Football Talk

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0: Λύτρωση με Άμραμπατ στις καθυστερήσεις κόντρα σε έναν τρομερό Γιαννιώτη! (video)

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0: Λύτρωση με Άμραμπατ στις καθυστερήσεις κόντρα σε έναν τρομερό Γιαννιώτη! (video)

Η ΑΕΚ τα… χρειάστηκε αφού βρήκε απέναντί της έναν τρομερό Γιαννιώτη, όμως με εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Ατρομήτου!

Σε ένα ματς όπου ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, παρά την φανταστική εμφάνιση του τερματοφύλακα Γιαννιώτη, ο οποίος πραγματοποίησε 11 επεμβάσεις και χρειάστηκε μια εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στις καθυστερήσεις για να νικηθεί!

1ο ημίχρονο

Χωρίς γκολ κύλησε το πρώτο 45λεπτο του αγώνα. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Ατρόμητος στάθηκε καλά και κατάφερε να εξουδετερώσει τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, ενώ υπήρξαν στιγμές που απείλησε την εστία του Αθανασιάδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον Κεσχρίντα να δοκιμάζει την ετοιμότητα του γκολκίπερ της «Ένωσης» από απόσταση στο 5’. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Λιβάι Γκαρσία στο 6’ «απάντησε» στις ευκαιρίες, όταν με πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Παρά την πίεση της ΑΕΚ, ο Ατρόμητος στο 12’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Κιάρτανσον βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Αθανασιάδη μετά από γύρισμα του Ρομπάιγ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε ενστικτωδώς. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ισλανδός και πάλι, δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας μετά από ενέργεια του Κλωναρίδη.

Οι γηπεδούχοι μετά τις δύο αυτές ευκαιρίες βελτιώθηκαν ανασταλτικά και δεν επέτρεψαν στον Ατρόμητο να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Στον αντίποδα, οι «κιτρινόμαυροι» πολιόρκησαν τα «καρέ» του Γιαννιώτη, με τον Λιβάι στο 34΄ να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αραούχο στο 36’, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Γιαννιώτης μπλόκαρε με ευκολία το σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 42’.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την ΆΕΚ. Ο Πινέδα στο 47’ με ωραίο πλασέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχή, σημάδεψε την γωνία του Γιαννιώτη, όμως εκείνος εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, ο Αραούχο ανάγκασε τον Γιαννιώτη σε νέα απόκρουση στη γωνία του.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Ατρόμητος έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του, όταν ο Κιάρτανσον πρόλαβε τον Μουκουντί στο γύρισμα του Ρομπάιγ και με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 67’ ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική επέμβαση, όταν σε κεφαλιά του Μουκουντί «εκτινάχθηκε» στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά, ήρθε νέα απειλή από την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Γιαννιώτης δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, αλλά ο επερχόμενος Αραούχο αστόχησε! Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βρει γκολ στην αντεπίθεση, με τον Κλωναρίδη να βρίσκει χώρο για ένα… έξυπνο σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης κατόρθωσε να απομακρύνει σε κόρνερ στο 78’.

Όσο ο αγώνας πλησίαζε προς το τέλος η ΑΕΚ πίεζε όλο και περισσότερο για το γκολ και τελικά τη λύση έδωσαν οι… αλλαγές Μάνταλος και Άμραμπατ στις καθυστερήσεις. Ο Μαυρομάτης προσπάθησε να διώξει την μπάλα από την περιοχή του Ατρομήτου, όμως ο Μάνταλος κινήθηκε έξυπνα και πρόλαβε να την «τσιμπήσει». Έτσι, ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε, με αποτέλεσμα να καταλογισθεί πέναλτι. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Άμπραμπατ, ο οποίος κράτησε την ψυχραιμία του και νίκησε τον Γιαννιώτη.


MVP

Παρότι έφυγε με... σκυμμένο κεφάλι από την OPAP Arena, ο Ανδρέας Γιαννιώτης ήταν ο λόγος που ο Ατρόμητος ήταν μερικά λεπτά μακριά από τον βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν καθοριστικός με τις 11 επεμβάσεις του και χρειάστηκε ένα πέναλτι για να νικηθεί.

Η φάση του αγώνα

Η παράβαση που υπέπεσε ο Μαυρομάτης στο 90+3', ανατρέποντας τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (62' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (70' Μάνταλος), Πινέδα (81' Χατζισαφί), Ελίασον (62' Άμραμπατ), Αραούχο, Γκαρσία.

Ατρόμητος (Κ. Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας (62' Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70' Κούεν), Ρομπάιγ (79' Ροτάριου), Κλωναρίδης (79' Φριτζόνσον), Κιάρτανσον (70' Τζαβίδας).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0