Football Talk

Αϊτόρ όπως λέμε… Λέτο! (video)

Αϊτόρ όπως λέμε… Λέτο! (video)
Το τρομερό ξεκίνημα του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, θυμίζει τον Σεμπάστιαν Λέτο του 2011/12. Από τα πόδια του Ισπανού εξτρέμ, ο Παναθηναϊκός έχει εισπράξει 7 γκολ και 2 ασίστ σε βάθος 6 αγωνιστικών και η συμβολή του στην έναρξη του πρωταθλήματος είναι καθοριστική! 
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η σεζόν έχει ξεκινήσει με τον πιο ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό φέτος, με πρεσβευτή αυτή της προσπάθειας να είναι ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Οι «πράσινοι» είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα έχοντας κάνει το 6/6, με το μάτι τους να… γυαλίζει. Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να συσπειρώσει την ομάδα, να της δώσει το απαραίτητο μέταλλο και να φέρει ξανά την «ελπίδα» στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι φίλαθλοι με τη σειρά τους, ανταποκρίνονται σε αυτή την προσπάθεια και με κάθε ευκαιρία γεμίζουν το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σε αυτό το ξεχωριστό ξεκίνημα λοιπόν, ο Αϊτόρ έχει βάλει την σφραγίδα του, έχοντας πετύχει ήδη σε 6 αγωνιστικές 7 γκολ και παράλληλα έχει μοιράσει 2 ασίστ. Αυτή η έναρξη του Ισπανού, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, την αρχή ενός παλαιότερου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, τον Σεμπάστιαν Λέτο τη σεζόν 2011/12. Η διαφορά όμως είναι πως ο Αργεντίνος εξτρέμ εκείνη τη σεζόν αγωνιζόταν στη θέση του φορ, οπότε, αν μη τι άλλο, ήταν πιο φυσικό να έχει περισσότερη... επαφή με το γκολ.

Κοιτώντας το καλεντάρι εκείνης της σεζόν, ο Παναθηναϊκός δεν μετρούσε μόνο νίκες, καθώς ένα… στραβοπάτημα με τον Ατρόμητο κόστισε στους «πράσινους» δύο βαθμούς. Η ισοπαλία Περιστέρι, παρόλα αυτά περιείχε γκολ του Λέτο, ο οποίος στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία, μερικά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ το «τριφύλλι» βρισκόταν κοντά στην ήττα.

Φυσική έδρα του Παναθηναϊκού ήταν το Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης». Το πρωτάθλημα ξεκίνησε από την Κέρκυρα, με τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να αρχίζουν με το δεξί και με μια εκτός έδρας νίκη επί της τοπικής ομάδας και σκορ 2-0. Ο Σεμπάστιαν είχε σκοράρει το πρώτο γκολ, από την γραμμή των 11 μέτρων.

Στην 2η αγωνιστική οι «πράσινοι» υποδεχόμενοι τον ΠΑΣ Γιάννινα, είχαν θεωρητικά ένα έυκολο βράδυ, επικρατώντας των Γιαννιωτών με σκορ 3-1 και σκόρερ τους Σαριέγκι, Τοτσέ και Λέτο, ο οποίος… έριξε την χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους 7 λεπτά μετά το γκολ, με το οποίο μείωσαν στο ένα γκολ. Ο Σεμπάστιαν, είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ, αφού έβγαλε και την ασίστ στον Γιόσου Σαριέγκι.

Σειρά είχε ο Ατρόμητος, στον οποίο αναφερθήκαμε νωρίτερα, όμως οι πράσινοι μετά από εκεί είχαν έναν μήνα αγωνιστικής απραξίας (17 Σεπτεμβρίου με 16 Οκτωβρίου), λόγω της υπόθεσης με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλας να μην παίρνουν την άδεια συμμετοχής και να υποβιβάζονται στην Δ’ κατηγορία.

Το πρωτάθλημα λοιπόν, συνεχίστηκε από την 6η αγωνιστική, που πρακτικά ήταν η 4η. Εκεί το «τριφύλλι» αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σκόντα Ξάνθη, με τον Σεμπάστιαν να πετυχαίνει δύο γκολ και τους «πράσινους» να περνάνε από την Βόρειο Ελλάδα με σκορ 3-2. Μια εβδομάδα αργότερα, υποδέχθηκε τον Εργοτέλη στην Αθήνα, του οποίου επικράτησε με 4-0 και επίσης δύο γκολ του Αργεντινού, ενώ 8 ημέρες αργότερα φιλοξενήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ο Λέτο στη Θεσσαλονίκη πέτυχε ένα γκολ και συμπλήρωσε τα 8.

Εκεί λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τους πρώτους 6 αγώνες του, με τον Αργεντινό να διαπρέπει. Ο Αϊτόρ στον ίδιο αριθμό αγώνων υπερέχει στις ασίστ κατά μία (2 αντί 1), αλλά υπολείπεται κατά ένα γκολ (7 αντί 8). Από πλευρά ατομικής συνεισφοράς, οι δυο τους βρίσκονται στον ίδιο απολογισμό, έχοντας συμμετοχή σε 9 γκολ. Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός του 2011/12 είχε πετύχει 16 γκολ, με τον Αργεντινό να έχει συμμετοχή στα 9 δηλαδή 56%, ενώ ο Παναθηναϊκός τους 2022/23 έχει σκοράρει 11 με τον Ισπανό να συμμετέχει στα 9 ποσοστό
κοντά στο 82%.

Καταλαβαίνεται δηλαδή πόσο απαραίτητη και καθοριστική είναι η συμβολή και η απόδοση του Καντλαπιέδρα στο επιθετικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Μην λησμονούμε όμως και την κινητήριο δύναμη αυτού του παιδιού, η οποία είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα χέρια του οποίου έχει μεταλλαχθεί. Υπενθυμίζουμε, πως ο 26χρονος εξτρέμ βρέθηκε μια ανάσα από το να φύγει από το «τριφύλλι» και αυτός που το έδωσε όραμα και δύναμη ήταν ο Σέρβος τεχνικός.

ezgif-3-cb1b1c355d.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0