Football Talk

Λεβαδειακός – Άρης 1-1: Έχασε τα… άχαστα και δεν του έφτασε, ο απίθανος Πάλμα!

Λεβαδειακός – Άρης 1-1: Έχασε τα… άχαστα και δεν του έφτασε, ο απίθανος Πάλμα!

Ο Λεβαδειακός υποδέχτηκε τον Άρη για την 14η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες στο 1-1. Ένα αποτέλεσμα που αδικεί το σύνολο του Άλαν Πάρντιου που στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. 

Η επανέναρξη της Super League επιφύλασσε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Άρη, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες στο 1-1 για την 14η «στροφή» του πρωταθλήματος. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ, τις πολύ καλές ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο ημίχρονο.

Συγκλονιστικός για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Λουίς Πάλμα που πέτυχε για ένα απίθανο γκολ με απευθείας εκτέλεση, πιστοποιώντας ότι αποτελεί ότι καλύτερο διαθέτει η ομάδα του Άλαν Πάρντιου, τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας, με τον Λεβαδειακό να… αφήνει στην τελευταία θέση τον Ιωνικό, έχοντας οχτώ βαθμούς, ενώ ο Άρης παρέμεινε στην 6η θέση με 22 βαθμούς.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση άρχισε, με τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες και με την πρώτη φάση να γίνεται στο 8’. Ο Ετέμπο έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο, να καταφέρνει να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις.

Έτσι, ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Άρης είχε πολύ επιθετικό προσανατολισμό και σε μια επιθετική προσπάθεια, ο Χάμοντ «άνοιξε» το σκορ στο 38’. Ο Γκανέζος είδε τον Κουέστα λίγο έξω από την εστία του και με το δεξί πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, ο Άλαν Πάρντιου έφερε στο παιχνίδι τους Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Πάλμα και η βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στο 64’ ο Άρης ισοφάρισε σε 1-1 με τον Λουίς Πάλμα, που πέτυχε ένα απίθανο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους «κιτρινόμαυρους» και λίγα λεπτά νωρίτερα λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Μαντσίνι σέντραρε, αλλά ο Ματέο Γκαρσία αστόχησε με κεφαλιά σε κενή εστία, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία.

Στο 74’ ο Μαντσίνι έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα αλλά από αντικανονική θέση, με την παρουσία του Αργεντινού στην επανένταξη του, να είναι απόλυτα θετική.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 88’. Ο Ματέο Γκαρσία έκανε εξαιρετική ενέργεια, «σέρβιρε» την μπάλα στον Γκρέι που το μόνο που έχει να κάνει ήταν να αγγίξει τη μπάλα σε κενή εστία. Δεν το έκανε και ο Άρης «σπατάλησε» την ευκαιρία του να φύγει νικητής από την Λιβαδειά. Έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες αφού το αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ο MVP

Ο Λουίς Πάλμα κάνει την διαφορά στον φετινό Άρη και φάνηκε για ακόμη μια φορά στη αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό. Η παρουσία του στο δεύτερο μέρος βελτίωσε την εικόνα των «κιτρινόμαυρων», επιστεγάζοντας την καλή του απόδοση με την απίθανη εκτέλεση φάουλ στο 64’ του παιχνιδιού.

Η φάση του αγώνα

Παρότι ο Χάμοντ πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα δίνοντας το προβάδισμα στον Λεβαδειακό, θα ήταν άδικο να μην τοποθετήσουμε σε αυτήν την κατηγορία το φάουλ του Λουίς Πάλμα. Ο άσος από την Ονδούρα  δεν ξεκίνησε βασικός, πέρασε στο παιχνίδι στις αρχές του δεύτερου ημίχρονου και πέτυχε ένα απίστευτο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, φέρνοντας σε ισορροπία το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς - Τσάπρας, Μπαχανάκ, Ντεντάκης, Βήχος -, Χάμοντ (71’ Λούα Λούα), Μεχία - Μουτίνιο, Βρακάς (78’ Τζημόπουλος), Νίκας - Δούμτσιος (90'+4' Τσιριγώτης)

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά (46’ Ιτούρμπε), Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Μαζικού – Νταμπό (46’ Πάλμα), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία – Ζερβινιό (46’ Μαντσίνι), Γκρέι

Χρήστος Λόης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0