Football Talk

Φελίπε Σκολάρι: Όταν του λένε για το 7-1 από τη Γερμανία, έχει ακόμη το επιχείρημα του Μουντιάλ του 2002! (video)

Φελίπε Σκολάρι: Όταν του λένε για το 7-1 από τη Γερμανία, έχει ακόμη το επιχείρημα του Μουντιάλ του 2002! (video)

Τα χρόνια πέρασαν, ο Φελίπε Σκολάρι συμπλήρωσε το 75ο έτος της ηλικίας του, αλλά όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα θα μνημονεύεται για δύο πράγματα. Για την ιστορική αποτυχία της Βραζιλίας και το 7-1 από τη Γερμανία, πριν από οκτώ χρόνια, και για το Μουντιάλ του 2002, το αήττητο σερί και το 2-0 επί των «πάντσερ» στον τελικό. Η ιδανική απάντηση για το τι ήταν ο Σκολάρι για τους φίλους της «Σελεσάο». Διότι όποια γνώμη και να έχει κάποιος, είναι ακόμη ο τελευταίος που πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη χώρα του.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο αποκλεισμός της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, συμπεριλαμβανομένης της ήττας της στον ημιτελικό με 7-1 από την μελλοντική πρωταθλήτρια Γερμανία, άφησε τη φήμη του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι «πληγωμένη».

Ωστόσο, δεδομένης της επιτυχίας του να οδηγήσει την ομάδα του σε μία τρόπον τινά ανασύνταξη, 18 μήνες νωρίτερα, του αξίζουν κάποια εύσημα για το έργο που εκτέλεσε.

«Θα περάσουν 2000 χρόνια, για να δεχθεί ξανά 7 γκολ η Βραζιλία σε ημιτελικό Μουντιάλ». Μία δήλωση που συνοψίζει τα πάντα και αναδεικνύει πως ήταν μία ιδιαίτερη βραδιά, που πολύ δύσκολα θα ξαναζήσουν οι φίλοι της «Σελεσάο».

Δεν πρέπει όμως να σταθούμε σε αυτό, αλλά στο γεγονός πως πριν από 20 χρόνια, ο Φελίπε Σκολάρι έδωσε στην Εθνική Βραζιλίας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Μία επιτυχία που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα, όντας ο τελευταίος προπονητής που την οδήγησε στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της στον 21ο αιώνα.

Η ήττα από την Γαλλία τέσσερα χρόνια νωρίτερα, είχε επηρεάσει άπαντες και η Βραζιλία οδηγήθηκε αποφασισμένη στο Μουντιάλ της Βόρειας Κορέας και της Ιαπωνίας. Κέρδισε και τα 7 ματς που έδωσε, έχοντας μέχρι και σήμερα το καλύτερο ρεκόρ στον θεσμό, για να φτάσει στον τελικό με την Γερμανία και να επικρατήσει με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Ρονάλντο στο 67ο και το 69ο λεπτό.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Φελίπε Σκολάρι συμπληρώνει το 75ο έτος της ηλικίας του, αλλά μέχρι η επόμενη επιτυχία να είναι γεγονός, άπαντες θα μνημονεύουν εκείνη την διοργάνωση. Μία διοργάνωση που έμεινε χαραγμένη στις μνήμες όλων, ούσα το τελευταίο επίτευγμα της Βραζιλίας με αυτόν προπονητή. Αποτελεί οδηγό για το μέλλον και το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, την καθιστά πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ο Τίτε ανακοίνωσε άλλωστε ήδη την αποστολή. Ο Φελίπε Σκολάρι κάπου εκεί, θα… χαμογελάει. Ναι, δεν υπάρχει Ρονάλντο, το «Φαινόμενο», αλλά υπάρχει Νεϊμάρ. Και όπως και να έχει, ο άνθρωπος που συνδέθηκε με την πιο ιστορική αποτυχία της Βραζιλίας (την ήττα με 7-1 από τη Γερμανία), είναι και ο τελευταίος που την οδήγησε στην κορυφή του πλανήτη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0