Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι στα «χνάρια» των Ραφίνια και Σαλίνο! (video)

Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι στα «χνάρια» των Ραφίνια και Σαλίνο! (video)

 

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Βραζιλιάνου μπακ Ροντινέι και το BN Sports σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα των.. προκατόχων του.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (11/12) την απόκτηση του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ Ροντινέι. Ο 30 ετών αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τη Φλαμένγκο και θα είναι κάτοικος Πειραιά μέχρι το 2025.

Έτσι, γίνεται ο ένατος Βραζιλιάνος μπακ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ποιοι είναι οι άλλοι επτά και ποια τα «πεπραγμένα» τους με τα «ερυθρόλευκα» ;

Από τον Ντρασένα το 2002 στον Μαρσέλο του 2022!

Ο πρώτος Βραζιλιάνος αμυντικός που «έπιασε» λιμάνι ήταν ο Έντου Ντρασένα το 2002. Ο -τότε- κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την βραζιλιάνικη Γκουαρίνι αλλά ποτέ δεν έπεισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.Έμεινε στην Ελλάδα μονάχα ένα εξάμηνο πραγματοποιώντας 13 συμμετοχές και σκοράροντας ένα γκολ.

Drasena-1.jpg

Σε αντίθεση με τον Ντρασένα, ο Ζούλιο Σέζαρ αποτέλεσε έναν εκ των πιο αξιόπιστων κεντρικών αμυντικών που πέρασε από τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος στόπερ που είχε στο «παλμαρέ» του Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» 63 φορές σε δύο χρονιές και σκόραρε 11 (παρακαλώ) γκολ!

Εξίσου αξιόπιστος ήταν και ο αριστερός μπακ Λεονάρντο. Στη διετία του στο «Καραϊσκάκης» κατέγραψε 57 ματς με τέσσερα γκολ και έξι ασίστ. Ένα όμως έμεινε για πάντα στη μνήμη των οπαδών. Το νικηφόρο κόντρα στην Άρσεναλ το Δεκέμβριο του 2009, που χάρισε μάλιστα την πρόκριση στους «16» του Champions League!

Φελίπε Σαντάνα και Μπρούνο Βιάνα έχουν τρία κοινά στοιχεία. Είναι Βραζιλιάνοι, κεντρικοί αμυντικοί και δεν έπεισαν στον Ολυμπιακό! Ο πρώτος, αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2015 από τη Σάλκε. Έφυγε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς με απολογισμό οκτώ εμφανίσεις και πάμπολλες….γκάφες!

Μια από τα ίδια και ο Βιάνα που αγοράστηκε το 2016 από την Κρουζέιρο με περίπου 2.000.000 ευρώ με σκοπό να αποτελέσει το νέο πρότζεκτ του Ολυμπιακού στο κέντρο της άμυνας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ πράξη και αποχώρησε έναντι 3.000.000 ευρώ για τη Μπράγκα.

Τέλος -γίνεται ξεχωριστή αναφορά σε δεξιούς μπακ- έχουμε τον Μαρσέλο. Ένας μύθος του ποδοσφαίρου που ήρθε στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι για λογαριασμό των πρωταθλητών. Μπορεί στο πρώτο…μισό της σεζόν να μην έπεισε, ωστόσο η κλάση του είναι τεράστια και μπορεί να δώσει πολλά στο σύνολο του Μίτσελ!

Ροντινέι, δες Σαλίνο και Ραφίνια!

Ξεχωριστή παράγραφος αξίζει στους…προκατόχους του Ροντινέι. Λεάντρο Σαλίνο και Ραφίνια είναι οι μοναδικοί Βραζιλιάνοι δεξιοί μπακ στην ιστορία του Ολυμπιακού!

Τον Ιούλιο του 2013 η Πειραϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λεάντρο Σαλίνο. Ο βραχύσωμος (μόλις 1.70μ ύψος) πλάγιος μπακ μπορεί να μη….γέμιζε το μάτι, ωστόσο εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες της εξέδρας. Μπορεί να μη σκόραρε σε καμία από τις 73 συμμετοχές του, ωστόσο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Πάνω από όλα όμως έμεινε στην ιστορία για το πάθος και την «εργατικότητά» του.

Ο τελευταίος Βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού -εξαίρεση ο Μαρσέλο- είναι ένας από τους καλύτερους στη θέση. Ο λόγος για τον Ραφίνια, τον πρώην άσο της Μπάγερν Μονάχου. Ένας ποδοσφαιριστής που έμεινε μια οκταετία στο Μόναχο κατακτώντας τα πάντα!

Ο Ραφίνια αγωνίστηκε τη σεζόν 2020-2021 στον Ολυμπιακό και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του (35), έδειξε στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του στα 22 παιχνίδια που αγωνίστηκε με την ομάδα του Πειραιά. Έφυγε από τη χώρα μας πρωταθλητής, όπως είχε μάθει άλλωστε στην τεράστια καριέρα του!


Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0