Football Talk

Γιουβέντους: Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Αλέγκρι! (video)

Γιουβέντους: Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Αλέγκρι! (video)

Εκτός Champions League έμεινε οριστικά η Γιουβέντους, μετά την ήττα της από την Μπενφίκα. Δύσκολα τα πράγματα για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που βλέπει την ομάδα του να αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα!

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Γιουβέντους. Μετά και την ήττα της από την Μπενφίκα στη Λισαβόνα με 4-3 (25/10), η ομάδα από το Τορίνο έμεινε οριστικά εκτός Champions League. Πλέον, οφείλει να πάρει αποτέλεσμα από την Παρί Σεν Ζερμέν στην Ιταλία την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, προκειμένου να μην κινδυνέψει να μείνει οριστικά εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τη Μακάμπι Χάιφα στην 3η θέση, έχοντας το πλεονέκτημα λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.


Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 11 τέρματα που έχει δεχθεί φέτος στο θεσμό αποτελούν τη δεύτερη χειρότερη επίδοσή της στη φάση των ομίλων. Αυτό είχε να συμβεί από τη σεζόν 2002-2003, ενώ τα περισσότερα παθητικά γκολ που έχει καταγράψει ποτέ σε ομίλους ήταν το 2000-2001, φτάνοντας τα 12. Βρίσκεται μπροστά, λοιπόν, στη σημείωση ενός αρνητικού ρεκόρ, σε περίπτωση που δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ από τους Παριζιάνους.

Παράλληλα, εάν δεν πάρει τους τρεις βαθμούς την τελευταία αγωνιστική, η φετινή της συγκομιδή θα είναι η χαμηλότερη στην ιστορία της. Αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρώσει τρεις βαθμούς, ενώ τις σεζόν 2000-2001 και 2013-2014, που αποτελούν και τις χειρότερές της, είχε ολοκληρώσει τον όμιλο με έξι πόντους.

Η άσχημη εικόνα της Γιουβέντους, ωστόσο, δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στη Serie A, η «Γηραιά Κυρία», με τη συμπλήρωση 11 αγωνιστικών, βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο και αήττητη Νάπολι.

Το πρωτάθλημα, πλέον, φαντάζει απίθανο, ενώ ακόμα και η κατάκτηση μίας εκ των θέσεων που οδηγούν στο επόμενο Champions League θα είναι δύσκολη υπόθεση, με την τωρινή εικόνα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -5 από την τέταρτη θέση, στην οποία είναι η Αταλάντα.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πορεία του συλλόγου έχει φυσικά και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ιταλός τεχνικός, από όταν επέστρεψε στη Γιουβέντους το 2021, έχει σημειώσει μόλις μία νίκη στα ιταλικά ντέρμπι, αλλά και στα σπουδαία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρόκειται για 18 αγώνες συνολικά, απέναντι σε Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι, Αταλάντα, Βιγιαρεάλ, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα. Η νίκη ήταν στο εντός έδρας ματς με την Τσέλσι (1-0), για τους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2021-2022.

Μένει να φανεί, λοιπόν, εάν ο 55χρονος προπονητής θα καταφέρει να αλλάξει ριζικά την εικόνα της «Γηραιάς Κυρίας», ή αν η διοίκηση θα προβεί στην αντικατάστασή του.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0