Football Talk

Ουγγαρία: Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στο γκρουπ των «μεγάλων, με…σφραγίδα του Μάρκο Ρόσι (video)

Ουγγαρία: Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στο γκρουπ των «μεγάλων, με…σφραγίδα του Μάρκο Ρόσι (video)

Η Ουγγαρία εντυπωσιάζει την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματα της στο δυσκολότερο γκρουπ του Nations League και θυμίζει με τον καλύτερο τρόπο ότι αν έχεις καλό προπονητή…διάβαινε.

Η κληρωτίδα του Nations League δεν «χαρίστηκε» στην Ουγγαρία και την τοποθέτησε στον όμιλο του…θανάτου με Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία. Τις περισσότερες φορές, η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα γίνεται έρμαιο στις ορέξεις των «μεγάλων» και τερματίζει στην τελευταία θέση έχοντας μηδαμινούς πόντους και στην πλάτη της, ήττες με βαριά σκορ.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για την «εκρηκτική» Ουγγαρία που μετά την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Γερμανίας διατήρησε την πρώτη θέση του ομίλου και θέλει το λιγότερο ένα βαθμό για να κλειδώσει την πρωτιά και την πρόκριση στο Final-4 του Nations League.

Οι «Μαγύαροι» έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις απέναντι στα…μεγάλα ονόματα. Την 1η αγωνιστική επικράτησαν με 1-0 της Αγγλίας παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο με τις 11 τελικές προσπάθειες να το επιβεβαιώνουν. Μοναδική ήττα την δεύτερη αγωνιστική από την Ιταλία, ενώ ακολούθησε η ισοπαλία με την «Μάνσαφτ» και το εξωπραγματικό 4-0 επί της Αγγλίας στο Μολίνο που οδήγησε τους Άγγλους στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα εδώ και 94 χρόνια. Αξιοσημείωτο της προσπάθειας της είναι ότι κατέχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στην League A, σημάδι της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας που διαθέτει.

Τα credits για αυτήν την ομάδα, δεν χωράει αμφιβολία ότι πηγαίνουν στον έμπειρο προπονητή, Μάρκο Ρόσι. Ο 58χρονος χωρίς κάποια σπουδαία διάκριση σε συλλογικό επίπεδο, ανέλαβε τις τύχες της Ουγγαρίας το 2018 και από τότε παρουσιάζει μια ομάδα με όραμα, πλάνο και αποτελούμενη από ταλαντούχους και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Την οδήγησε στο Euro 2020 που και πάλι βρέθηκε στο δυσκολότερο γκρουπ με Πορτογαλία, Γαλλία και Γερμανία, μετρώντας δύο πόντους βάζοντας…δύσκολα σε Γαλλία και Γερμανία. Σε 45 παιχνίδια ο Ιταλός μετράει 21 νίκες, εννέα ισοπαλίες και 15 ήττες.

34453977_f8446dd5b50390eca1102ecab9cd9be2_wm_1.jpg

Χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το 3-4-2-1 έχοντας χτίσει μια ομάδα με σταθερές. Ο τερματοφύλακας Πίτερ Γκουλάτσι προσφέρει ασφάλεια κάτω από τα γκολπόστ ενώ ο αμυντικός και συμπαίκτης του στη Λειψία, Βίλι Όρμπαν ηγείται της άμυνας. Στην επιθετική γραμμή, ο Ντομινίκ Σομποσλάι αποτελεί σημείο αναφοράς και ότι πιο ποιοτικό διαθέτει η Ουγγαρία αφού αν και 21 ετών, με το δικό του υπέροχο γκολ, έστειλε την χώρα του στα τελικά του Euro.

Τέλος, ο εμβληματικός αρχηγός και σέντερ φορ Άνταμ Ζάλαι παρότι σκόραρε ένα υπέροχο γκολ απέναντι στην Γερμανία, το κρίσιμο ματς με την Ιταλία θα είναι το τελευταίο με την ομάδα της πατρίδας του αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από τους «Μαγιάρους». Αποτελεί το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων έχοντας σκοράρει 26 φορές με το εθνόσημο σε συνολικά 84 παιχνίδια.

Η ομάδα της Ουγγαρίας αν και δεν διαθέτει κάποιον σούπερ-σταρ δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η δουλεία, το σχέδιο και η πίστη στον προπονητή, αργά ή γρήγορα θα φέρει επιτυχίες και διακρίσεις. Το μέλλον, νομοτελειακά της ανήκει.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0