Football Talk

Ιωνικός - Ολυμπιακός 0-2: Επαγγελματικό ποδαρικό και μια... ανάσα από τη δεύτερη θέση!

Ιωνικός - Ολυμπιακός 0-2: Επαγγελματικό ποδαρικό και μια... ανάσα από τη δεύτερη θέση!
Ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε στη Νίκαια, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχε μία καθαρή, επαγγελματική νίκη κόντρα στον Ιωνικό, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ που στραβοπάτησε. Θετικό το ντεμπούτο του Ροντινέι, σκόραρε και πάλι ο Φορτούνης
Απλός, μεστός, ουσιώδης Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από τη Νεάπολη χωρίς να αγχωθεί και έβαλε πίεση σε Παναθηναικό κα κυρίως ΑΕΚ ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι. Οι Πειραιώτες «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, εκεί που μετουσίωσαν το καλό τους διάστημα σε δύο γκολ. Καλά στοιχεία έδειξε στο ντεμπούτο του ο Ροντινέι, βρήκαν δίχτυα οι Φορτούνης και Μπακαμπού.
1ο Ημίχρονο
Ορεξάτοι μπήκαν στο χορτάρι οι «ερυθρόλευκοι» με τον Πεπ Μπιέλ να έχει την πρώτη καλή επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ όταν στο 4' ένα σουτ κόπηκε. Εννιά λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 14' ήρθε η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του ματς, όταν Χάμες και Φορτούνης συνδυάστηκαν και ο Έλληνας χαφ, μετά παό κάθετη του Κολομβιανού σταρ, δεν μπόρεσε με πλασέ να βάλει σε θέση οδηγού τους Περαιιώτες.

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο χορτάρι και στο 27' έστειλε για πρώτη φορά τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουτετσιώτη με τον Χάμες από στημένη εκτέλεση του Φορτούνη. Τέρμα ωστόσο που ακυρώθηκε για φάουλ του Παπασταθόπουλου.

Τελικώς το.. κάστρο του Ιωνικού και η διπλή ζώνη άμυνας, «έπεσαν» στο 34'. Ο Χάμες πάσαρε στον Χουάνγκ, εκείνος πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Μπακαμπού και εκείνος με τη σειρά του τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 0-1.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, πέντε λετπα αργότερα «μίλησε» η ποίοτητα του Κώστα Φορτούνη που ουσιαστικά έβαλε τέλος στην υπόθεση νίκη από πολύ νωρίς. Ο Έλληνας χαφ, πήρε τον ελεύθερο χώρο που βρήκε μπροστά του, μετά από πάσα του Ρεάμπτσουκ και έπιασε ένα πανέμοργο σουτ έξω από την περιοχή για να δώσει... μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του Μίτσελ.

2ο Ημίχρονο
Στο δέυτερο μέρος ο Μίτσελ έκανε αλλαγές, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του και να έχει άπαντες σε εγρήγορση. Ο Χάμες απείλησε σε 54' και 56' χωρίς όμως να μπορέσει να ανεβάσει το δείκτη του σκορ ενώ και οι Μασούρας, Γκάρι είχαν τις ευκαιρίες τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν φόρτσαραν, είχαν ακόμα κάποιες καλές ενέργειες προς το φινάλε με τους Γκάρι (87') και Μπουχαλάκη (88') ενώ και ο Ιωνικός είχε τη στιγμή του με τον Χρ. Ιωαννίδη στο 89', προσπάθεια που κατέληξε στα χέρια του Πασχαλάκη. Τέλος, οι Ελ Αραμπί και Σαμασέκου θα μπορούσαν να πετύχουν το 3-0, το οποίο όμως δεν ήρθε και έτσι ο Ολυμπιακός πλησίασε στους τρεις από τη 2η ΑΕΚ και στους 10 από την κορυφή και τους «πράσινους».

Ο ΜVP
Όλη η μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού είχε όρεξη ωστόσο κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης μέσος έβγαλε την όμορφη ασίστ για το 1-0 και γενικότερα για ένα ακόμα παιχνίδι έκοβε και... έραβε στο χώρο του κέντρου.

Η Φάση του Αγώνα
Το γκολ του Κώστα Φορτούνη. Τόσο λόγω ομορφιάς όσο κα κομβικότητας μιας και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο σημείο εκείνο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Φαντινγκά (81' Χ. Ιωαννίδης), Σόουζα, Βαλεριάνος, Ρουμπουλάκου (81' Κάνιας), Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Λοβέρα (66' Ελευθεριάδης), Σάκιτς, Άοσμαν (65' Καμπράλ) και Μασάς (46' Μάντζης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ):
Πασχαλάκης, Ντόι, Σωκράτης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ (84' Σαμασέκου), Μπιέλ (74' Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (66' Μασούρας), Χάμες (84' Μπουχαλάκης) και Μπακαμπού (73' Αραμπί).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0