Football Talk

Γιουβέντους και Σεβίλλη αλλάζουν απόψε ή «βουλιάζουν»! (video)

Γιουβέντους και Σεβίλλη αλλάζουν απόψε ή «βουλιάζουν»! (video)

Το Champions League έγινε άπιαστο όνειρο. Η πραγματικότητα που διαμόρφωσαν, Γιουβέντους και Σεβίλλη, απαιτεί άμεσα μέτρα. Αλλιώς ίσως πουν... αντίο και στο Europa League...

Περιθώριο λάθους δεν υπάρχει. Γιουβέντους και Σεβίλλη απέδειξαν πως το «όνομα» και η «φανέλα» στην κακή σου σεζόν στο Champions League, δεν αρκούν.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, θέλουν μία σειρά από μικρά «θαύματα» ή δώρα, αν προτιμάτε, για να έχουν μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στη φάση των «16». Ακόμα και το Europa League, όμως, εξασφαλισμένο δεν είναι!

vlahovic.jpg

Η «Γηραιά Κυρία» παρουσιάζει μία τρομερά προβληματική εικόνα, για τα δεδομένα της, εντός κι εκτός συνόρων. Βρίσκεται στο -10 από την κορυφή, μετά από 11 αγωνιστικές στη Serie A, και στην Ευρώπη, στο -5 από τις Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν, που εντοπίζονται στην 2η και την 1η θέση του 8ου ομίλου του Champions League.

Απόψε (25/10, 22:00) καλείται να κάνει την υπέρβαση και να φύγει με το «διπλό» από το Ντα Λουζ. Στην έως τώρα φετινή πορεία της, όμως, σε επτά ματς, μόνο τρεις φορές απέφυγε την ήττα στην έδρα αντιπάλου της και μία από αυτές «γεύτηκε» το «τρίποντο»: κόντρα στην Τορίνο (15/10, 1-0). Η αποστολή του συνόλου του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είναι τρομακτικά δύσκολη.



Η Μπενφίκα έχει μετατρέψει το «σπίτι» της σε... κάστρο! Είναι αήττητη στη φετινή σεζόν, εντός κι εκτός έδρας, εντός κι εκτός συνόρων! Μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταφέρει να της «κόψει» βαθμούς στο Ντα Λουζ (05/10, 1-1). Ίδια εικόνα παρουσιάζει και στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, όπου βρίσκεται μόνη-πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, στο +6 από την Πόρτο.

Αρωγοί στην προσπάθειά της οι Γκονσάλο Ράμος και Ράφα Σίλβα, με δέκα και επτά γκολ αντίστοιχα, την ώρα που στην αντίπερα όχθη, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς μοιάζει απελπιστικά μόνος. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Άνχελ Ντι Μαρία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο δρόμος είναι «στρωμένος» για την Μπενφίκα, ώστε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο «πληγωμένο θηρίο», που ακούει στο όνομα Γιουβέντους.



Αν το πράξει, ακόμα και η πρώτη θέση, θα είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Άλλωστε, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Χάιφα εκτός έδρας (02/11, 22:00). Αν ξαναδώσει «ζωή» στη Γιουβέντους, θα έχει ένα σεβαστό +2, ως διαφορά, να προστατεύσει.

Έτσι κι αλλιώς, η αποστολή της Γιουβέντους στην «αυλαία» των ομίλων, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (02/11, 22:00), μόνο εύκολη δεν θα είναι. Το γνωρίζει, κι ας παίζει εντός έδρας, πως υπό προϋποθέσεις, ακόμα και η συνέχεια στο Europa League, είναι στον... αέρα! 

According to Sky Sport, there have been no particular confrontations  between Juventus management and Allegri. The club is disappointed and  concerned but at the moment Allegri is not at risk of being

Κάτι ανάλογο «περνά» και από το μυαλό της Σεβίλλης. Η «μάχη» κόντρα στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, είναι ο ορισμός του «do or die» παιχνιδιού.

Οι Σεβιγιάνοι αγωνίζονται, για καλή τους τύχη, εντός έδρας. Έτσι λέει η λογική. Η στατιστική, όμως, λέει πως δεν έχουν νίκη -εντός κι εκτός συνόρων- στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν, τη φετινή σεζόν! Ίσως έτσι δικαιολογείται το πώς βρίσκονται μόλις έναν βαθμό μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού της La Liga, μετά από 11 αγωνιστικές! Με λίγα λόγια, ο Χόρχε Σαμπάολι καλείται να βρει λύσεις άμεσα.

Βέβαια και η Κοπεγχάγη, έχει δύο «διπλά» φέτος, κι αυτά στη Δανία. Στο Champions League έχει οκτώ γκολ παθητικό στην άμυνά της, μετά από δύο μόλις ματς! Παράλληλα, είναι η μόνη ομάδα της διοργάνωσης που δεν έχει σκοράρει ακόμη! Η «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες, στην πρεμιέρα των ομίλων (14/09, 0-0), όμως, της δίνει θάρρος.



Όπως και η Σεβίλλη, έτσι και η Κοπεγχάγη, έχουν μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Τουλάχιστον, το Europa League παραμένει «ζωντανό». Για μία από τις δύο, όμως. Για αυτήν που στο τέλος της αποψινής τους αναμέτρησης (25/10, 19:45), θα αναδειχθεί νικήτρια. Αν λήξει ξανά ισόπαλο;

Η «επίσκεψη» της Σεβίλλης στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι και η «φιλοξενία» της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Κοπεγχάγη, αμφότερες την ερχόμενη Τετάρτη (02/11, 22:00), θα κρίνουν τα πάντα.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0