Football Talk

Κόπα Λιμπερταδόρες: Η Λατινική Αμερική στα πόδια της Φλαμένγκο - Υπέταξε την Ατλ. Παραναένσε χάρη στον «Γκαμπιγκόλ» (video)

Κόπα Λιμπερταδόρες: Η Λατινική Αμερική στα πόδια της Φλαμένγκο - Υπέταξε την Ατλ. Παραναένσε χάρη στον «Γκαμπιγκόλ» (video)
Η Φλαμένγκο επικράτησε επί της Ατλέτικο Παραναένσε (1-0) στο πλαίσιο του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες και έφτασε στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής.

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης στο Εστάντιο Μπάνκο Πιτσίντσα, υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, καθώς η ιστορική «Φλα» απαρτίζεται από κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ενδεικτικά στην ενδεκάδα της ξεκίνησαν οι Νταβίντ ΛουίζΦελίπε Λουίς και ο Έβερτον Ριμπέιρο, ενώ ο Αρτούρο Βιντάλ πήρε και αυτός χρόνο συμμετοχής ερχόμενος ως αλλαγή. Απέναντι τους ο Φερναντίνιο, της... πιο άπειρης (σε τέτοιες καταστάσεις) Παραναένσε.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς υπάρχει και ο Γκάμπριελ Μπαρμπόσα (σ.σ. κατά κόσμο Γκαμπιγκόλ), ένας σκόρερ ολκής που αγαπιέται όσο κανείς στην Βραζιλία. Αυτός αποτέλεσε και το πρόσωπο που έκρινε τον τελικό, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Να σημειωθεί βέβαια ότι η αντίπαλος Ατλέτικο, αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 43ο λεπτό, όταν ο Πέδρο Ενρίκε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. 

Έτσι η Φλαμένγκο πανηγύρισε την κατάκτηση του τρίτου Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0