Football Talk

Nations League: Η Γεωργία εξασφάλισε την πρωτιά με... ασταμάτητο Κβαρατσχέλια! (video)

Nations League: Η Γεωργία εξασφάλισε την πρωτιά με... ασταμάτητο Κβαρατσχέλια! (video)

Νίκη με σκορ 2-0 πέτυχε η Γεωργία επί της Βορείου Μακεδονίας και εξασφάλισε έτσι οριστικά την πρωτιά στον όμιλο του Nations League και ταυτόχρονα την άνοδο στην Β’ κατηγορία.

Σχετικά Άρθρα

Με φόρα από τις υποχρεώσεις του με την Νάπολι, ο Κβίτσα Κβαρατσχλέλια «πήρε από το χέρι» την Γεωργία και την οδήγησε στη νίκη με 2-0 επί της Βορείου Μακεδονίας! Ο 21χρονος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του, με τους Γεωργιανούς να πανηγυρίζουν στο τέλος την άνοδο στην B’ κατηγορία του Nations League με αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Βίλι Σανιόλ κατέβασε για ακόμα μια φορά την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, με την Γεωργία να πετυχαίνει την όγδοη νίκη της στα δέκα τελευταία ματς, δείγμα της δουλειάς του Γάλλου τεχνικού. Μάλιστα, τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν από την Ελλάδα στις 9 Οκτώβρη 2021 με σκορ 2-0 στο Μπατούμι.

Όσον αφορά τον αγώνα, η Βόρεια Μακεδονία μπήκε καλύτερα στο ματς, αλλά δεν κατόρθωσε να μετατρέψει τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίωρο σε κάτι αξιόλογο, με τον τερματοφύλακα, Μαρμαντασβίλι να στέκεται στο ύψος του όποτε χρειάστηκε. Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως, η Γεωργία κατόρθωσε να προηγηθεί.

Στο 35’ ο Αμπουράνια με ένα μακρινό σουτ ανάγκασε τον Ντιμιτριέφσκι να εκτιναχθεί για να διώξει σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ. Ο Κβαρατσχέλια εκτέλεσε με κοντινή πάσα, για να λάβει ξανά πίσω την μπάλα και αφού ταλαιπώρησε αντίπαλους αμυντικούς έβγαλε μια δυνατή σέντρα. Ο Μιόβσκι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, η οποία χτύπησε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος είχε παρόμοια εικόνα, με την Γεωργία να περιμένει στο μισό γήπεδο να χτυπήσει στην κόντρα. Έτσι έγινε στο 64’ με τον Ζιβζιβάτζε να πιέζει την «πρώτη πάσα» των φιλοξενούμενων και αφού έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στο κατάλληλο τάιμινγκ στον Κβαρατσχέλια, ο οποίος σε κενή εστία «έγραψε» στο 2-0. Έτσι, ο νεαρός Γεωργιανός έφτασε τα πέντε γκολ σε οκτώ ματς του Nations League, ενώ έχει και ισάριθμες ασίστ.

Πλέον, η Γεωργία εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά του 4ου ομίλου στην Γ' κατηγορία της διοργάνωσης, άρα και την άνοδο στην Β'.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια, Κάσια, Κοτσολάβα (72’ Λοκοσβίλι), Κακαβάτζε, Αμπουρτζάνια (87’ Μαμουχασβίλι), Κβεκβεσκίρι, Τσιτασβίλι (72’ Αζαρόβι), Νταβιτασβίλι (78’ Μεκμπαμπισβίλι), Ζιβζιβάτζε (78’ Μικατάτζε), Κβαρακτχέλια

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέφσκι, Ζάικοφ, Μούσλιου, Βελκόφσκι (72΄ Σεραφίμοφ), Αλιόσκι, Ελμάς, Μπάρντι (84΄Ελέζι), Σπιρόφσκι (68’ Τραϊκόφσκι), Ασκόφσκι (68’ Τοντορόσκι), Μιόφσκι, Ριστόφσκι (73΄Ατασάνοφ)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0