Football Talk

Ο Ατρόμητος σκόραρε στο Καραϊσκάκη μετά από 1000 μέρες και ο Κιάρτανσον θύμισε… Μαρσελίνιο και Ναπολεόνι! (video)

Ο Ατρόμητος σκόραρε στο Καραϊσκάκη μετά από 1000 μέρες και ο Κιάρτανσον θύμισε… Μαρσελίνιο και Ναπολεόνι! (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να αντιδράσει ο Ατρόμητος στο γρήγορο προβάδισμα του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το Κύπελλο Ελλάδος, με τον Κιάρτανσον να ισοφαρίζει και να γίνεται ο πρώτος «ξένος» παίκτης του που σκοράρει στον Πειραιά, μετά από επτά χρόνια!

Δέκα ματς έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία φορά που ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, ο οποίος δεν είναι Έλληνας, σκόραρε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Δέκα ματς και… επτά χρόνια, με τον Μαρσελίνιο να είναι ο τελευταίος «ξένος» των Περιστεριωτών που βρήκε δίχτυα απέναντι στον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Σε εκείνο το 2-1 και την ήττα του Ατρομήτου από τον Ολυμπιακό, ο Αφελάι είχε ανοίξει το σκορ, ο Κώστας Μήτρογλου είχε κάνει το 2-0, για να έρθει ο Βραζιλιάνος και να μειώσει για τους φιλοξενούμενους. Ποιος να το περίμενε πως έκτοτε οι μοναδικοί παίκτες που θα είχαν σκοράρει απέναντι στους «ερυθρολεύκους» θα ήταν Έλληνες;

Ο Κυριάκος Κιβρακίδης είναι ο πρώτος, πριν από πέντε χρόνια, στο πιο πρόσφατο «διπλό» της ομάδας του στην εν λόγω έδρα, με το κεφάλι, ύστερα από ασίστ του Αμρ Ουάρντα, υπό τις οδηγίες του Νταμίρ Κάναντι.

Ο δεύτερος είναι φυσικά ο Ευθύμης Κουλούρης. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στη Super League, το 2019, όταν και είχε δώσει προβάδισμα στον Ατρόμητο, προτού ο Ολυμπιακός προβεί στην ανατροπή και επικρατήσει και πάλι με 2-1!

Συνεπώς, από το 2015 μέχρι και… σήμερα, στα 10 τελευταία μεταξύ τους ματς στον Πειραιά, ο Ατρόμητος είχε σκοράρει τρεις φορές, ποτέ δύο στο ίδιο παιχνίδι, με δύο Έλληνες να πρωταγωνιστούν και τον Μαρσελίνιο να αποτελεί… εξαίρεση!

Αυτή πλέον, έπαψε να υφίσταται τον Δεκέμβριο του 2022, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Κιάρτανσον ισοφάρισε το γκολ του Μπιέλ και με το 6ο του γκολ στην Ελλάδα, «έσπασε» και την παράδοση που ήθελε τον Ατρόμητο να μην σκοράρει στο Καραϊσκάκη για 1000+ ημέρες (από το 2019)!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Είναι ο πρώτος ευρωπαίος παίκτης του που βρίσκει δίχτυα απέναντι στον Ολυμπιακό μακριά από το Περιστέρι, μετά τον Στέφανο Ναπολεόνι το 2013, στην ήττα της ομάδας του και πάλι με 2-1…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0