόπο, παρότι είχε… πλάτη στην εστία.

Έκανε  τακουνάκι, πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος και νίκησε τον Μάριτς, «λυτρώνοντας» τους γηπεδούχους που δεν είχαν βρει δίχτυα σε δύο διαδοχικά ματς και… ένα ημίχρονο.


Από εκεί και πέρα, το πράγμα έδειξε να απλοποιείται πολύ για τον Παναιτωλικό, ο οποίος ήταν ανώτερος και κεφαλαιοποίησε την υπεροχή του, και πάλι από στατική φάση.

Σκόραρε στο 74ο λεπτό, με τον Χουχούμη, και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Σενγκέλια και κάπως έτσι, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας εντός έδρας τον Ατρόμητο, μόλις για 3η φορά στα 10 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις.


Ο MVP

Είναι ο Νίκος Καρέλης. «Ξεκλείδωσε» την άμυνα του Ατρομήτου και έκανε το 1-0, με απίθανη έμπνευση, δικαιολογώντας πλήρως τον λόγο που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 10 γκολ.

Η Φάση του αγώνα

Η αλλαγή του Μαλή στο φινάλε της αναμέτρησης, με τον κεντρικό αμυντικό του Παναιτωλικού να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, μετά από αμέτρητους μήνες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Ντίαζ, Ξενιτίδης, Φλόρες, Νταγκό, Σενγκέλια, Καρέλης

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρουγγής, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Φριντζόνσον, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλεζ, Ροτάριου, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0