Football Talk

Τα γκολ του Παναθηναϊκού μετά το 90', τον κρατούν «μακριά» από την ΑΕΚ! (video)

Τα γκολ του Παναθηναϊκού μετά το 90', τον κρατούν «μακριά» από την ΑΕΚ! (video)

Τρία γκολ μετά το 90', τρεις φορές που ο Παναθηναϊκός γλύτωσε από την ήττα ή «λυτρώθηκε με buzzer beater. Ουσιαστικά, τρία ματς που τον κρατούν μόνο-πρώτο, με απόσταση «ασφαλείας», στη Super League!

Η διαφορά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μειώθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Ο ΟΦΗ έβαλε... φωτιά στη Super League, παρότι υπάρχει η γενική αίσθηση πως κάτι έχασε, μιας και απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα, για να πάρει ένα τρίποντο χρυσάφι.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο πολύτιμοι βαθμοί που «στέρησε» από τον Παναθηναϊκό, σήμαναν τη μείωση της απόστασης μεταξύ του πρωτοπόρου της Super League και της διώκτριάς του, από τους οκτώ βαθμούς, πριν τη διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, στους τέσσερεις, δέκα ημέρες μετά τη λήξη του Μουντιάλ.

Μία διαφορά που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, πως την έχει «χτίσει» μέσω buzzer beater, βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει ή να προηγηθεί, με ένα γκολ μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών της κανονικής διάρκειας! Κοινός «παρονομαστής» και των τριών αναμετρήσεων που το κατάφερε; Η Λεωφόρος!

παναθηναϊκός.jpg

Η αρχή έγινε στις 23 Οκτωβρίου κόντρα στον Άρη. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειχνε μπλοκαρισμένο, ενώ οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα για περίπου 75 λεπτά. Με το ματς να έχει μπει στις καθυστερήσεις, ίσως πίστεψαν πως θα σταματούσαν το νικηφόρο σερί των «πρασίνων». Λάθος!

Ο Άντραζ Σπόραρ είχε διαφορετική άποψη και με μία καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς στο 90+2', έδωσε τη λύση και το «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό, που έκανε σε εκείνο το ματς το 9/9 στη Super League 2022/23.

 
Ο ίδιος πρωταγωνιστής διέσωσε το «αήττητο» του Παναθηναϊκού στις 6 Νοεμβρίου, στο ντέρμπι των «αιωνίων», κόντρα στον Ολυμπιακό. Το γκολ του Πεπ Μπιέλ στο 84' φαινόταν αρκετό για να «χαρίσει» μία σπουδαία νίκη, ψυχολογίας και βαθμολογικής σημασίας, στους Πειραιώτες. Εν τέλει, ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Άβιλα πάνω στον Φώτη Ιωαννίδη, ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης, να υποδείξει την «εσχάτη των ποινών».

Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 90+13', ευστόχησε και έγραψε το 1-1 ως τελικό σκορ του ντέρμπι.

 
Το έργο έπαιξε σε... επανάληψη για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΟΦΗ, μόνο που «ήρωας» δεν ήταν ο Σπόραρ, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης.

Σε ένα ματς που έμοιαζε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «πρασίνων», ειδικά μετά την αποβολή του Γιοχού στο 8', που άφησε τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες, το σύνολο του Γιοβάνοβιτς σπατάλησε ευκαιρίες, ήταν άτυχο στο δοκάρι του Παλάσιος και εν τέλει, έφτασε μία «ανάσα» από μία απρόσμενη ήττα, μετά το γκολ του Λάρσον στο 59'.

Όμως, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής φέτος, Φώτης Ιωαννίδης, βρήκε τον τρόπο, σκόραρε στο 90+8' και διατήρησε τον Παναθηναϊκό αήττητο, και σε απόσταση «ασφαλείας», από την ΑΕΚ, που τον καταδιώκει.

 
Η μεταξύ τους απόσταση, μετά το πέρας της 15ης αγωνιστικής της Super League, βρίσκεται στους τέσσερεις βαθμούς. Συνολικά αυτά τα τρία γκολ, του απέφεραν πέντε βαθμούς.

Θα μπορούσε να πει κανείς, λοιπόν, πως η βαθμολογική διαφορά Παναθηναϊκού και ΑΕΚ «χτίστηκε» μέσω των αναμετρήσεων που ο πρώτος είχε τα ψυχολογικά αποθέματα, αλλά και τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή, για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0