Football Talk

Άρης: Το όμορφο φινάλε στο πρώτο μισό της Super League, απαιτεί... υπερβάσεις! (video)

Άρης: Το όμορφο φινάλε στο πρώτο μισό της Super League, απαιτεί... υπερβάσεις! (video)
Η «δοκιμασία» του Άρη στον ΠΑΣ Γιάννινα (13/11, 16:00), «κρύβει» παγίδες. Κι αν θέλει να τις αποφύγει, για «κλείσει» με ωραίο τρόπο τον πρώτο γύρο της Super League, πρέπει να αλλάξει συνήθειες.
Ο Άρης ξεκίνησε τη σεζόν με υψηλές προσδοκίες. Λίγο οι οικονομικές υπερβάσεις της διοίκησης, λίγο η έλευση ποιοτικότατων ποδοσφαιριστών. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν όλα ιδανικά.

Κάπως έτσι, ρίχνεται στη «μάχη» της 13ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (13/11, 16:00), όντας στο -16 από την κορυφή και στο -10 από τη 2η στον βαθμολογικό πίνακα της Super League. Και κρίνοντας από την «παράδοσή» του στους Ζωσιμάδες, το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι.

Από το 2010 κι έπειτα, μόλις μία φορά έφυγε νικητής από την πόλη των Ιωαννίνων, μετά από επτά αναμετρήσεις. Στις τέσσερις από αυτές, μάλιστα, ηττήθηκε!

Παράλληλα, στη φετινή σεζόν έχει μόλις μία εκτός έδρας νίκη, σε πέντε ματς: αυτήν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης πριν δύο μήνες (11/09)!



Εν ολίγοις, ο Άρης καλείται να κάνει κάτι που δεν συνηθίζει τη φετινή σεζόν, αλλά και ειδικότερα κόντρα στον ΠΑΣ. Από την άλλη, το momentum δείχνει να είναι πιο υπέρ του από ποτέ.

Ο Άλαν Πάρντιου έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο, επικρατώντας του Ολυμπιακού με ανατροπή στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά έκτοτε ακολούθησαν αρκετά «σκαμπανεβάσματα». Η εμφάνιση απέναντι στη Λαμία (08/11, 5-0), όμως, ήταν η πιο πειστική που έχει κάνει φέτος.



Μαντσίνι
και Ντιόπ έμειναν εκτός αποστολής και θα απουσιάζουν, αλλά οι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι, Ετέμπο, Ιτούρμπε και κυρίως, ο Λούις Πάλμα, είναι ικανοί για να ηγηθούν. Ειδικά ο τελευταίος, που σημείωσε χατ-τρικ μεσοβδόμαδα.

Ναι, μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Άρη, ίσως δεν βελτιώσει άμεσα την θέση του στη βαθμολογία. Θα αλλάξει, όμως, τη ψυχολογία της ομάδας και θα δώσει τον χρόνο -και την ηρεμία- στον Άλαν Πάρντιου, για να παρουσιάσει μία πιο συμπαγή εκδοχή, στο δεύτερο μισό.

Άλλωστε, η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0