Football Talk

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1-7: Ξύπνησε και ήταν «καταιγιστική» η ομάδα του Κλοπ – «Έγραψε» ιστορία ο απίθανος Σαλάχ σε έξι λεπτά! (video)

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1-7: Ξύπνησε και ήταν «καταιγιστική» η ομάδα του Κλοπ – «Έγραψε» ιστορία ο απίθανος Σαλάχ σε έξι λεπτά! (video)
Αυτή είναι αντίδραση. Αυτή ήταν μία κανονική Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 7-1 της Ρέιντζερς και να βλέπουν τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σημειώνει χατ-τρικ σε 6 λεπτά, τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να έχει δύο γκολ και μία ασίστ και τον Κώστα Τσιμίκα να καταγράφει την πρώτη του, εκτός έδρας, τελική πάσα στον θεσμό.

Είναι δεδομένο πως η Λίβερπουλ δεν διανύει την καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση, έχοντας δεχθεί γκολ στα 5 από τα 6 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τη Ρέιντζερς να συνεχίζει την παράδοση. Αντιλήφθηκε γρήγορα πως οι «κόκκινοι» μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά, χτύπησε στην κόντρα, αλλά ακόμη και έτσι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε το… φάρμακο και το βρήκε στο πρόσωπο του Ρομπέρτο Φιρμίνο αρχικά και του Μοχάμεντ Σαλάχ στην συνέχεια.

Μέχρι τότε όμως, τα πράγματα ήταν δύσκολα, με τον Σκοτ Άρφιλντ να ανοίγει το σκορ και την ομάδα του Γερμανού να βρίσκεται σε ψυχολογικό «σοκ». Και εκεί εμφανίστηκε ο Κώστας Τσιμίκας.

 

Η ομάδα του κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τσιμίκας ανέλαβε την εκτέλεση και με την πρώτη του εκτός έδρας ασίστ στο Champions League, συνέβαλλε άμεσα στην ισοφάριση της Λίβερπουλ στο 24’΄.

 

Ακολούθησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση των φιλοξενούμενων, με το ματς να οδηγείται στην ανάπαυλα με το 1-1, αλλά εν συνεχεία, τη μεγάλη διαφορά ποιότητας να κάνει την εμφάνισή της.

Ο Γκόμες αυτή την φορά έδωσε έτοιμο γκολ στον Φιρμίνο στο 55΄, ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-1 και επί της ουσίας, «έλυσε» τα πόδια των συμπαικτών του. Ακολούθησε το πλασέ του Νούνιες στο 66’, έπειτα από… βραζιλιάνική ασίστ του Φιρμίνο, για να έρθει μετά ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

 

Σκόραρε τρεις φορές από το 76΄ μέχρι το 81’, πέτυχε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League και το τελικό 7-1 που διαμόρφωσε ο Έλιοτ, αποτελεί το ιδανικό φάρμακο για την ψυχολογία της ομάδας του.

 


Ρέιντζερς: 
ΜακΓκρέγκορ, Τάβερνιερ, Λούνστραμ, Γκόλντσον (45' Κινγκ), Τζακ (60' Ντέιβις), Τσόλακ (77' Μορέλος), Κεντ (77' Ράιτ), Ντέιβις, Σακάλα (77' Ματοντό), Μπάρισιτς, Άρφιλντ

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμεζ, Κονατέ (79' Μίλνερ), Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (68' Ρόμπερτσον), Φαμπίνιο, Χέντερσον (68' Τιάγκο), Έλιοτ, Καρβάλιο, Φιρμίνο (73' Ζότα), Νούνιες (68' Σαλάχ)



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0