Football Talk

Bundesliga: Πολύτιμη ισοπαλία για την Φράιμπουργκ που παραμένει στην κορυφή - Πήρε το ντέρμπι του Ρήνου με εμφατικό τρόπο η Γκλάντμπαχ (video)

Bundesliga: Πολύτιμη ισοπαλία για την Φράιμπουργκ που παραμένει στην κορυφή - Πήρε το ντέρμπι του Ρήνου με εμφατικό τρόπο η Γκλάντμπαχ (video)

Γκολ, θέαμα και εναλλαγή συναισθημάτων είχε η τρίτη μέρα της 9η αγωνιστικής της Bundesliga. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, Φράιμπουργκ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Χέρτα απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 2-2 ενώ η  Γκλάνταμπαχ ήταν «καταιγιστική» και επικράτησε με 5-2 της Κολωνίας.

Δεν λέει να αφήσει τις πρώτες θέσεις της Bundesliga η Φράιμπουργκ που ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Χέρτα Βερολίνου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και…σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 18 βαθμούς, ένα περισσότερο από την Ουνιόν Βερολίνου που έχει παιχνίδι λιγότερο.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, μπήκε με ορμή και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο σκοράροντας στο 22’ με τον Κιέρε. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα με την εκτέλεση πέναλτι του Λουκεμπάκιο στο 34’ φέρνοντας το παιχνίδι σε ισορροπία.

Στο δεύτερο μέρος, η Χέρτα ανέβασε την απόδοση της και στο 61’ πήρε το προβάδισμα με τον Σερντάρ από ασίστ του Μάρκο Ρίχτερ. Οι αλλαγές και των δύο προπονητών, επηρέασαν τις ομάδες που εξουδετέρωναν η μια την άλλη στις επιθετικές προσπάθειες που επιχειρούσαν. Ώσπου στο 78’ Κέβιν Σάντε εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Κρίστενσεν να μπλοκάρει και «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα με την Φράιμπουργκ να συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της στο γερμανικό πρωτάθλημα.

 

Γκλάντμπαχ – Κολωνία 5-2


Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, είχαμε την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για την Γκλάντμπαχ που με το εμφατικό 5-2 «διέλυσε» την Κολωνία η οποία  στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κάιντς. Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε έφτασε τους 15 πόντους και βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ η Κολωνία με 13 βαθμούς είναι στην 9η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 10’ με τον Φρίντριχ και την Κολωνία να φέρνει το παιχνίδι σε ισορροπία  με εκτέλεση πέναλτι του Κάιντς στο 31’. Μάλιστα, η ισοφάριση δεν λειτούργησε ευεργετικά για τους «τράγους» που στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του σκόρερ Κάνζι που έφερε την εκτέλεση πέναλτι του Μπενσεμπαϊνί για το 2-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε, με γκολ της Γκλάντμπαχ. Συγκεκριμένα, στο 47’ ο Λαρς Στιντλ αύξησε το δείκτη του σκορ σε 3-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν τέτοια, που στο 76’ ο Μπενσεμπαϊνί έπειτα από ασίστ του Χόφμαν «διπλασίασε» τα τέρματα του. Η Κολωνία μείωσε 4-2 επτά λεπτά πριν την λήξη με τον Χουσεινμπάσιτς, με την Γκλάντμπαχ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στις καθυστερήσεις με γκολ του Μάρκους Τουράμ για το τελικό 5-2.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0