Football Talk

Champions League, 4ος όμιλος: «Εκρηκτικοί» Κέιν και Σον έστειλαν την Τότεναμ στην κορυφή – Τεράστιο «διπλό» για την Μαρσέιγ στη Λισαβόνα (video)

Champions League, 4ος όμιλος: «Εκρηκτικοί» Κέιν και Σον έστειλαν την Τότεναμ στην κορυφή – Τεράστιο «διπλό» για την Μαρσέιγ στη Λισαβόνα (video)

Η Τότεναμ με πρωταγωνιστές τους Σον και Χάρι Κέιν επικράτησε με 3-2 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και βρίσκεται στην κορυφή του 4ου γκρουπ του Champions League. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μαρσέιγ «άλωσε» την έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 2-0 και δήλωσε δυναμικά παρών στην μάχη της πρόκρισης.

Το ταλέντο και η ατομική ποιότητα των παικτών της Τότεναμ δεν αμφισβητείται και στην αναμέτρηση που έπρεπε να το δείξουν για να παραμείνουν στην «μάχη» της πρόκρισης, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν εντυπωσιακή και επικράτησε με 3-2 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 4η αγωνιστική του Champions League. Αυτή η νίκη στέλνει την Τότεναμ στην κορυφή του ομίλου με επτά πόντους, ενώ ακολουθεί η Μαρσέιγ και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με έξι βαθμούς αφήνοντας την Άιντραχτ στην τελευταία θέση του γκρουπ με τέσσερις πόντους.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για την αγγλική ομάδα. Στο 14’ ο Έρικ Ντάιερ προέβη σε ένα τραγικό λάθος που στην συνέχεια εξελίχθηκε σε γκολ για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τον Καμάντα να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στην καριέρα του, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Παρ’ όλα αυτά, η Τότεναμ αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης αφού με ήττα θα ήταν στην τελευταία θέση του ομίλου και από το 20’ μέχρι το 36’ ήταν «καταιγιστική». Αρχικά, ο Σον έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής και οχτώ λεπτά αργότερα, ο Χάρι Κέιν με εκτέλεση πέναλτι ολοκλήρωσε την ανατροπή.

 

Μάλιστα, στο 36’ τα «σπιρούνια» πέτυχαν και τρίτο γκολ πάλι από τα πόδια του Νοτιοκορεάτη σταρ, Χέουνγκ Μιν Σον έπειτα από ασίστ του κομβικού στο παιχνίδι της Τότεναμ, Χόιμπεργκ.


 

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και στο 59’ η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Τούτα που είχε δεχτεί την πρώτη κίτρινή δύο (!) λεπτά νωρίτερα. Στο 87’ ο Φαριντέ Αλιντού που είχε περάσει ως αλλαγή μείωσε για το 3-2, ένα αποτέλεσμα που δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

 

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μαρσέιγ 0-2

Με πρωταγωνιστή τον Άλεξις Σάντσες που θύμισε κάτι από τα…παλιά η Μαρσέιγ πέτυχε μια σημαντική νίκη στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 2-0, με το τελικό αποτέλεσμα να την στέλενει στην 2η θέση του 4ου ομίλου.

Η γαλλική ομάδα μπήκε με ορμή και αποφασιστικότητα στην αναμέτρηση κάτι που οδήγησε την ομάδα του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου σε λάθη που εν τέλει στοίχισαν αφού στο 19’ η Κυπελλούχος Πορτογαλίας έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρικάρντο Εσκάιο. Αμέσως μετά, η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Ματτέο Γκεντουζί με το ξεκίνημα της στον αγωνιστικό χώρο να είναι εκπληκτικό.

 

Ωστόσο, το σύνολο του Ιγκορ Τούντορ δεν άφησε το «πόδι από το γκάζι» και στο 36’ ο Αλέξις Σάντσες έκανε το 2-0 βάζοντας γερές βάσεις για μια μεγάλη σημασίας νίκη.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ένταση και η ποιότητα του παιχνιδιού μειώθηκε λόγω της κόπωσης που εμφάνισαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ενώ στο 60’ η Σπόρτινγκ έμεινε με εννέα παίκτες αφού ο Πέδρο Γκόνζαλβες δέχτηκε δεύτερη κίτρινή για διαμαρτυρία.

Η υπόλοιπη μισή ώρα παιχνιδιού δεν επιφύλασσέ κάτι αξιοσημείωτο με την Μαρσέιγ να διαφυλάσσει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, το υπέρ της αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Τότεναμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1 (20’, 31’ Σον, 28’ Κέιν – 14’ Καμάντα)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μαρσέιγ 0-2 (20’ Γκεντουζί, 30’ Σάντσες)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

  • Τότεναμ 4 7
  • Μαρρσέιγ 4 6
  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4 6
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4 4

Η επόμενη αγωνιστική του 4ου ομίλου (26/10):

Τότεναμ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:00)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μαρσέιγ (22:00)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0