Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα: Κόντρα στον Ολυμπιακό «αντέγραψε» ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και... Τότεναμ! (video)

ΠΑΣ Γιάννινα: Κόντρα στον Ολυμπιακό «αντέγραψε» ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και... Τότεναμ! (video)

Αντίδραση τέτοιου επιπέδου κόντρα στον Ολυμπιακό; Μόνο ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Τότεναμ και ΠΑΣ Γιάννινα, στην τελευταία τετραετία!

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό, όλα έμοιαζαν δρομολογημένα. Το 2-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων», άλλωστε, τι πιθανότητες ανατροπής άφηνε στους 11ους (πλέον) στον βαθμολογικό πίνακα της Super League Ηπειρώτες; Κι όμως!

Ο ΠΑΣ «άρπαξε» τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, γύρισε από την... κόλαση και πήρε έναν βαθμό τεράστιας ψυχολογικής/βαθμολογικής σημασίας, αλλά και γοήτρου. Κι όσο βαριά κι αν μοιάζει η λέξη «κόλαση», δεν είναι!

Όταν μία επαρχιακή ομάδα -όχι στην καλύτερη αγωνιστική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της- καταφέρνει κάτι τόσο δύσκολο, όσο το να αποφύγει την ήττα από τον Ολυμπιακό παρότι αυτός προηγήθηκε με 2-0, πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί; Όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας του επιτεύγματος, το γεγονός πως μόνο ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Τότεναμ το έχουν καταφέρει την τελευταία τετραετία, «μιλά» από μόνο του!

Κι όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε το τέταρτο μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ, ομάδων που κράτησαν τον Ολυμπιακό μακριά από τη νίκη, παρότι αυτός προηγήθηκε με δύο γκολ κατά τη διάρκεια του ματς.

Η τελευταία ομάδα που το κατάφερε σε αγώνα της Super League ήταν η ΑΕΚ, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017. Μία βραδιά αξέχαστη για τους φίλους της «Ένωσης», λόγω της επικής ανατροπής, αλλά και της αριστουργματικής εκτέλεσης φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.



Η τελευταία ομάδα που έφερε εις πέρας κάτι ανάλογο κόντρα στον Ολυμπιακό, εκτός συνόρων, ήταν η Τότεναμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στο Λονδίνο στις 26 Νοεμβρίου του 2019 και παρότι βρέθηκαν να προηγούνται με τα γκολ των Ελ Αραμπί (6') και Σεμέδο (19'), ηττήθηκαν με 4-2, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.



Κλείνοντας, στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος που δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει τη νίκη, παρότι σκόραρε δύο φορές. Και μάλιστα, πάρα πολύ νωρίς!

Χασάν (3') και Γκιγέρμε (9') έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση «οδηγού» στην Τούμπα, «απάντησαν» οι Πέλκας (10') και Μίσιτς (12') άμεσα και εν τέλει, ο πρώτος σκόραρε ξανά με πέναλτι στο 69', για να ολοκληρώσει μία επική ανατροπή για τον ΠΑΟΚ.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0