Football Talk

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Καταλανούς που συνεχίζουν στο… κυνήγι της Ρεάλ (video)

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Καταλανούς που συνεχίζουν στο… κυνήγι της Ρεάλ (video)

Η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» την υπόθεση νίκη μέσα σε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος, επικρατώντας της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Καμπ Νου» με 4-0. Τα γκολ των «μπλαουγκράνα» σημείωσαν οι Ντεμπελέ, Ρομπέρτο, Λεβαντόφσκι και Φεράν Τόρες.

Σχεδόν… επανάληψη του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ (20/10, 3-0) είδαν οι θεατές στο «Καμπ Νου», με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί εύκολα της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 4-0 για την 11η αγωνιστική της La Liga. Τρία γκολ σε δέκα λεπτά πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, με σκόρερ τους Ντεμπελέ (12’), Ρομπέρτο (18’) και Λεβαντόφσκι (22’), με τον Φεράν Τόρες να «γράφει» το 4-0 στο 73’. Έτσι, μείωσαν και πάλι τη διαφορά στους τρεις πόντους από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ορισμός της αποτελεσματικότητας ήταν οι «μπλαουγκράνα» στο πρώτο μέρος, βρίσκοντας τρία γκολ σε διάστημα δέκα λεπτών! Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά πραγματοποίησαν τέσσερα σουτ εντός στόχου.

Αρχικά, στο 12’ ο Λεβαντόφκσι έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Ντεμπελέ να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και να γράφει το 1-0, για να έρθει στο 18’ ο Σέρχι Ρομπέρτο να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή, εκμεταλλευόμενος και την κόντρα στον Ινίγο Μαρτίνεθ.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον πίνακα των σκόρερ το όνομα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ στο 22’ έφερε πανέμορφα τη μπάλα από το δεξί στο αριστερό και τελείωσε τη φάση υποδειγματικά, κάνοντας το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τσάβι «ακούμπησε» το τέταρτο γκολ στο 53’, όταν ο Μαρτίνεθ, στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στο πόδι του Πέδρι και εκείνη βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σιμόν.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Φεράν Τόρες στο 73’, σημειώνοντας το 4-0, εκμεταλλευόμενος την τρίτη ασίστ του Ντεμπελέ στο παιχνίδι.

Από εκεί και έπειτα η Μπαρτσελόνα έκανε διαχείριση του αγώνα, με τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, από την άλλη, να μην μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω, έχοντας μόλις μία τελική στην εστία του Τερ Στέγκεν. Να σημειωθεί ότι οι «μπλαουγκράνα» ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς ο Σέρχι Ρομπέρτο χτύπησε στο χέρι και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Κουντέ (63’ Αλόνσο), Γκαρσία, Μπαλντέ, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι (63’ Τόρες), Ντεμπελέ (77’ Τόρε), Λεβαντόβσκι (63’ Φάτι), Γκάβι (33’ Κεσσιέ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σιμόν, Ντε Μάρκος (60’ Λέκουε), Γεράι, Ίνιγκο, Γιούρι, Ερέρα (21’ Γκαρθία – 60’ Σανθέτ), Βέσγκα, Ν. Γουίλιαμς, Θαράγκα (70’ Βενθεδόρ), Μπερενγκέρ, Ι. Γουίλιαμς (70’ Ραούλ Γκαρθία)

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0