Football Talk

ΑΕΚ: Το… χρυσάφι που βρίσκουν οι «κιτρινόμαυροι» στο Βόλο! (video)

ΑΕΚ: Το… χρυσάφι που βρίσκουν οι «κιτρινόμαυροι» στο Βόλο! (video)

Η ΑΕΚ κλείνει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις για το 2022 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, το Βόλο (28/12, 19:30). Εκεί όπου το «αλισβερίσι» των τελευταίων ετών (Μήτογλου, Φαν Βέερτ, Φερνάντες, Ντέλετιτς)… καλά κρατεί.

Σχετικά Άρθρα

Το 2022 ρίχνει… αυλαία για την ΑΕΚ σε βολιώτικο έδαφος. Μία δύσκολη εκτός έδρα αποστολή για την «Ένωση» απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα της ελληνικής λίγκας μετά από 14 αγωνιστικές και υπήρξε η μόνη, μαζί με τον Παναθηναϊκό, που έκαμψε την αντίσταση των «κιτρινόμαυρων» στον πρώτο γύρο.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό σκέλος και την… εκδίκηση που θέλει να πάρει ο Αλμέιδα και η αρμάδα του το απόγευμα της Τετάρτης (28/12, 19:30) στο Πανθεσσαλικό, υπάρχει ένας ακόμα τομέας που ενώνει τις δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τις μεταξύ τους… ήξεις αφίξεις που εξελίσσονται σε κομβικά κομμάτια του εκάστοτε «παζλ».

Το BN Sports λοιπόν, αφορμάται από την μεταξύ τους ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και σας παρουσιάζει τη δεξαμενή… χρυσού που έχει βρει η ΑΕΚ στο Βόλο και τα χρήματα που έχουν μπει στα ταμεία της ομάδας της Μαγνησίας από την «Ένωση». Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως οι τρεις από τις τέσσερεις κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία του Βόλου, είχαν «κιτρινόμαυρο» φόντο.

Σίμος Μήτογλου: Το… στοίχημα που άνοιξε το «χορό»

Ο σύλλογος της Μαγνησίας, από τη σεζόν 2019-20 που κέρδισε την επάνοδό του στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ολοένα και βελτιώνεται. Κι’ ένας οργανισμός της περιφέρειας που θέλει να εξελίσσεται και να μεγαλώνει, πρέπει να θέτει ως προτεραιότητα την ανάδειξη παικτών (γηγενών και μη, νεαρών και μη) και την μετέπειτα πώλησή τους στους θεωρητικά… μεγάλους της λίγκας ή στο εξωτερικό (Τάσος Δουβίκας).

Κι’ αφού η αρχή δεν έγινε με τον διεθνή Έλληνα επιθετικό το καλοκαίρι του 2021 (που αποτέλεσε και πόθο του Δημήτρη Μελισσανίδη) ένας άλλος συμπατριώτης μας ακολούθησε το δρομολόγιο Βόλος-Σπάτα. Ο λόγος για τον Σίμο Μήτογλου, ο οποίος από την περασμένη σεζόν έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, λύση για τα μετόπισθεν της ΑΕΚ.

Ο νεαρός υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, βρίσκεται στην τρίτη θέση στην ιεραρχία των σέντερ μπακ για τον Ματίας Αλμέιδα για τη φετινή σεζόν, φανερώνοντας ωστόσο την ετοιμότητά του και τον υψηλό βαθμό ανταπόκρισής του στις απαιτήσεις μιας ομάδας που κυνηγά το πρωτάθλημα. Τα τελευταία παιχνίδια μάλιστα που κλήθηκε να καλύψει το κενό του τριταθλητή κόσμου, Ντομαγκόι Βίντα, είχε εξαιρετική απόδοση, πιστοποιώντας την αγωνιστική του βελτίωση.

Τομ Φαν Βεερτ: Το άτυχο ολλανδικό… πολυβόλο που ζέστανε τις «κάνες» του

Στα… χασομέρια της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού, η «Ένωση» πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό της τον πρώτο σκόρερ της Super League της προηγούμενης χρονιάς. Ο Τομ Φαν Βέερτ, εντυπωσίασε άπαντες με την συνέπειά του στο σκοράρισμα φορώντας τη φανέλα του Βόλου και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, του έδωσαν το… εισιτήριο για μεγαλύτερο επίπεδο.

Παρά ταύτα, η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Ολλανδό σέντερ φορ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Φαν Βεερτ υπέστη με το… καλημέρα έναν ύπουλο μυϊκό τραυματισμό, ικανό να τον αφήσει εκτός για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου. Με την επανέναρξη όμως των αγωνιστικών υποχρεώσεων έδειξε ότι έχει επιστρέψει για τα… καλά, σκοράροντας τόσο για το Κύπελλο όσο και στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου (δις με τη Λαμία). Όλα αυτά για έναν τύπο-παίκτη διαφορετικό από τους υπόλοιπους με τους οποίους έχει επιλέξει να συνεργαστεί ο Ματίας Αλμέιδα και η απόδοσή του ή απλούστερα τα γκολ του, μπορεί να αποτελέσουν το… κλειδί της ΑΕΚ στο πρώτο μισό του 2023.

Πάολο  Φερνάντες: Η μεγάλη ελπίδα που οφείλει να μπει άμεσα στο… πετσί του ρόλου

Η τρίτη περίπτωση παίκτη που η ΑΕΚ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Βόλο και σπατάλησε περί τις 700 χιλιάδες ευρώ για να τον κάνει δικό της (δεύτερη πιο ακρινή πώληση διαχρονικά για την ομάδα), ήταν ο Πάολο Φερνάντες. Αυτός ο… δαιμόνιος εξτρέμ που προορίζεται για να κάνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Και το γεγονός αυτό εντείνεται ελέω και τον απουσιών.

Ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός που ανήκει από το Σεπτέμβρη στο έμψυχο δυναμικό της «Ένωσης», κλήθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα μιας και τόσο οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με το Βόλο και φέτος, όσο και οι τραυματισμοί στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο», ενέτειναν την έλευσή του. Με τους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Νίκλας Ελίασον στα… πιτ, ο Αργεντινός τεχνικός ευελπιστεί στην άμεση ενεργοποίηση του δεξιού εξτρέμ από την Ιβηρική Χερσόνησο και την συνεργασία του με τον άλλοτε συμπαίκτη του στο Βόλο, Φαν Βέερτ.

Βέβαια, υπάρχει και ο Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο και εξελίχθηκε σε «λίρα εκατό» για τους Θεσσαλούς, ΑΕΚ και Βόλος λοιπόν, διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας υπό το φως του φεγγαριού (28/12, 19:30), με τις δυο ομάδες να συνδέονται μεταξύ άλλων και υπό άλλο πρίσμα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0