Football Talk

Η Ρεάλ Μαδρίτης «χρωστάει» ένα ευχαριστώ στον Μπενζεμά, για το πέναλτι που έχασε! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης «χρωστάει» ένα ευχαριστώ στον Μπενζεμά, για το πέναλτι που έχασε! (video)
Ο Καρίμ Μπενζεμά αστόχησε από τα «έντεκα βήματα» κόντρα στην Οσασούνα (02/10, 1-1), στέρησε το 7/7 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά την αναγκάζει να κοιταχτεί στον «καθρέφτη». Κάτι σημαντικότερο από τους τρεις βαθμούς.
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Νόμος. Όταν δέχεται γκολ σε κάθε αγωνιστική, όμως, κάποτε θα πάψει να κερδίζει. Ακριβώς ό,τι έπαθε η Ρεάλ Μαδρίτης!

Λίγο η επιθετική της υπεροπλία, λίγο οι «λαγοί» που έβγαζε από το καπέλο του ο Κάρλο Αντσελότι, τα αμυντικά προβλήματά της κρύβονταν κάτω από το... χαλί. Τώρα που κόντρα στην Οσασούνα το απόλυτο στη La Liga «έσπασε», όμως;

Από τις 14 Αυγούστου έως τις 2 Οκτωβρίου, επί επτά αγωνιστικές πρωταθλήματος σερί, οι Μαδριλένοι μαζεύουν την μπάλα από τα δίχτυα τους. Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει, οι τρεις περιπτώσεις που κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, ήταν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις: στο Super Cup κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και στα δύο ματς που έχουν παίξει στους ομίλους του Champions League.

Είτε αγωνίστηκαν εκτός με την Αλμερία, είτε με τη Μαγιόρκα εντός, γκολ δέχθηκαν και σύμφωνα με τα xGoals, άξιζαν να το δεχθούν!

Στην πρεμιέρα τους στο φετινό πρωτάθλημα, βρίσκονταν στο 0.78, ενώ κόντρα στην Θέλτα στο 1.41! Κόντρα στην Εσπανιόλ χτύπησαν... κόκκινο, φτάνοντας το 1.94, και κόντα στη Μαγιόρκα το 1.02! Μόνο απέναντι σε Μπέτις (0.38) και Οσασούνα (0.52) έχει δικαίωμα να νιώθει πως το γκολ του αντιπάλου της την αδικεί.

Αν και πρόκειται για διαφορετικού τύπου γκολ, χωρίς συγκεκριμένο μοτίβο, σε ορισμένα από αυτά εντοπίζονται κοινά στοιχεία.

Η Αλμερία βρίσκει δίχτυα, γιατί κανείς από τους Καμαβινγκά-Τσουαμενί-Βαλβέρδε, δεν ασκεί πίεση στον παίκτη που κάνει την πάσα στον κενό χώρο. Με την Εσπανιόλ συμβαίνει κάτι ανάλογο, καθώς ο Τσουαμενί επιτρέπει στον Χιλ να σηκώσει κεφάλι, να δει την κίνηση του Χοσέλου κι αυτός με αρκετή δόση τύχης, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αδράνεια υπάρχει και στο γκολ της Μπέτις, που ξεκινάει από πλάγιο (!), αλλά στις στημένες φάσεις κόντρα στη Μαγιόρκα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, που τα γκολ είναι... αστεία.



Εν τέλει, η στιγμή που κόπηκε το «γέλιο», μιας και χάθηκαν βαθμοί στο τέλος της ημέρας, ήρθε. Με παρόμοιο τρόπο. Ξανά από έλλειψη πίεσης στον άξονα. Ναι, ο Γκαρσία μπορεί να μην ξαναβάλει τέτοια κεφαλιά στην καριέρα του, αλλά η ζημιά έγινε.

Το «μαξιλαράκι» ασφαλείας των δύο βαθμών από την Μπαρτσελόνα έγινε... καπνός. Και οι «μπλαουγκράνα», με το ένα γκολ κατά σε 7 ματς, δείχνουν πως έχουν μάθει να αμύνονται. Κι ας λείπει ο Κουντέ, κι ας λείπει ο Αραούχο. Μέγιστο προσόν, σε ένα πρωτάθλημα.

Ίσως υπάρχει έλλειμμα συγκέντρωσης, υπερβολική σιγουριά. Ίσως το κενό των χιλιομέτρων που κάλυπτε ο Κασεμίρο και το σκληρό του παιχνίδι δεν είναι δυνατό να καλυφθεί, παρά τις εξαγγελίες του Αντσελότι, από παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ίσως οι συνεχείς εναλλαγές στα ζευγάρια της μεσαίας γραμμής και των κεντρικών αμυντικών, να μην βοηθούν στη συνοχή.

Ο Κάρλο Αντσελότι ξέρει. Το μόνο αδιαπραγμάτευτο είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης οφείλει να πάρει νωρίς το μάθημά της.

Αν σκόραρε την Κυριακή (02/10) με πέναλτι ο Καρίμ Μπενζεμά, θα συνέχιζε την πορεία της κανονικά. Όμως δεν, κι οφείλει να ακούσει το «καμπανάκι». Ίσως έγινε για καλό.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0