Football Talk

ΑΕΚ: Το χαμόγελο του Γαλανόπουλου, ο Σιντιμπέ και η ομάδα που έχει φτιάξει ο Αλμέιδα

ΑΕΚ: Το χαμόγελο του Γαλανόπουλου, ο Σιντιμπέ και η ομάδα που έχει φτιάξει ο Αλμέιδα
Η ΑΕΚ πήρε μία εύκολη πρόκριση το βράδυ της Πέμπτης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κερδίζοντας τον ΠΑΣ στη Φιλαδέλφεια – Τα μηνύματα που βγήκαν από ένα ακόμα παιχνίδι είναι πάρα πολλά και καταγράφονται…
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ήταν μία ακόμη όμορφη παράσταση αυτή που έδωσε η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε εργάσιμη ημέρα, σε ώρα που δεν βόλευε πολύ κόσμο να έρθει από την επαρχεία, αλλά και την Αθήνα, περίπου 25.000 κόσμου βρέθηκαν στο γήπεδο χθες βράδυ και με τη διάθεσή τους έκαναν τη νύχτα πιο γλυκιά. Προσωπικά, μου άρεσε περισσότερο η ατμόσφαιρα χθες από την Κυριακή. Συμμετείχαν όλες οι εξέδρες στο παρτάκι που φτιάχτηκε πάλι. Και πραγματικά όταν το πέταλο της ORIGINALδίνει πάντα το ρυθμό και όλος ο υπόλοιπος κόσμος συμμετέχει ενεργά η ατμόσφαιρα είναι επί δέκα φορές πιο… ερωτική.

Όμορφη ήταν και αγωνιστικά η ΑΕΚ στο χορτάρι. Ο Αλμέιδα τελικά έκανε ένα σχεδόν ολικό ροτέισον, αλλάζοντας κατά 9/11 την ομάδα. Το πάρα πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι παρά τις τόσες πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, το «πάντρεμα» παικτών που έως τώρα δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και δεν έχουν παίξει ξανά ποτέ μαζί σε κάποιο παιχνίδι, είδαμε το σύνολο να ακολουθεί την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία και τακτική που έχει βάλει στην ομάδα ο προπονητής.

Μετά και τη χθεσινή παράσταση στο Κύπελλο είναι πλέον δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει γίνει ομάδα του προπονητή της. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να δημιουργήσει μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, ανεξάρτητα με τους παίκτες που χρησιμοποιεί. Πάρα πολύ σημαντικό αυτό για τη συνέχεια και κυρίως εν όψει των πλέι οφ. Πάω μακριά χρονικά, όμως από το ξεκίνημα πρέπει να φαίνονται κάποια πράγματα.

Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε με υπομονή τη μπάλα και χθες, έφτανε αντίπαλη περιοχή, πίεζε και είχε ανακτήσεις κατοχής γρήγορα. Δημιουργούσε φάσεις και δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει πολλά. Το μοναδικό αρνητικό, γιατί ποτέ δεν είναι όλα τέλεια και πρέπει ποτέ να χαλαρώνεις, είναι ότι η ομάδα ξανά δεν τελείωσε γρήγορα το παιχνίδι. Πάλι ήρθε ένα γρήγορο γκολ (μόλις στο 5’), όμως και πάλι είδαμε μία επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, είτε αφορούσε σουτ, είτε πάσα που μπορεί να βγει ασίστ. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να βελτιώσει γρήγορα κι αυτό το κομμάτι θα φτάσουμε κοντά στο τέλειο. Αν δεν τα καταφέρει ίσως το πληρώσει σε κάποιους αγώνες. Κι αυτό (χτυπάω ξύλο) να συμβεί, η ομάδα δείχνει τόσο δυνατή αγωνιστικά και ψυχολογικά που είναι ικανή να το ξεπεράσει γρήγορα. Αυτό λοιπόν, είναι το μοναδικό αρνητικό έως τώρα. Το εύκολο γκολ και το να «σκοτώνει» τον αντίπαλο όταν τον πνίγει στο ματς. Μία διευκρίνιση για τη φράση «εύκολο γκολ». Δεν χρειάζεται να έχεις τον… Χάαλαντ μπροστά για να βρεις εύκολο γκολ. Η ΑΕΚ δείχνει τόσο καλά δουλεμένη που τελικές προσπάθειες δεν κάνουν μόνο οι επιθετικοί της. Κάνουν και τα κεντρικά και πλάγια χαφ της, κάνουν τελικές ακόμα και τα μπακ. Το θέμα λοιπόν, είναι όλοι οι παίκτες να βγάλουν την απαραίτητη ψυχραιμία όταν φτάνουν σε θέση βολής και να επιλέγουν την καλύτερη επιλογή, είτε δίνοντας ασίστ, είτε εκτελώντας οι ίδιοι. Θα γίνει πολύ πιο εύκολη έτσι η ζωή της υπέροχης ΑΕΚ που ήδη δημιουργεί ο Αλμέιδα.

Ο Γαλανόπουλος και ο Μοχαμάντι

Πάμε λίγο και στο ατομικό κομμάτι κάποιων παικτών από χθες το βράδυ. Πραγματικά χάρηκαν όλοι βλέποντας ξανά στον Γαλανόπουλο στην αρχική ενδεκάδα σε ματς της ΑΕΚ μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο. Χάρηκαν περισσότερο με την εμφάνιση του Κώστα. Σωστά τρεξίματα, ηρεμία στις μεταβιβάσεις του, πίεση ψηλά, δεν φοβόταν να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Και τη στιγμή που έγινε αλλαγή να βγαίνει με ένα πλατύ χαμόγελο! Όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και αποθέωσε, δικαίως, ένα παιδί που έχει παλέψει όσο κανένα με τον εαυτό του να σταθεί δυνατός μέτα απ’ όσα έχει τραβήξει με τους τραυματισμούς. Το χαμόγελο του Γαλανόπουλου είναι ο… ξορκισμός του κακού και για τον ίδιο, αλλά και της ίδιας της ομάδας γενικότερα. Τα δύσκολα πέρασαν για όλους, τα καλύτερα ήρθαν και τα ακόμα καλύτερα θα έρθουν...

Και δυο λόγια για τον Σιντιμπέ. Πρώτο ματς για τον Γάλλο. Δεν είναι στο 100%. Φάνηκε. Έχασε κάποιες φάσεις, όμως έχει τέτοια ποιότητα και αμυντικά και δημιουργικά, είναι τόσο δυνατός σωματικά και έχει τέτοια διάθεση και όρεξη να παίξει και να προσφέρει στην ΑΕΚ, που σε συνδυασμό με την εμπειρία του σε λίγες εβδομάδες θα είναι πανέτοιμος να μπει στη βασική ομάδα, δίνοντας κι άλλα πράγματα στο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Αλμέιδα. Είναι τεράστια πολυτέλεια σε αυτή την όμορφη στο μάτι ΑΕΚ να περιμένει με υπομονή έναν Παγκόσμιο πρωταθλητή. Η ΑΕΚ έχει κάνει άλματα προόδου και το θετικό είναι πως έχει κι άλλα να κάνει… Τώρα μπαίνει ο Σιντιμπέ, γύρισε ο Γαλανόπουλος μπαίνοντας κι αυτός στην εξίσωση, τον Γενάρη έρχεται και ο Φερνάντες από το Βόλο και ίσως κάτι ακόμα... Υγεία να υπάρχει, λίγη τύχη στα ματς, τη μπάλα χαμηλά και ο δρόμος είναι ανοιχτός να τον τρέξουμε… Ειδικά όταν βλέπεις τους απέναντι να σκούζουν για τα πάντα, σίγουρα κάτι καλό γίνεται σε όλα τα επίπεδα!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0