Football Talk

Παναθηναϊκός: Γιόρτασε εντός και εκτός γηπέδου και τώρα… Λεωφόρος! (video)

Παναθηναϊκός: Γιόρτασε εντός και εκτός γηπέδου και τώρα… Λεωφόρος! (video)

Ο φρενήρης ρυθμός του Παναθηναϊκού, δεν κατάφερε να διακοπεί ούτε από τον Βόλο, ενώ το πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες του Παναθεσσαλικού είναι άξιο συγχαρητηρίων και παράδειγμα προς μίμηση!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Σαν… καλόγουστο αστείο θα φαινόταν αν κάποιος έλεγε στην αρχή του πρωταθλήματος πως ο Παναθηναϊκός στην δέκατη αγωνιστική θα έχει καταγράψει ΜΟΝΟ νίκες! 10/10 λοιπόν, ένα ρεκόρ που έγραψαν οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» με καπετάνιο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτός ο άνθρωπος «μύριζε» πως θα κάνει την ομάδα να πετύχει πολλά πράγματα. Όχι δα και να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατούσε 28 χρόνια από την δεύτερη κιόλας χρονιά του. Αν κανείς εντάξει στην εξίσωση τις απουσίες που έχει κληθεί να διαχειριστεί από την αρχή της σεζόν ο Σέρβος, μόνο τρελό θα έβρισκε το συγκεκριμένο επίτευγμα. Για αυτόν τον λόγο όμως, έχει και ένα περαιτέρω βάρος.

Στο «πράσινο» Πανθεσσαλικό, ο Παναθηναϊκός πάταξε τον τρίτο στην βαθμολογία, εξαιρετικό, Βόλο. Ο αδιάκοπος ρυθμός των «πράσινων» δεν σταμάτησε ούτε στον Βόλο. Το επιβλητικό 5-1, του χάρισε ακόμη μια νίκη και ακόμη τρεις βαθμούς. Με κάθε βεβαιότητα, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με απόσταση 10 βαθμών από την τρίτη ομάδα ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, ενώ η διαφορά με την δεύτερη βαθμολογικά ΑΕΚ θα κριθεί το βράδυ της Κυριακής (30/10) στην Νέα Φιλαδέλφεια, με την «ένωση» να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Είναι εύκολα κατανοητό, πως μια νίκη επί της τρίτης ομάδας στην βαθμολογική κατάταξη δίνει μεγάλο «αέρα» στον πρωτοπόρο. Σε αυτό έρχεται να συνυπολογιστεί πως ο Βόλος είναι μια ομάδα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος και έχει στερήσει βαθμούς από ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Άρης. Ομάδες δηλαδή που είναι συνδιεκδικήτριες του τίτλου, μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Σε αυτή τη νίκη προφανώς, μεγάλο κομμάτι μπορεί να πιστωθεί και ο κόσμος του Παναθηναϊκού που κατέκλεισε το γήπεδο στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Πάνω από 16.000 φίλοι των «πράσινων», διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρεθούν στο πλάι της αρμάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να γίνουν μάρτυρες μιας ευρείας εκτός έδρας νίκης. Η άψογη παρουσία τους δε, είναι άξια αναφοράς και λόγος προς μίμηση, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και άλλες, αντίστοιχες κινήσεις στο μέλλον. Την ευθύνη την οποία πήρε η ΠΑΕ να αναλάβει για ό,τι έκτροπο ήταν πιθανό να πραγματοποιηθεί, εκείνοι την δικαίωσαν.

Σειρά τώρα παίρνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενείται την επόμενη Κυριακή (6/11) στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την 11η αγωνιστική της Super League. Ένα παιχνίδι που χωρίς δεύτερη σκέψη θα είναι το πιο… καυτό που έχει πραγματοποιηθεί φέτος στους Αμπελόκηπους. Το πρώτο «ντέρμπι αιωνίων» για φέτος έφτασε, αλλά μέχρι τότε, μια εβδομάδα απαιτητικής προετοιμασίας προηγείται…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0