Football Talk

Σεβίλλη - Κοπεγχάγη 3-0: Υπάρχει ευρωπαϊκή ζωή στον... πλανήτη Ανδαλουσία! (video)

Σεβίλλη - Κοπεγχάγη 3-0: Υπάρχει ευρωπαϊκή ζωή στον... πλανήτη Ανδαλουσία! (video)
Η Σεβίλλη έκανε το «χρέος» της κόντρα στην Κοπεγχάγη (25/10, 3-0), εξασφάλισε τη συνέχεια στο Europa League και ελπίζει σε μια σειρά από... θαύματα για το Champions League!
Εντός έδρας «κατάρα» ήταν και... πάει για τη Σεβίλλη! Ο Εν Νεσίρι «έστρωσε» τον δρόμο και οi Ίσκο'Μοντιέλ «σφράγισαν» τη νίκη κόντρα στην Κοπεγχάγη με σκορ 3-0 (25/10), «σπάζοντας» τη φετινή αρνητική παράδοση που είχε «χτίσει» η ομάδα τους, στις εντός έδρας αναμετρήσεις της, καθώς δεν είχε νίκη, εντός κι εκτός Ισπανίας! Κάπως έτσι, οι Ανδαλουσιανοί εξασφάλισαν πως θα συνεχίσουν στην Ευρώπη και μετά το Μουντιάλ του Κατάρ!

Παράλληλα, διατηρούν έστω και μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά πρέπει να κερδίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι στην τελευταία αγωνιστική και η Μπορούσια Ντόρτμουντ να χάσει απόψε από τη Σίτι (25/10, 22:00), αλλά και στην επόμενη αγωνιστική από την Κοπεγχάγη!

Από την άλλη, Ευρώπη... τέλος για την Κοπεγχάγη, που παρέμεινε η μόνη ομάδα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, χωρίς γκολ μετά από πέντε ματς! Βέβαια, στάθηκε άτυχη στο 82', όταν ο Ντικς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Σεβίλλης κι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Το σύνολο του Χόρχε Σαμπάολι «καιγόταν» για τη νίκη και είχε την ορμή της έδρας, αλλά απειλήθηκε πρώτο στο ματς. Για καλή του τύχη, όμως, ο Ντμίτροβιτς είχε «απάντηση» στο σουτ του Χάραλντσον στο 23ο λεπτό.

Το συγκεκριμένο «καμπανάκι» ξύπνησε τη Σεβίλλη, που πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα.

Αρχικά, ο Σούσο επιχείρησε να «ανοίξει» το σκορ στο 35', κάτι που προσπάθησε και ο Ίσκο στο 55'.

Εν τέλει, η λύση στον «γόρδιο δεσμό» ήρθε στο 61', από τη «χρυσή» αλλαγή του Αργεντίνου τεχνικού.

Η Σεβίλλη κυκλοφόρησε την μπάλα με υπομονή, ο Πάπου Γκόμες βρήκε με σέντρα τον Εν Νεσίρι, που είχε περάσει στο ματς στο 46' κι έκανε εξαιρετική κίνηση στην πλάτη της άμυνας. Αυτός «άγγιξε» την μπάλα όσο χρειαζόταν με το κεφάλι κι «έγραψε» το 1-0 στο 61'!



Η Κοπεγχάγη είχε την ευκαιρία της στο 82ο λεπτό, όταν ο Ντικς νίκησε τους πάντες στον «αέρα», αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντμίτροβιτς.

Εν τέλει, αντί να ισοφαρίσει δέχτηκε όχι μόνο δεύτερο, αλλά και τρίτο γκολ, με τον Ίσκο να κάνει το 2-0 στο 88' με φοβερό σουτ και τον Μοντιέλ να διαμορφώνει το 3-0 ως τελικό σκορ του ματς στο 90+2', «σφραγίζοντας» ένα τρίποντο με βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά οφέλη.

Σημειώνεται πως οι Δανοί ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κοτσολάβα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Ντμίτροβιτς, Μοντιέλ, Γκουντέλι, Μαρκάο, Τέγες, Σούσο (55' Λαμέλα), Ράκιτιτς, Χορδάν, Πάπου Γκόμες (77' Ακούνια), Ίσκο, Ντόλμπεργκ (46' Εν Νεσίρι, αντ. 70' Ράφα Μιρ)

Κοπεγχάγη (Γιάκομπ Νέεστραπ): Γκράμπαρα, Γέλερτ (81' Σόρενσεν), Κοτσολάβα, Λουντ Γένσεν (81' Ντικς), Κρίστανσεν, Λεράγκερ, Κλάεσον, Κλεμ (81' Όσκαρσον), Γιοχάνεσον (64' Μπάρντγκι), Ντάραμι, Χάραλντσον (72' Κορνέλιους)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0