Football Talk

Champions League: Κάθε ματς και ρεκόρ για τον Χάαλαντ στη... νέα «παράσταση» της Σίτι – «Κλείδωσε» την δεύτερη θέση η Ντόρτμουντ! (video)

Champions League: Κάθε ματς και ρεκόρ για τον Χάαλαντ στη... νέα «παράσταση» της Σίτι – «Κλείδωσε» την δεύτερη θέση η Ντόρτμουντ! (video)

Ασταμάτητος, αδιανόητος, φοβερός ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή στο 5-0 της Μάντσεστερ Σίτι με τη Κοπεγχάγη, με τον Νορβηγό να σημειώνει δύο γκολ… εύκολα και να «γράφει» μία σειρά από ρεκόρ για την ομάδα του. Την ίδια ώρα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρασε εύκολα με 4-1 από την Ισπανία και τη Σεβίλλη και φαίνεται πως «κλειδώνει» μία θέση, για την επόμενη φάση του Champions League, ούσα δεύτερη και στο +5, στον 7ο όμιλο του θεσμού!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το 3Χ3 στο Champions League έναντι της Κοπεγχάγης, στην 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως αυτό που κάνει ο Έρλινγκ Χάαλαντ, απλώς δεν… περιγράφεται.

Βρήκε δύο γκολ, έφτασε τα 28 στον θεσμό σε 21 ματς, ξεπέρασε σε ένα ημίχρονο τον Λουίς Σουάρες και τον Ριβάλντο, ενώ χρειάστηκε τα… μισά ματς από τον Λιονέλ Μέσι, για να «ισοφαρίσει» την παραγωγικότητά του.

Στο τελικό 5-0 των «πολιτών» απέναντι στους Δανούς, ο Νορβηγός σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ, με το δεξί και με το αριστερό και έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης αγγλικής ομάδας που καταφέρνει να βρει δίχτυα και στα 3 πρώτα ματς του θεσμού με την ομάδα του, «σοκάροντας» και τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το 1-0 έγινε στο 7΄, το δεύτερο γκολ ήρθε στο 32’ και εν τέλει, η Κοπεγχάγη οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με τρία γκολ κατά της, χάρη στο αυτογκόλ του Κοχολάβα στο 39’, δίχως να έχει πραγματοποιήσει καν τελική προσπάθεια και με 14 σουτ κατά της (9 εντός εστίας).


Στην επανάληψη, συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό, αν και η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε «φρένο» και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τους Μαχρέζ με πέναλτι στο 55’ και από το πρώτο γκολ του Άλβαρες στον θεσμό στο 77', σηματοδοτώντας το 3Χ3 των «πολιτών» και την 5η διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, συνδυαστικά με τρία clean sheet.


Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ φαίνεται πως «κλειδώνει» την 2η θέση και κατά συνέπεια την… πρόκριση, ούσα στο +5 από τη Κοπεγχάγη και στο +6 από τη σημερινή (05/10), αντίπαλό της, Σεβίλλη.

Το σκορ άνοιξε ο Γκερέιρο με φοβερό σουτ στο 6ο λεπτό, για να έρθει ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και να συνδυάσει την «ιστορική» του συμμετοχή με το περιβραχιόνιο του αρχηγού με γκολ, για το 2-0 στο 41'.


Το τρίτο γκολ ήρθε από τον Αντεγιέμι στο 43΄ και από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Σεβίλλη απλώς να μειώνει στο 51’ με τον Εν Νεσίρι, αλλά να μένει στην 3η θέση της βαθμολογίας, ανήμπορη να ανταπεξέλθει στο ρυθμό των Γερμανών, που έκαναν το 4-1 στο 75' με τον Μπραντ!


Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 5-0 (7’ 32’ Χάαλαντ, 39’ αυτ. Κοχολάβα, 55’ Μαχρέζ, 76' Άλβαρες)

Σεβίλλη – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-4 (51’ Εν Νεσίρι - 6’ Γκερέιρο, 41’ Μπέλιγχαμ, 43’ Αντεγιέμι, 75' Μπραντ)

 

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 9 3 (9-1)

2. Ντόρτμουντ 6 3 (7-2)

3. Σεβίλλη 1 3 (1-8)

4. Κοπεγχάγη 1 3 (0-8)

 

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (11/10):

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι (19:45)

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σεβίλλη (22:00)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0