Football Talk

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0: Ο Ιωαννίδης τον «οδήγησε» στο τρίποντο, σε μια «καυτή» Λεωφόρο! (video)

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0: Ο Ιωαννίδης τον «οδήγησε» στο τρίποντο, σε μια «καυτή» Λεωφόρο! (video)

Το «άστρο» του Ιωαννίδη έλαμψε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι και ο Έλληνας φορ με γκολ στο 80’ «έσπρωξε» τον Παναθηναϊκό στη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου! Με φανταστική εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις, ο Μάγκνουσον «έγραψε» το τελικό σκορ (2-0)!

 

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με νίκη και καλή εμφάνιση τον πρώτο γύρο της Super League, σκορπώντας χαμόγελα στον κόσμο της ομάδας που σε ακόμη ένα ματς γέμισε τη Λεωφόρο.

Δωδέκατη νίκη σε 13 ματς για το «τριφύλλι» που αύξησε τη διαφορά του από τη 2η θέση στους εννέα βαθμούς και περιμένει να δει τι θα συμβεί στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ (13/11, 19:30).

Οι «πράσινοι» παρότι αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω από το 37’ λόγω αποβολής του Έρλινγκμαρκ, δεν είχαν καταφέρει να νικήσουν τον αξιόμαχο Γιαννιώτη. Όλα άλλαξαν όμως όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιωαννίδη, ο οποίος χρειάστηκε 15 λεπτά για να σκοράρει και να χαρίσει τη νίκη.

Ο Μάγκνουσον με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ «έκλεισε» το ματς στο 90+3’ και ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας που σε ζήτησαν ξανά το πρωτάθλημα!

1ο ημίχρονο

Αρκετές σημαντικές φάσεις είχε το πρώτο μέρος, όμως μόνο μια ομάδα ήταν αυτή που τις δημιούργησε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο λεπτό πίεσε έντονα να πετύχει ένα γκολ, προσπαθώντας να δημιουργήσει παιχνίδι από τις «πτέρυγες». Στο 4’ παράλληλη σέντρα του Μπερνάρ απομακρύνθηκε με δυσκολία από την άμυνα των φιλοξενούμενων, ενω στο 7’ το σουτ του Σπόραρ από τα όρια της περιοχής κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος δυσκολεύοταν αρκετά να κρατήσει μπάλα και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Ως το 35ο λεπτό βέβαια, οι ποδοσφαιριστές του Κόουλμαν δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να πλησιάσουν με αξιώσεις την περιοχή του Γιαννιώτη.

Όλα άλλαξαν όμως στο 37’, όταν ο Έρλινγκμαρκ αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για πάτημα στον Ρούμπεν Πέρεθ με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Από το φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι προήλθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου.

Ο Μπερνάρ εκτέλεσε, ο Σπόραρ πήρε μια κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Κουρμπέλη στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο αρχηγός του «τριφυλλιού» την βρήκε με το γόνατο και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι! Στα εναπομείναντα λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες, με ένα από τον Κώτσιρα (44’) το οποίο μπλόκαρε με ευκολία ο Γιαννιώτης και μια κεφαλιά του Σένκεφενλτ (45+1’) που «έγλειψε» το κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε με ενέργειες από τα πλάγια να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος από την άλλη και με το αριθμητικό μειονέκτημα, ήταν αναγκασμένος να κλειστεί πίσω, έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές του, με σκοπό να μην αφήσει τους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Παρόλα αυτά η καλή κυκλοφορία της μπάλας από το «τριφύλλι» δημιούργησε ρίγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 52’. Ο Κουρμπέλης βρήκε χώρο εκτός περιοχής και αφού έστρωσε την μπάλα στο δεξί του πόδι, σούταρε με δύναμη, όμως ο Γιαννιώτης εκτινάχθηκε στη γωνία του και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Με παρόμοιο τρόπο προσπάθησε ο Κώτσιρας στο 62’ να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του κόντραρε στον Μαυρομάτη και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Γιαννιώτη. Πέντε λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» γύρισαν ωραία την μπάλα, αυτή έφτασε στον Σπόραρ μέσα στη περιοχή, αλλά το πλασέ του Σλοβένου πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε το διαγώνιο του Μπερνάρ στο 77'

O Ατρόμητος για δύο λεπτά «ξεθάρρεψε» στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε στο 78' με μακρινό σουτ του ντε Μποκ. Στην επαναφορά της μπάλας από τον Μπρινιόλι, ο Σένκεφελντ έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Τζοβάρα να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη φάση που ουσιαστικά έκρινε την έκβασή του. Οι «πράσινοι» άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Βέρμπιτς στον Μπερνάρ, εκείνος στον Σπόραρ, με τον Ιωαννίδη να είναι ο τελικός αποδέκτης και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γιαννιώτη για το 1-0 στο 80'.

Το γκολ αυτό έριξε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων που στον εναπομείναντα χρόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και σαν να μην έφτανε αυτό δέχθηκαν και τη... χαριστική βολή από τον Μάγκνουσον στις καθυστερήσεις. Ο Ισλανδός ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ στο 90+3' λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Ατρομήτου και έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννιώτη για το 2-0.


MVP

Αψεγάδιαστη εμφάνιση από όλους τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», όμως αν κάποιος ξεχώρισε στο ελάχιστο αυτός ήταν ο Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Ατρόμητο και σχεδόν κάθε επίθεση πέρασε από τα πόδια του.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στο 80’ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Παναθηναϊκού, ήρθε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (82' Γκάνεα), Πέρεθ, Κουρμπέλης (64' Ιωαννίδης), Τσέριν, Βέρμπιτς (87' Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Σπόραρ.

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Χατζιησαΐας, Μαυρομμάτης (86' Τζαβίδας), Κεχρίντα, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Ροτάριου (45' Οικονομίδης), Ρομπαΐγ (64' Κλωναρίδης), Μουνίθ (64' Τζοβάρας), Κιάρτασον (64' Φριντγιόνσον).

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0