Football Talk

Γουέστ Χαμ – Γουλβς 2-0: Σκαμάκα και Μπόουεν «άνοιξαν λογαριασμό» στη σεζόν για την εύκολη νίκη των «σφυριών»!

Γουέστ Χαμ – Γουλβς 2-0: Σκαμάκα και Μπόουεν «άνοιξαν λογαριασμό» στη σεζόν για την εύκολη νίκη των «σφυριών»!

Η Γουέστ Χαμ δεν βρήκε ιδιαίτερη αντίσταση απέναντί στη Γουλβς και επικράτησε άνετα με 2-0. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Τζιανλούκα Σκαμάκα και Τζάροντ Μπόουεν, που άνοιξαν λογαριασμό αμφότεροι για πρώτη φορά φέτος.

Η Γουέστ Χαμ υποδέχτηκε την Γουλβς για την 9η αγωνιστική της Premier League. Με δύο γκολ στο 29’ και στο 54’ λεπτό από τον Σκαμάκα και τον Μπόουεν αντίστοιχα, έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Γουλβς. Οι «λύκοι» βρήκαν δίχτυα με τον Ντάνιελ Ποντένσε στο 72’, γκολ, το οποίο ακυρώθηκε, καθώς ο Ντιέγκο Κόστα που μοίρασε την ασσίστ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 17’. Η μπάλα στρώθηκε στον Σκαμάκα, ύστερα από ένα χαμηλό σουτ του Μπόουεν που απέκρουσε ο Ζοσέ Σα, αλλά ο φορ της Χαμ την έστειλε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Λίγο αργότερα, όμως, δεν αστόχησε, βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Στο 29’ ο Μπόουεν μπήκε απειλητικά μέσα στην περιοχή από τη δεξιά μεριά, σταματώντας πάνω στον Κίλμαν που απομάκρυνε προσωρινά. Η μπάλα κατέληξε στον Τζιανλούκα Σκαμάκα, ο οποίος με ένα πανέμορφο σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής «άνοιξε λογαριασμό» στην Premier League, στέλνοντας τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Σα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν από μία αναγκαστική αλλαγή. Στο 24’ ο Τραορέ πήρε τη θέση του Πέδρο Νέτο που χτύπησε τον αστράγαλό του στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Μπόουεν. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Γουέστ Χαμ να αποσύρει τον Κορνέ, που έπεσε στο έδαφος και δεν μπορούσε να συνεχίσει, περνώντας στη θέση του τον Πάμπλο Φορνάλς.

Στο δεύτερο ημίχρονο «τα σφυριά» δεν άργησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 54’ ο Κέρερ σούταρε από μακριά με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει στον Μπόουεν μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εκείνος κοντρόλαρε ωραία με το κεφάλι και έστρωσε τη μπάλα στο αριστερό του πόδι, τελειώνοντας τη φάση με ένα δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Σα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Άγγλου εξτρέμ τη φετινή σεζόν.

Ο Ντιέγκο Κόστα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γουλβς. Στο 58’ αντικατέστησε τον Γκονσάλο Γκεδές, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή του στο πρωτάθλημα μετά από ενάμιση χρόνο. Μάλιστα, δεν άργησε να ακουστεί, καθώς δέκα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας σε τετ-α-τετ, ύστερα από μπαλιά του Τραορέ.

Στο 72’ ο Ντανιέλ Ποντένσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε. Ο Ντιέγκο Κόστα, που σέρβιρε στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, βρισκόταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που ο Τραορέ του μεταβίβαζε τη μπάλα.

Οι «λύκοι» προσπάθησαν να απειλήσουν τον γκολκίπερ της Χαμ, Φαμπιάνσκι, ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι σπουδαίο. Έτσι, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες επικράτησε εύκολα, τελικά, με 2-0, επιτυγχάνοντας τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα και έφτασαν στους 7 βαθμούς.

Ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Κέρερ, Ντόσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Πακετά (74’ Παλμιέρι), Κορνέ (34’ Φορνάλς), Σκαμάκα (65’ Αντόνιο)

Γουλβς: Σα, Τζόνι, Ρούμπεν Νέβες, Κίλμαν, Σεμέδο (72’ Κάμπελ), Μουτίνιο, Νούνιες (72’ Μπ. Τραορέ), Νούρι, Ποντένσε, Πέδρο Νέτο (24’ Α. Τραορέ), Γκεδές (58’ Ντιέγκο Κόστα)

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0