Football Talk

Europa League: Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ Λάρνακας – «Καθάρισε» με Σάκα η Άρσεναλ! (video)

Europa League: Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ Λάρνακας – «Καθάρισε» με Σάκα η Άρσεναλ! (video)

Η ΑΕΚ Λάρνακας δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στην Κύπρο κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, χάνοντας με 1-2, αποτέλεσμα που την αφήνει εκτός Europa League. Η Άρσεναλ επικράτησε με 0-1 της Μπόντο Γκλιμτ με γκολ του Σάκα, ενώ από έναν βαθμό «μοιράστηκαν» Μπέτις και Ρόμα.

Εκτός συνέχειας Europa League έμεινε η ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία ηττήθηκε με 1-2 στην Κύπρο από την Φενέρμπαχτσε στην 4η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa League. Η Άρσεναλ έκανε το 3 στα 3 απέναντι στη Μπόντο Γκλιμτ νικώντας με 0-1, ενώ ισόπαλες αναδείχτηκαν Μπέτις και Ρόμα στην Ισπανία με σκορ 1-1.

Η ΑΕΚ Λάρνακας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στην Κύπρο. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πρώτοι στο γκολ στο 16’, όταν ο Αλιόσκι γύρισε τη μπάλα στην περιοχή από αριστερά και ο Ζοάο Πέδρο με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Κύπριοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης από το σημείο του πέναλτι. Ο Μπαγιντίρ ανέτρεψε τον Άλτμαν μέσα στην περιοχή, με τον Τρικόφσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Από πέναλτι πήραν και πάλι το προβάδισμα οι Τούρκοι, με τον Μπατσουαγί να ευστοχεί στο 80’, «γράφοντας» το τελικό 1-2. Με αυτό το αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε πήρε την πρόκριση για τη συνέχεια του Europa League.

Η Άρσεναλ είχε ένα αρκετά εύκολο βράδυ στη Νορβηγία απέναντι στη Μπόντο Γκλιμτ. Ο Αρτέτα προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, χωρίς αυτό, ωστόσο, να επηρεάζει την ομάδα. Στο 24’ οι «κανονιέρηδες» έκαναν 0-1 ύστερα από μία πολύ όμορφη συνεργασία, με τον Λοκονγκά να περνάει την πάσα στον Σάκα, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, κερδίζοντας την κόντρα από τον αμυντικό των Νορβηγών.


Η Μπέτις καθάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού μοιράστηκε από έναν βαθμό με τη Ρόμα στην Ισπανία. Άνοιξαν το σκορ στο 34’ οι γηπεδούχοι, όταν ο Κανάλες πραγματοποίησε ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό, με τη μπάλα να κοντράρει στον Ιμπάνιεθ και να καταλήγει στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 53’, με τον Μαντί Καμαρά να περνάει τη μπάλα στον Μπελότι, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 1-1.

 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής: 

1ος όμιλος

Μπόντο Γκλιμτ – Άρσεναλ 0-1 (24’ Σάκα)

Αϊντχόβεν – Ζυρίχη (22:00)

2ος όμιλος

ΑΕΚ Λάρνακας – Φενέρμπαχτσε 1-2 (52’ Τρικόφσκι (πεν.) - 16’ Ζοάο Πέδρο, 80’ Μπατσουαγί (πεν.))

Ντιναμό Κιέβου – Ρεν 0-1 (48’ Γου)

3ος όμιλος

Μπέτις – Ρόμα 1-1 (34’ Κανάλες – 53’ Μπελότι)

Λουντογκόρετς – Ελσίνκι (22:00)

4ος όμιλος

Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ – Μπράγκα 3-3 (20’, 63’ Μπονιφάς, 49’ Βανζέιρ - 15’, 36’, 41’ Βιτίνια)

Ουνιόν Βερολίνου – Μάλμε (22:00)

5ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ομόνοια (22:00)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σέριφ Τιρασπόλ (22:00)

6ος όμιλος

Φέγενορντ – Μίντιλαντ 2-2 (32’ Τίμπερ, 49’ Χάνκο - 16’ Μαρτίνες, 59’ Σβιατσένκο)

Λάτσιο – Στουρμ Γκρατς (22:00)

7ος όμιλος

Ναντ – Φράιμπουργκ 0-4 (25’ Κίμπλερ, 71’ Γκρέγκοριτς, 82’ Σάντε, 87’ Τζεόνγκ)

Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0

8ος όμιλος

Φερεντσβάρος – Ερυθρός Αστέρας (22:00)

Τραμπζονσπόρ – Μονακό (22:00)

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0