Football Talk

Η άνοδος του Μαρσέλο, η άφιξη του Ροντινέι και το 70% του Μίτσελ

Η άνοδος του Μαρσέλο, η άφιξη του Ροντινέι και το 70% του Μίτσελ
Εμφανώς βελτιωμένος ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα φιλικά παιχνίδια σε ισπανικό έδαφος, με τον Μίτσελ να έχει ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από την ομάδα του. Αυτοί που ξεχώρισαν και ο Ροντινέι που έρχεται για να πιάσει δουλειά. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Όπως και το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ανδαλουσία απέναντι στην Χάντερσφιλντ, έτσι και το δεύτερο με αντίπαλο την Σταντάρ Λιέγης έβγαλε αρκετές ευχάριστες ειδήσεις για τον Μίτσελ. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται πόσο πολύ είχαν ανάγκη οι Πειραιώτες αυτή τη μίνι χειμερινή προετοιμασία ώστε να δεθεί το σύνολο και να δουλευτούν επιμέρους κομμάτια του παιχνιδιού σύμφωνα με τα θέλω του προπονητή. 

Είναι φανερό πως ο Ολυμπιακός έχει ανέβει επίπεδο στον τομέα της φυσικής κατάστασης και αυτό από μόνο του δίνει άλλες προοπτικές στις δυνατότητες της ομάδας και στον τρόπο παιχνιδιού. Ίσως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού αποτελεί η περίπτωση του Μαρσέλο, με τον Βραζιλιάνο να επιβεβαιώνει σε αυτό το διάστημα την αποφασιστικότητα του να… γυρίσει το χαρτί.  Φυσικά ακόμα απέχει από το 100%, αλλά η εικόνα του δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που βλέπαμε πριν την διακοπή.  Οι δυο ασίστ απέναντι στους Βέλγους δεν ήταν παρά μια επιβεβαιώση της δουλειάς του και μια επιβράβευση για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. 

Την ίδια ώρα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει αποκαταστήσει πλήρως την σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά και γενικώς με την συνολική του εικόνα δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Παιτίμ Κασάμι με την ποιότητα του και την διάθεση που δείχνει ξεχωρίζει ακόμα και στις προπονήσεις και φαίνεται πως θα δώσει στοιχεία που έλειπαν πολύ στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Αυτό που δεν άρεσε στον Μίτσελ απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης ήταν η αμυντική λειτουργία, ο “φθηνός” τρόπος που δέχθηκε η ομάδα τα γκολ και η νοοτροπία των τελευταίων λεπτών.  Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ισπανό η ομάδα του βρίσκεται ακόμα στο 70% από πλευράς ετοιμότητας και αυτό είναι και το λογικό αφού έχει μπροστά της ακόμα 10 μέρες δουλειάς μέχρι το πρώτο επίσημο ματς κόντρα στον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Επιπλέον, περιμένει και κάποια κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ. Ένα από αυτά και ιδιαιτέρως σημαντικό αναμένεται να είναι ο Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ θα βρίσκεται το Σάββατο στη χώρα μας για να ολοκληρώσει και τυπικά τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες και να πιάσει δουλειά στη νέα του ομάδα. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0