Football Talk

Βόρεια Ιρλανδία - Κόσοβο 2-1: Μυθική ανατροπή και -πιθανότατα- παραμονή στη League C! (video)

Βόρεια Ιρλανδία - Κόσοβο 2-1: Μυθική ανατροπή και -πιθανότατα- παραμονή στη League C! (video)
Το Κόσοβο ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη έως το 82ο λεπτό, αλλά η Βόρεια Ιρλανδία βρήκε τον τρόπο να φέρει... τούμπα το ματς μέσα σε 10 λεπτά και να επικρατήσει με 2-1 (24/09)! Πλέον, η παραμονή της στη League C του Nations League είναι εξαιρετικά πιθανή, καθώς η Κύπρος, αν ηττηθεί απόψε (24/09, 21:45) από το σύνολο του Πογέτ, χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ ή βαριά ήττα της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ελλάδα (24/09, 21:45), στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Μία «ανάσα» από μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη βρέθηκε το Κόσοβο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Nations League, αλλά εν τέλει έφυγε με άδεια τα χέρια από τη Βόρεια Ιρλανδία!

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να «γυρίσουν» το ματς και να επικρατήσουν με 2-1 (24/09), στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, παρότι έως το 82ο λεπτό βρίσκονταν πίσω στο σκορ! Κάπως έτσι, πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Nations League και ο στόχος της παραμονής στη League C έφτασε ακόμα πιο κοντά, με την Κύπρο να οδεύει προς τον υποβιβασμό, αφού αν ηττηθεί απόψε από το σύνολο του Πογέτ (24/09, 21:45)στην τελευταία αγωνιστική θέλει νίκη με αρκετά γκολ διαφορά κόντρα στο Κόσοβο εκτός έδρας ή βαριά ήττα της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ελλάδα (24/09).


Το Κόσοβο μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό είχε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, όμως, απομάκρυνε το σουτ του Μουσλίγια.

Η «απάντηση» της Βόρειας Ιρλανδίας ήρθε στο 38ο λεπτό, με τον Τσαρλς να χάνει μοναδική ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ ή καλύτερα, τον Μούριτς να αντιδρά σωστά και να διατηρεί το ματς χωρίς σκορ.

Εν τέλει, ο «γόρδιος δεσμός» του γκολ λύθηκε στο 58'. Ο Μουρίκι έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής ασίστ του Ρουντάνι και με φοβερό σουτ «έγραψε» το 1-0. Η Βόρεια Ιρλανδία δεν είχε «πει», ωστόσο, την τελευταία της λέξη.


Παρότι το Κόσοβο κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα έως το 82', ο Γουΐτ βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Μούριτς και να διαμορφώσει το 1-1. Πολλοί πίστεψαν πως η υπέρβαση τελείωσε εκεί, αλλά ένα... buzzer beater του Μαγκένις στο 90+3' ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή, βαθμολογικού και ψυχολογικού χαρακτήρα για τη Βόρεια Ιρλανδία!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Βόρεια Ιρλανδία (Ιαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ Φάρελ, Μπράντλεϊ, Τσαρλς (77' Λάβερι), Ντέιβις (90+2' ΜακΚαν), Έβανς (77' Γουΐτ), Φλάναγκαν, Λιούις (77' Φέργκιουσον), Μαγκένις, ΜακΝαιρ, Σαβίλ (67' Τόμπσον)

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Αλίτι, Τσελίνα, Ντρέσεβιτς, Φαζλιγί, Χαντεργκιονάι, Μουρίκι, Μουσλίγια (79' Λοσάι), Ρασάνι (87' Μπιτίκι), Ράσιτσα (69' Ζένελι), Ρουντάνι

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0