Football Talk

Ούτε η Λίβερπουλ, ούτε η Άρσεναλ: Η Μπράιτον η μοναδική ομάδα που πήρε την κατοχή της μπάλας από τη Σίτι στα τελευταία 50 ματς!

Ούτε η Λίβερπουλ, ούτε η Άρσεναλ: Η Μπράιτον η μοναδική ομάδα που πήρε την κατοχή της μπάλας από τη Σίτι στα τελευταία 50 ματς!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο ή… δύσκολο να συμβαίνει, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας υπέρ της, μόλις σε δύο από τα τελευταία παιχνίδια της στην Premier League. Και τις δύο φορές κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Στη Μπράιτον, είτε του Γκρέιαμ Πότερ, είτε του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι!

Αν κάποιος ρίξει μία ματιά στο ποσοστό κατοχής της μπάλας στις αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Σίτι, θα διαπιστώσει πως δύο πράγματα είναι δεδομένα. Αρχικά, ότι ο δικός της αριθμός ξεπερνά δεδομένα το 55% και δεύτερον, πως είναι ελάχιστα τα σημεία του εκάστοτε ματς, που οι «πολίτες» θα υιοθετήσουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού.

Παίζουν έτσι, λατρεύουν να δίνουν οι ίδιοι ρυθμό στο ματς και επί της ουσίας, έχοντας την μπάλα, μπαίνουν πολύ περισσότερες φορές στην περιοχή του αντιπάλου. Μία ομάδα στα 50 τελευταία παιχνίδια, κατάφερε να βγάλει τη Σίτι από τη συνήθειά της.

Να κρατήσει δηλαδή αυτή περισσότερο την μπάλα, να έχει αυτή την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ορίσει τον ρυθμό. Η Μπράιτον! Σε δύο περιπτώσεις. Και πέρυσι, στο 3-0 του Έτιχαντ, υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ και φέτος, στην ήττα της με 3-1, με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στον πάγκο.

Η αλήθεια είναι πως στο ματς της 13ης αγωνιστικής της Premier League, οι «γλάροι» τρόμαξαν ολίγον τι τους «πολίτες». Σκόραραν με την έναρξη της επανάληψης, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, πίεζαν ψηλά και ανταμείφθηκαν με βάση τους αριθμούς για την λογική τους.

Το τελικό 3-1 φυσικά είναι αυτό που έχει σημασία, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι γεγονός πως η Μπράιτον, ακόμη και με την αλλαγή προπονητή, παρατάσσεται στο Έτιχαντ για να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν φοβόταν, δεν φοβήθηκε εκ νέου, σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στο εν λόγω γήπεδο και είναι η μοναδική που είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα, δις σε 50 ματς! Ακραίο…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0