Football Talk

Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό και φινάλε με «τριάρα» στο Nations League! (video)

Ελλάδα -  Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό και φινάλε με «τριάρα» στο Nations League! (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Εθνική μας ομάδα να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον 2ο όμιλο του Nations League, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να επικρατεί με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας, να κάνει το πέντε στα έξι και να ανεβαίνει… επισήμως στην 2η κατηγορία του θεσμού!

Την ανωτερότητά της, την καλή ψυχολογία που διαθέτει και την πλήρη αφομοίωση της αγωνιστικής ταυτότητας που της έχει δώσει ο Γκουστάβο Πογέτ, απέδειξε η Εθνική μας ομάδα απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, στην 6η και τελευταία αγωνιστική του Nations League, με την Ελλάδα να επικρατεί με 3-1 και να «κλείνει» ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον θεσμό.

Αποδείχθηκε σοβαρή η Εθνική μας, που ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στο σύνολο του Ίαν Μπάρακλαφ και τερμάτισε στην 1η, με 15 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 2η τη τάξει κατηγορία του Nations League.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Αναλυτικότερα, το ματς ξεκίνησε με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό και την Ελλάδα να θέλει να έχει τον έλεγχο, με τις δύο τελικές προσπάθειες των Μασούρα στο 2’ και Μπακασέτα στο 10’ να μην καταλήγουν στον στόχο.

Γρήγορο γκολ όμως ήθελε ο Γκουστάβο Πογέτ, και οι διεθνείς μας το έκαναν πράξη. Ο Μπάλντοκ έκανε τη σέντρα στο 14’, ο Φάρελ έχασε εντελώς την φάση και η μπάλα κατέληξε στον Δημήτρη Πέλκα, που την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του σε 28 συμμετοχές!


Ωστόσο, η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, με τον Λάβερι να ισοφαρίζει και να εκμεταλλεύεται το κενό στο κέντρο της άμυνάς μας στο 17’.


Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα έδειξε να αντιδρά καλά, δεν επηρεάστηκε και επιχείρησε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο 22’. Μία εξαιρετική συνεργασία των Μπακασέτα και Μασούρα ήταν αρκετή για να δημιουργηθούν ρήγματα, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε στο δοκάρι, με τον Πέλκα να αστοχεί στην επαναφορά.

Η κατοχή της μπάλας αυξήθηκε πολύ για την Ελλάδα, ο Μπακασέτας δεν μπόρεσε να κάνει σε δύο περιπτώσεις το 2-1 και η ισοπαλία (1-1), αποτέλεσε το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, το οποίο διαμορφώθηκε μόλις σε ένα πεντάλεπτο.


Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Εθνική επιχείρησε και πάλι να πάρει τον έλεγχο και απείλησε για πρώτη φορά στο 47΄, με τον Μασούρα να μην προλαβαίνει να ολοκληρώσει μία νέα συνεργασία με τον Μπακασέτα, καθώς ο Φλάναγκαν παραχώρησε κόρνερ.


Πίεζε, το έψαχνε και τελικά δικαιώθηκε όμως η Ελλάδα, η οποία στο 52ο λεπτό, πήρε εκ νέου προβάδισμα. «Χάθηκε» η μπάλα, στην 3η και «φαρμακερή», τρομερή συνεργασία των Μάνταλου και Μπακασέτα, με τον Γιώργο Μασούρα να είναι τελικός αποδέκτης και αυτός να πλασάρει ιδανικά, για το 2-1, για το 4ο του γκολ με το εθνόσημο.


Η πίεση συνεχίστηκε, ο Τσιμίκας και ο Μπάλντοκ απείλησαν με σουτ εντός και εκτός περιοχής με τη συμπλήρωση μισής ώρας, αλλά η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα, όπως και στην κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 65’.


Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Πέτρος Μάνταλος στο 80’, με τον επιτελικό μέσο της ΑΕΚ να σκοράρει με τρομερό σουτ εκτός περιοχής και την Ελλάδα, που θα μπορούσε να κάνει και το 4-1 με τον Τσιμίκα στο 90', να κλείνει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Nations League, κάνοντας το πέντε στα έξι συνολικά και το 2Χ2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (75΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Πέλκας (67’ Φούντας), Μασούρας (76΄ Χατζηγιοβάνης , Μάνταλος (92΄ Γούτας), Ιωαννίδης (67’ Δουβίκας)

Βόρεια Ιρλανδία (Ιάν Μπάρακλαφ): Πίκοκ Φάρελ, Μπράντλεϊ (68’ Τσαρλς), Λιούις (76’ Φέργκιουσον), Φλάναγκαν, Έβανς, Ντέιβις, Λάβερι (68΄ Γουάιτ), Τόμπσον (7΄ Σάβιλ), ΜακΚαν (76΄ Μακμέναμιν), ΜακΝερ, Μαγκένις

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0