Football Talk

Η πρώτη «γκέλα» για τον Παναθηναϊκό ήρθε, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς!

Η πρώτη «γκέλα» για τον Παναθηναϊκό ήρθε, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς!
Η πρώτη «γκέλα» της χρονιάς είναι γεγονός. Ο Παναθηναϊκός έχασε έδαφος στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό με το τίμημα να είναι η απώλεια δύο βαθμών, από την τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα!
Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος
 
Έτσι λοιπόν, σχεδόν τα τέλη του Δεκέμβρη, ήρθε η ώρα να κάνει ο Παναθηναϊκός το πρώτο του… στραβοπάτημα στη σεζόν. Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό δεν θεωρείται «στραβό» αποτέλεσμα, αφού η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση τους για την τρέχουσα σεζόν. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά το ανόητο μαρκάρισμα του Άβιλα, έδωσε την ευκαιρία στον Αντράζ Σπόραρ να εκτελέσει από τα 11 μέτρα και να… μαζέψει την κατάσταση στο παρά ένα! 
 
Στο παιχνίδι της Νίκαιας τώρα. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες, αρχής γενομένης της φάσης στο 14ο λεπτό με τον Φώτη Ιωαννίδη να υποδέχεται υποδειγματικά την μπάλα από το γέμισμα του Χουάνκαρ και να γυρίζει μέτωπο στην εστία! Ο Έλληνας φορ εξέθεσε την άμυνα του Δημήτρη Σπανού, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, με τον γκολκίπερ των «μπλε» να αποκρούει! Εκεί βρέθηκε ο Μπερνάρντ, ο οποίος εύκολα με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεχτό και άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» από νωρίς.
 
Ένα λεπτό αργότερα ο Σεμπάστιαν Παλάσιος βρέθηκε σε προφανή θέση για γκολ, με ανοιχτό πεδίο προς την εστία και τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσης, όμως ο Αργεντίνος winger στόχευσε το δοκάρι και δεν κατάφερε να διπλασιάσει το σκορ και να… καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι! Στο 34’ της αναμέτρησης ο Μπερνάρντ είχε την δική του ευκαιρία με μια στημένη φάση έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την αριστερή πλευρά της εστίας.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από τον Φώτη Ιωαννίδη στο 57ο λεπτό, όταν με ατομική ενέργεια απείλησε τον πορτιέρο του Ιωνικού, στοχέυοντας όμως πάνω του με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμη μια ευκαιρία! Με τη σειρά τους οι Τσέριν (66’) και Σπόραρ (80’) είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, με τον δεύτερο μάλιστα να αδειάζει έξοχα τον Χουτεσιώτη, όμως ένα κακό τελείωμα με το αριστερό του στέρησε την ευκαιρία να σκοράρει το 7ο γκολ με το τριφύλλι στο στήθος. Ο Σόουζα φυσικά ήταν αυτός ο οποίος βρέθηκε επάνω στη γραμμή και έσωσε τον Ιωνικό, γεγονός που ισούται σχεδόν με γκολ!
 
Η άμυνα του Παναθηναϊκού στο 84ο λεπτό «κοιμήθηκε», με τον Άοσμαν να… κόβει βόλτες ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή. Παρέβαλε την μπάλα έκανε μια… μπασκετική ριβέρς εξουδετέρωσε τον Μπερνάρντ και με ένα όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στην εστία του Μπρινιόλι για το 1-1.
 
Από εκεί και πέρα τα νεύρα ανέβηκαν για τους φιλοξενούμενους ποδοσφαιριστές και ήταν φανερό! Όμως, αφού δεν εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές τους ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερο εύρος στο σκορ, ο νόμος του ποδοσφαίρου επικράτησε και η μπάλα τιμώρησε τους «πράσινους». Αν είχε μετουσιωθεί έστω και μια ακόμη από τις μεγάλες φάσεις σε γκολ θα είχαμε δει ένα άλλο παιχνίδι. Σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, με μια ομάδα που κλείνεται αρκετά πίσω και παίζοντας σκληρό ποδόσφαιρο με… ξύλο, πρέπει να σιγουρεύεται το αποτέλεσμα, διότι όπως αποδείχθηκε δεν θέλει πολύ για να γίνει η γκέλα!
 

Όπως ανέφερε και ο Άνταμ Τσέριν στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό φακό μετά την αναμέτρηση, ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι μακρύς. Το γεγονός πως αυτή η ισοπαλία αντιμετωπίζεται σαν ήττα δείχνει πολλά, μα πάνω από όλα δείχνει πως υπάρχει σοβαρότητα και κανένας πλέον μέσα στην ομάδα δεν δέχεται από τον εαυτό του, άνευ λόγου και αιτίας να χάνονται βαθμοί!
 
Το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν είναι μακριά και η ομάδα θα πρέπει να… μαζέψει τα κομμάτια της, να μην επηρεαστεί ψυχολογικά και να συνεχίσει την σκληρή δουλειά για να συνεχίσει το μαραθώνιο του πρωταθλητισμού!

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0