Football Talk

Λειψία – Σέλτικ 3-1: «Σεφτέ» στις νίκες για τους «ταύρους» - Ατυχία με Γκουλάτσι! (video)

Λειψία – Σέλτικ 3-1: «Σεφτέ» στις νίκες για τους «ταύρους» - Ατυχία με Γκουλάτσι! (video)

Την πρώτη της νίκη στον έκτο όμιλο του Champions League πέτυχε η Λειψία στο ματς με την Σέλτικ. Κέρδισε εύκολα τους Σκωτσέζους με 3-1, χάνοντας με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τον βασικό της γκολκίπερ, Πίτερ Γκουλάτσι.

Πολύ πειστική εμφάνιση από τους Γερμανούς και πρώτη νίκη στον όμιλο. Η Λειψία υποδέχτηκε τη Σέλτικ (5/10) για την τρίτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Champions League, κερδίζοντας με 3-1. Έπαιξε, κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ωστόσο ήταν άτυχη, καθώς είδε σε μία ανύποπτη φάση να τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο ο βασικός της τερματοφύλακας, Πίτερ Γκουλάτσι.

Ιδιαίτερα δραστήριες ήταν οι δύο ομάδες στην έναρξη του παιχνιδιού, δημιουργώντας φάσεις εκατέρωθεν. Όμως, στο 10’ του αγώνα η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Λειψίας. Ο Πίτερ Γκουλάτσι στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα πιεζόμενος, είχε την ατυχία να κολλήσει το πόδι του στο έδαφος, αποκομίζοντας σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Έγινε αμέσως αλλαγή και στην θέση του πέρασε ο Τζάνις Μπλάσβιχ.

Στο 19’ η Λειψία βρήκε δίχτυα με τον Ενκουνκού, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και τελείωσε ωραία τη φάση στέλνοντας τη μπάλα στην εστία του Χαρτ. Το γκολ του, όμως, ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR, καθώς ήταν ελάχιστα εκατοστά μπροστά από την άμυνα των Σκωτσέζων.

Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη γερμανική ομάδα, αυτή τη φορά από κανονική θέση. Ο Αντρέ Σίλβα βγήκε στην αντεπίθεση στο 27’, περνώντας ωραία τη μπάλα στον Ενκουνκού, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας. Ο Γάλλος πέρασε τον Χαρτ και πλάσαρε ιδανικά γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.


Έως το τέλος του ημιχρόνου, παρά το γεγονός ότι το ματς είχε αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών (γι’ αυτό και τα επτά (!) λεπτά των καθυστερήσεων), οι δύο ομάδες είχαν διάθεση για επίθεση, χωρίς να αλλάζει, βέβαια, κάτι στο σκορ. Έτσι, οι Γερμανοί πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Οι Σκωτσέζοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 47’ εκμεταλλεύτηκαν το λάθος της Λειψίας στη μεσαία γραμμή, ο Φουκουράσι πάτησε περιοχή, τη γύρισε στον Ζότα, ο οποίος δεν αστόχησε και έγραψε το 1-1.

Από εκεί και έπειτα το γήπεδο «έγειρε» για τους γηπεδούχους. Δέκα λεπτά μετά την ισοφάριση, οι «κόκκινοι ταύροι», αφού κυκλοφόρησαν υπέροχα τη μπάλα, είχαν δοκάρι σε σουτ του Σζομποσλάι μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 63’ η γερμανική ομάδα είδε για δεύτερη φορά να ακυρώνεται γκολ της. Αυτό έγινε γιατί στο σουτ του Σζομποσλάι παίκτης της Λειψίας ήταν εκτεθειμένος και βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του Χαρτ, με αποτέλεσμα το τέρμα να ακυρωθεί.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα. Ο Άγγλος τερματοφύλακας της Σέλτικ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σζομποσλάι, ο οποίος την πέρασε στον Σίλβα. Εκείνος τελείωσε τη φάση ιδανικά, γράφοντας το 2-1.


Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Σίλβα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 77’. Οι παίκτες του Ρόζε έκρυψαν και πάλι τη μπάλα, με τον Σιμάκαν να περνάει με τη μία τη μπάλα στον Πορτογάλο επιθετικό, ο οποίος πλάσαρε εύκολα για το 3-1.

Έτσι, η Λειψία πήρε το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση και επιθυμεί να πράξει το ίδιο και την επόμενη εβδομάδα, στον αγώνα που ακολουθεί και πάλι μεταξύ των δύο ομάδων στη Σκωτία.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκουλάτσι (13’ Μπλάσβιχ), Σιμάκαν, Ορμπάν, Γκβαρντιόλ, Ράουμ (81’ Χαλστενμπεργκ), Καμπλ (71’ Χαϊντάρα), Σλάγκερ, Σζομποσλάι (82’ Πόουλσεν), Ενκουνκού, Βέρνερ (71’ Φόρσμπεργκ), Αντρέ Σίλβα

Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Γουέλς, Γιεντς, Τέιλορ, Ο’ Ράιλι (75’ Χαξαμπάνοβιτς), ΜακΓκρέγκορ (38’ Άμπιλντγκααρντ), Χατάτε (82’ ΜακΚάρθι), Μαέντα (75’ Φόρεστ), Ζότα, Φουρουχάσι (82’ Γιακουμάκης)

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0