Football Talk

Ολυμπιακός - Ναντ 0-2: Με το μυαλό στον... Παναθηναϊκό, αποχαιρέτησε με ήττα την Ευρώπη (video)

Ολυμπιακός - Ναντ 0-2: Με το μυαλό στον... Παναθηναϊκό, αποχαιρέτησε με ήττα την Ευρώπη (video)
Ο Ολυμπιακός, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, αποχαιρέτησε με ήττα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας εμφανώς στο μυαλό του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο Europa League συνεχίζει η Ναντ, που επικράτησε 2-0 με γκολ των Μοχάμεντ (79') και Μπλας (90').

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Ναντ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League δίχως βαθμολογικό κίνητρο, αφού δεν υπήρχε πιθανότητα ευρωπαϊκής συνέχειας για τους «ερυθρόλευκους» με οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Έτσι, ο Μίτσελ παρέταξε στο χορτάρι μια ενδεκάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς και ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής φέτος στη σεζόν, έχοντας στο μυαλό του το ντέρμπι της Κυριακής (6/11) στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Τα «καναρίνια» που άλλωστε ήταν αυτά που «καίγονταν» για τη νίκη, κατάφεραν να την πάρουν με σκορ 2-0, χάρις σε γκολ των Μοχάμεντ και Μπλας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Κάραμπαγκ με τη Φράιμπουργκ, συνεχίζουν στο Europa League.

Η Ναντ ήταν αυτή που πίεσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα για ένα γρήγορο γκολ, όμως ο Ολυμπιακός γρήγορα ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ.

Οι Γάλλοι μόλις στο 3ο λεπτό, βρήκαν δίχτυα με κεφαλιά του Γκεσάν, μετά από κόρνερ, όμως ο επιθετικός των «καναρινιών» ήταν οφσάιντ, με αποτέλεσμα η φάση να μην μετρήσει. Μετά το 15’ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και στο 19’ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Ανδρούτσος έκανε μια σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Λαφόντ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Η πίεση από τους γηπεδούχους συνεχίστηκε και σε διάστημα πέντε λεπτών δημιούργησαν δύο ακόμα καλές στιγμές. Στο 26’ ο Μπουχαλάκης έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Ουί Τζο με πλάτη στο τέρμα προσπάθησε να γυρίσει και να πιάσει το σουτ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ακολούθως, στο 30’, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έκανε ένα σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Λαφόντ να μην μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά ο Ουί Τζο στην προσπάθειά του να πάρει το «ριμπάουντ» έπεσε και έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

Για περίπου 12 λεπτά, ο καλός ρυθμός χάθηκε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 42’ για την επόμενη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Ελ Αραμπί έκανε μια κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή, ο Ουί Τζο ωραία κίνηση, αλλά ο Παλούα πρόλαβε κι έπεσε στα πόδια του Νοτικορεάτη, κόβοντας το σουτ.

Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος άνηκε στη Ναντ, με την κεφαλιά του Γκανάγκο μετά από εκτέλεση κόρνερ να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ήταν αυτός που σημείωσε την πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο 45λεπτό. Συγκεκριμένα, στο 54’ με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ από τη γωνία της περιοχής προσπάθησε να νικήσει το Τζολάκη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Ο Μίτσελ στο ημίχρονο αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ελ Αραμπί, προφανώς σκεπτόμενος το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό επηρέασε τον ρυθμό που είχε βρει ο Ολυμπιακός επιθετικά. Για αυτό οι «ερυθρόλευκοι» οπισθοχώρησαν αρκετά στο δεύτερο μέρος και οι φάσεις που δημιούργησαν ήταν λιγοστές. Ο Κουντέ στο 63’ με ένα φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Λαφόντ να εκτιναχθεί στη γωνία του για να αποσοβήσει το γκολ.

Ο Κουμπουαρέ στην προσπάθεια να βρει η ομάδα του ένα γκολ νίκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα επιθετικά «όπλα» που είχε στον πάγκο και η πίεση των Γάλλων απέδωσε στο 79’. Ο Μπλας με μια ωραία σέντρα, βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Μοχάμεντ, ο οποίος ανενόχλητος «έγραψε» το 1-0.


Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών παιχνιδιού, η Ναντ βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο δημιουργός του πρώτου, Λιουντοβίκ Μπλας, έγινε ο εκτελεστής και με ένα εκπληκτικό πλασέ, «κρέμασε» τον Τζολάκη για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.


Η νίκη αυτή για τους Γάλλους ήταν «χρυσάφι», αφού σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Καραμπάγκ στο έτερο ματς του ομίλου, έστειλε τα «καναρίνια» στα πλέι-οφ του Europa League και φυσικά οι ποδοσφαιριστές ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (60’ Σισέ), Ρέτσος, Βρουσάι (46’ Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Αμπ. Καμαρά (69’ Μαρσέλο), Μπόουλερ (85' Άβιλα), Ελ Αραμπί (46’ Σαπουντζής), Ουί Τζο Χουάνγκ.

Ναντ (Α. Κουμπουαρέ): Λαφόντ, Κορκιά, Καστελέτο, Παλουά, Φάμπιο (5’ Άπια), Σιμόν (46’ Μπλας), Μουτουσάμι (73’ Κιρίβελα), Σισόκο, Γκεσάν (80' Κοκό), Γκανάγκο (73’ Μπαμπά), Μοσταφά Μοχάμεντ

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0