Football Talk

Παναθηναϊκός: Έμεινε αήττητος ακόμα και στα… φιλικά και επιστρέφει έτοιμος για όλα!

Παναθηναϊκός: Έμεινε αήττητος ακόμα και στα… φιλικά και επιστρέφει έτοιμος για όλα!

Χειμερινή προετοιμασία... τέλος στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να επικρατούν της Νέας Σαλαμίνας (1-0) και να ρίχνουν αυλαία στην περιπλάνησή τους στην Κύπρο. Τι έδειξαν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αυτές τις δέκα ημέρες στη Μεγαλόνησο και ποιοι ξεχώρισαν.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ύστερα από δέκα ημέρες την χειμερινή μίνι προετοιμασία του στην Κύπρο και από την Παρασκευή (9/12), μία ημέρα μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμά του ενόψει της αναμέτρησης με τον Βόλο (15/12) για το Κύπελλο Ελλάδος.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο δούλεψαν σκληρά αυτό το 10ήμερο στη Μεγαλόνησο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δίνει χρόνο, στα τρία φιλικά που έδωσαν οι «πράσινοι», σε παίκτες που δεν είχαν πολλές συμμετοχές μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν τη τύχη να βρεθούν σε απίστευτες προπονητικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και να δουλέψουν κάτω από εξαιρετικές συνθήκες. Και μόνο από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κέντρο το έχει επιλέξει οι Μπαρτσελόνα για να βρεθεί εκεί η αποστολή της για λίγες ημέρες, τα λέει όλα.

Αρνείται να χάσει ακόμα και στα φιλικά!

Στα αγωνιστικά συμπεράσματα αυτής της προετοιμασίας, ένα αν μη τι άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι οι «πράσινοι» δείχνουν να είναι… εθισμένοι με τη νίκη! Πριν μεταβεί στην Κύπρο ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αήττητος, με 12 νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Κόντρα σε Μπερ Σεβά (3-1), Πάφο (2-2) και Νέα Σαλαμίνα (1-0), το «τριφύλλι» δεν έχασε ούτε τώρα, ούτε στα φιλικά και ναι δεν κρίνεται προφανώς κάτι σε μία φιλική αναμέτρηση ωστόσο αυτό είναι ένα δείγμα του DNA που έχει περάσει στην ομάδα ο Γιοβάνοβιτς.

Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι έδειξαν εκτός φόρμας

Στα τρία φιλικά πήραν μέρος παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής αλλά και μερικοί «μικροί», οι οποίοι σιγά σιγά προσπαθούν να ανέβουν και να αποκτήσουν κάποιο ρόλο στο rotation, όπως ο Συμεωνίδης, ο Σιδεράς αλλά και ο Γιώργος Κυριόπουλος. Ο τελευταίος μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας, καθώς με την τεχνική και την ταχύτητά του έδωσε κάτι νέο και φρέσκο στην ομάδα. Με σκληρή δουλειά μπορεί να αποτελέσει σημαντική μονάδα για την ομάδα στο μέλλον.

Από εκεί και πέρα, από τους «βασικούς», ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να χαμογελάει για την αγωνιστική άνοδο του Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος άσος είχε αρκετά καλή παρουσία τόσο στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας όσο και στα δύο φιλικά όπου αγωνίστηκε με Πάφο και Νέα Σαλαμίνα. Ο Βέρμπιτς ήταν ένας ποδοσφαιριστής στον οποίοι ποντάρουν αρκετά στον Παναθηναϊκό. Η ποιότητά του είναι τέτοια που μπορεί να κάνει την διαφορά και να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την ομάδα στην υπόθεση «τίτλος».

panathinaikos-4.jpg

Εξαιρετική παρουσία στην Κύπρο είχε και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός πορτιέρο με το σπαθί του έχει κερδίσει φανέλα βασικού, κάνει εκπληκτικές μέχρι τώρα εμφανίσεις και δικαιολογημένα θεωρείται ως ένας από τους βασικούς συντελεστές της μέχρι τώρα «ονειρικής» πορείας της ομάδας. Είναι δύσκολο για τους άλλους δύο επίσης πολύ καλούς τερματοφύλακες του «τριφυλλιού», τον Γιούρι Λοντίγκιν και τον Σωκράτη Διούδη να διεκδικήσουν την θέση του Ιταλού όσο εκείνος έχει τέτοια παρουσία. Ο Παναθηναϊκός πάντως έχει να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει με διαφορά την καλύτερη τριάδα κίπερ στην Ελλάδα.

brignoli.jpg

Σε αντίθεση με τον Μπρινιόλι, αυτός που έδειξε να μην είναι και στην καλύτερη κατάσταση αυτή την περίοδο, είναι ο Μπερνάρντ. Ο Βραζιλιάνος είναι από τους κορυφαίους των «πρασίνων» την φετινή σεζόν ωστόσο η παρουσία του στην Κύπρο δεν ήταν ανάλογη. Στα φιλικά ήταν κακός και ο Ιβάνοβιτς περιμένει γρήγορη επάνοδο καθώς ο Μπερνάρντ είναι από τους πλέον κομβικούς παίκτες για το παιχνίδι των «πρασίνων».

Πολύ σημαντική είναι η επιστροφή του Σεμπάστιαν Παλάσιος ύστερα από τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός έδειξε ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε και θα είναι σε θέση να βοηθήσει και πάλι την ομάδα του. Η παρουσία του φυσικά είναι κάτι παραπάνω από σημαντική καθώς μιλάμε για τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της ομάδας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Η φανταστική παρουσία του κόσμου

Τέλος, πέρα από το αγωνιστικό, αξίζει να γίνει μία ειδική μνεία στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στην Κύπρο. Οι «πράσινοι» ήταν τυχεροί καθώς ένιωσαν κάτι παραπάνω από «σαν στο σπίτι τους».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0