Football Talk

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Η ομάδα της... ανατροπής το έκανε ξανά με «λυτρωτή» Κιάρτανσον!

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Η ομάδα της... ανατροπής το έκανε ξανά με «λυτρωτή» Κιάρτανσον!
Ο Ατρόμητος πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με ισάριθμες ανατροπές του σκορ, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-1 και πρωταγωνιστή τον Κιάρτανσον που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του!

Ο Ατρόμητος ήταν ο νικητής της αναμέτρησης που έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής στη Super League. Η ομάδα του Κρις Κόλμαν επικράτησε με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι, σημειώνοντας την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα με ισάριθμες ανατροπές του σκορ!

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ισλανδός, Βίνταρ Κιάρτανσον, που πέτυχε και τα δύο γκολ του Ατρομήτου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν και προηγήθηκε στο δεύτερο μέρος, δεν άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι από το 65' κι έπειτα, και υπέστη την πέμπτη ήττα του τη φετινή σεζόν.

1ο ημίχρονο

Φτωχό από άποψη θεάματος ήταν το πρώτο μέρος στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια των 45 λεπτών, όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ρομπάιγ, είχαν κλείσει για ένα μισάωρο τους αντιπάλους στα καρέ τους, χωρίς βέβαια να απειλήσουν αισθητά τον Σούλη. Στο 12’ ο Γάλλος σημείωσε το πρώτο σουτ στον αγώνα από τη γωνία της περιοχή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύκα των φιλοξενούμενων, ενώ ένα φάουλ του Γκονθάλεθ δύο λεπτά αργότερα είχε την ίδια κατάληξη. Δύο ακόμα μακρινά σουτ από Ρομπάιγ (26’) και Κιάρτανσον (31’) κατέληξαν πάνω από την εστία.

5700344.jpg

Κάπου εκεί οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, κράτησαν παραπάνω χρόνο την μπάλα και στο 41’ έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Φριντζόνσον «πούλησε» φθηνά την κατοχή λίγο έξω από την περιοχή του Ατρομήτου, ο Κιάκος που έκλεψε, με ωραία κάθετη πάσα, έβγαλε τον Ροσέρο απέναντι στον Γιαννιώτη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ, έκανε σωτήρια επέμβαση και κράτησε το «μηδέν».

2ο ημίχρονο

Ανάλογη με το πρώτο μέρος ήταν και η εικόνα των ομάδων στο ξεκίνημα του δεύτερου. Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε την υπεροχή και έψαξε άμεσα στο γκολ, με τον Ρομπάιγ και πάλι να σημειώνει την πρώτη καλή στιγμή στο 49’, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Σούλη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ωστόσο ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει! Ο Ροσέρο κέρδισε ένα φάουλ από τον Ντε Μποκ κοντά στην τελική γραμμή, με τον Σόρια να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Παντελάκης πήδηξε ψηλότερα από τους αμυντικούς του Ατρομήτου και με κεφαλιά «άνοιξε» το σκορ στο 63’. Βέβαια, να σημειωθεί ότι η μπάλα βρήκε στον Μαυρομάτη και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράση ο Γιαννιώτης.

5700449.jpg

Το γκολ έδωσε μια «άγρια ομορφιά» στον αγώνα, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο για την ισοφάριση και τον ΠΑΣ να βρίσκει χώρους στην αντεπίθεση. Ο Κλωναρίδης στο 65’ βρέθηκε ολομόναχος στα όρια της περιοχής, μετά από εκτέλεση κόρνερν, εξαπέλυσε δυνατό σουτ, αλλά ο Σούλης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ!

Στο 74’ όμως, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ισοφάριση. Ο Μάριος Τζαβίδας που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία αλλαγή παιχνιδιού του Μουνίθ και με «γυριστό» βρήκε τον Κιάρτανσον μέσα στην μικρή περιοχή, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει με το κεφάλι.

Μετά την ισοφάριση ο Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά την άμυνα των Ιωαννίνων για την ολική ανατροπή και στο 86' τα κατάφερε! Οι Περιστεριώτες κυκλοφόρησαν την μπάλα υπέροχα, ο Κεσχρίντα πήρε μια μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων σε κενό χώρο, σέντραρε παράλληλα με την εστία και ο Κιάρτανσον με προβολή από το πρώτο δοκάρι, έφερε «τούμπα« το σκορ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ!

MVP

Ο επιθετικός του Ατρομήτου, Βίνταρ Κιάρτανσον, ήταν ο άνθρωπος που με δύο δικά του γκολ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

5700467.jpg

Η φάση του αγώνα

Η υπέροχη συνεργασία των παικτών του Ατρομήτου στο 86' που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και οδήγησε στην ανατροπή του σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Κ. Κόλμαν):Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομάτης, Ντε Μποκ, Εντερ, Φριντζόνσον (61' Μουνίθ), Κουέν (61' Έρλινγκμαρκ), Κλωναρίδης (73' Τζαβίδας), Κιάρτανσον (90+2' Τζοβάρας), Ρομπάιγ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος (81' Μπαγκαλιάνης), Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Τζίμας, Ποζνάνσκι, Ροσέρο, Σταματελόπουλος (12' λ.τ. Μπάλαν)


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0