Football Talk

FIFA: O Μέσι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο «The Best»

FIFA: O Μέσι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο «The Best»
Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο επικρατέστερος για να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στο βραβείο «The Best» που απονέμει η FIFA, ύστερα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2023 στη Ζυρίχη αναμένεται να γίνει η τελετή απονομής του βραβείου της FIFA για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη στον κόσμο.

Το βραβείο «The Best» είναι στην ουσία το... αντίπαλο δεός της Χρυσής Μπάλας, η οποία δίνεται κάθε χρόνο από το «France Football». Σε αντίθεση με το βραβείο του γαλλικού περιοδικού, εκείνο της FIFA λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που σημαίνει ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού βραβείου, ύστερα από την ανάδειξη της Αργεντινής ως παγκόσμιας πρωταθλήτριας.
 
Η ψηφοφορία για τον κορυφαίο άσο θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου, δηλαδή 25 μέρες μετά τον τελικό του Μουντιάλ και θα αφορά την περίοδο από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2022

Οι αριθμοί των τριών βασικών υποψηφίων:

Λιονέλ Μέσι (Παρί/Αργεντινή): 74 αγώνες, 45 γκολ, 34 ασίστ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης/Γαλλία): 58 συμμετοχές, 50 γκολ, 16 ασίστ
Kιλιάν Μπαπέ (Παρί/Γαλλία): 84 αγώνες, 77 γκολ, 34 ασίστ

Ο Μέσι έχει υπέρ του το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Καρίμ Μπενζεμά, έχει το Champions League, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ, παρά τα καλύτερα νούμερα, δεν έχει κατακτήσει κανένα τρόπαιο αυτή τη σεζόν.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0