Football Talk

Super League, ανασκόπηση A’ γύρου: Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι του λείπει χρόνος, όχι όμως το ταλέντο! (video)

Super League, ανασκόπηση A’ γύρου: Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι του λείπει χρόνος, όχι όμως το ταλέντο! (video)

Ο ΠΑΟΚ μετά το τέλος του πρώτου γύρου της Super League μπαίνει στα «πιτς» όντας στην 4η θέση, 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας δεν ήταν σε καμία περίπτωση ιδανικό για το «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αν και το φινάλε άφησε μια γεύση αισιοδοξίας. Όπως άλλωστε δήλωσε ο Λουτσέσκου, «ο χρόνος είναι αυτό που λείπει».

Χρόνος. Αυτό είναι το «συστατικό» που φάνηκε να λείπει από το ΠΑΟΚ στο πρώτο αυτό κομμάτι της κανονικής διάρκειας στη Super League. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το καλοκαίρι να πατήσει το «κουμπί» του restart και να χτίσει από τα «θεμέλια» με ορίζοντα το μέλλον. Οι κινήσεις που έγιναν στο θερινό μεταγραφικό παράθυρο, σε συνδυασμό με το «νεανικό αίμα» που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας συνέθεσαν ένα σύνολο που ναι μεν έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, αλλά σε αρκετά παιχνίδια έδειξε ότι είναι ακόμα πολύ… νωρίς για απαιτήσεις.

Το κέρδος των νεαρών

Αν κάτι μπορεί να αφήνει τους φίλους του ΠΑΟΚ αίσθημα αισιοδοξίας για το μέλλον είναι ο χρόνος συμμετοχής που παίρνουν νέοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές, καθώς και οι εμφανίσεις που πραγματοποιούν. Μετά το πέρας των 13 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος έχουμε μια πολύ καλή εικόνα των «πιτσιρικάδων» και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσουν εξίσου και στη συνέχεια!

Κάτω από τα δοκάρια, ο 22χρονος Ντόμινικ Κοτάρσκι αποκτήθηκε το καλοκαίρι έναντι σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για να αντικαταστήσει τον Πασχαλάκη που αποχώρησε. Ως τώρα είναι σίγουρα μέσα στις πιο επιτυχημένες μεταγραφές του συλλόγου. Στα 13 ματς για τη Super League κατόρθωσε να διατηρήσει έξι φορές ανέπαφη την εστία του και στα περισσότερα ματς ήταν καθοριστικός με τις επεμβάσεις του.


Από μπροστά του βέβαια, ο Κροάτης γκολκίπερ είχε μια από τις φετινές «αποκαλύψεις» του ΠΑΟΚ. Ο 18χρονος Κωνσταντίνος Κουλιεράκης προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και έκτοτε δεν βγήκε από την ενδεκάδα, παρά μόνο λόγω ενός τραυματισμού.

Λύρατζης και Τσαούσης, αγωνιζόμενοι στα πλάγια της άμυνας, ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους. Ενώ αναμφίβολα αυτός που άφησε τους πάντες με το… στόμα ανοικτό ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος αν και στο ξεκίνημα της σεζόν πήρε χρόνο προερχόμενος από τον πάγκο, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του πρώτου γύρου ήταν βασικός και μάλλον φαίνεται πως δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα ξανά!


Φυσικά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε τον Τιάγκο Ντάντας, ο οποίος παρότι 21 ετών αγωνίζεται με εμπειρία χρόνων και κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ περνά από τα πόδια του, όταν ο Πορτογάλος βρίσκεται στο χορτάρι.

Το μεγάλο πρόβλημα στο «εύκολο γκολ»

Αν κάποιος παρακολούθησε τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στην εκπομπή των καναλιών NOVASPORTS, «MONDAY FC», τότε θα έχει μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει σε αυτή την παράγραφο. Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στην έλλειψη του «εύκολου γκολ», ως ένα μέσο που θα «ξεκλειδώσει» την ομάδα και θα την δώσει τα απαραίτητα αποτελέσματα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεκίνησε τη σεζόν με 10 βαθμούς σε τέσσερα ματς, όμως επιθετικά είχε πολλά προβλήματα στη δημιουργία αλλά και την εκτέλεση. Αυτό στοίχησε στη συνέχεια, καθώς σε διάστημα έξι αγώνων πέτυχε μόλις μια νίκη, ενώ τρεις φορές προηγήθηκε στο σκορ, όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει ή και να επεκτείνει αυτό το προβάδισμα με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμους βαθμούς. Πρώτα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ (1-1), στη συνέχεια στη Τούμπα με τον Παναθηναϊκό (1-2) και τέλος στη Βοιωτία με τον Λεβαδειακό (1-1).

Κάτι ανάλογο θα είχε συμβεί και μερικές αγωνιστικές νωρίτερα, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» στάθηκε τυχερός με το… buzzer beater του Νάρεϊ στο 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Φυσικά, στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές του πρώτου γύρου οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν σε ισάριθμες άνετες νίκες και απέδειξαν ότι σαφώς αυτό που τους έλειπε ήταν η αυτοπεποίθηση αλλά και το εύκολο γκολ. Ενδεικτικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι ως τη 10η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ είχε βρει οκτώ γκολ από τέσσερις διαφορετικούς παίκτες, ενώ στις τρεις τελευταίες σκόραρε επίσης οκτώ γκολ (Γιάννενα 2-0, Ιωνικός 3-0, Βόλος 3-0), όμως τα πέντε προήλθαν από ποδοσφαιριστές που δεν είχαν σκοράρει ξανά στη σεζόν.

Η ομάδα λοιπόν μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα, βελτιώνεται. Η διακοπή για το Μουντιάλ ίσως να κάνει καλό αφού ο Λουτσέσκου θα έχει χρόνο για μια «δεύτερη προετοιμασία», ώστε οι παίκτες του να εμφανιστούν πιο έτοιμοι για το υπόλοιπο της σεζόν. Συζήτηση για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος δεν μπορεί να γίνει, ειδικά από τη στιγμή που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δείχνουν ένα σκαλί πιο πάνω, παρότι έχει αρκετό δρόμο ακόμη η σεζόν. Σε τελική ανάλυση ο ίδιος ο Λουτσέσκου τόνισε ότι η φετινή χρονιά είναι ένα μεταβατικό στάδιο για τον ΠΑΟΚ και πως η δουλειά που γίνεται θα φανεί την επόμενη. Άλλωστε, η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα…

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0