Football Talk

Serie A: Οι πρώτες επτά στροφές δείχνουν ακόμα πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα από το περσινό!

Serie A:  Οι πρώτες επτά στροφές δείχνουν ακόμα πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα από το περσινό!

Ύστερα από την ολοκλήρωση των επτά πρώτων αγωνιστικών στη Serie A, η κορυφή του πρωταθλήματος είναι γεμάτη εκπλήξεις. Η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων έρχεται στο προσκήνιο και με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, το πρωτάθλημα δείχνει ότι θα είναι ακόμα πιο αμφίρροπο από το περσινό!

Σχετικά Άρθρα

Ποιος να περίμενε ότι στην κορυφή της Serie A ύστερα από τις πρώτες επτά αγωνιστικές δεν θα υπήρχε ούτε ένας από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου με βάση τα προγνωστικά πριν την έναρξη της σεζόν. Η πρώτη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων έρχεται στο προσκήνιο και είναι μία καλή στιγμή για να γίνει η αποτίμηση των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Νάπολι έτοιμη για τίτλο (;)

Η Νάπολι το καλοκαίρι προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της, μιας και η ομάδα των προηγούμενων χρόνων είχε κάνει τον κύκλο της. Κουλιμπαλί, Ινσίνιε, Μέρτενς, Μίλικ αποτέλεσαν παρελθόν για τους παρτενοπέι και ένα μεγάλο ερωτηματικό δημιουργήθηκε στο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για το πως θα παρουσιαστεί ομάδα σε αυτή τη νέα εποχή. Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Νάπολι δεν θα περίμενε ότι η ομάδα θα έκανε τόσο εντυπωσιακή αρχή στο πρωτάθλημα, όντας πρώτη με 17 βαθμούς!

Το θετικό για τους Ναπολιτάνους είναι ότι της βγήκαν οι μεταγραφές που έκανε. Ο Κιμ έχει κάνει τους πάντες να ξεχάσουν την φυγή του Κουλιμπαλί και είναι απορίας άξιο πως ένας τέτοιος παίκτης δεν είχε απασχολήσει και άλλες ομάδες, όντας πραγματικό θηρίο στην άμυνα. Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια έχει αποδειχθεί λίρα εκατό, με τον Γεωργιανό να είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι της Νάπολι. Εξαιρετικές εμφανίσεις, 4 γκολ, 2 ασίστ, για έναν παίκτη που κόστισε μόνο 10 εκατ. ευρώ! Επιπλέον, Τζιάκομο Ρασπαντόρι και Τζιοβάνι Σιμεόνε έχουν «κολλήσει» τέλεια στα πλάνα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ενώ ο Αγκισά δεσπόζει στο κέντρο αποτελώντας βασικότατο γρανάζι στη λειτουργία της ομάδας.

kim_kvaratskhelia_napoli.jpg

Είναι δύσκολο να έχεις μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις επιλογές σου όταν κάνεις πολλές μεταγραφικές κινήσεις και στη Νάπολι πρέπει να νιώθουν αφενός πολύ τυχεροί και αφετέρου ιδιαίτερα δικαιωμένοι για τον σχεδιασμό τους. Το στοίχημα πλέον για τους «παρτενοπέι» είναι η διάρκεια, το χρόνιο πρόβλημα αυτής της ομάδας καθώς τα τελευταία χρόνια ενώ αρχίζει τη σεζόν εντυπωσιακά, στο δεύτερο μισό καταρρέει.

Η «άλλη» Αταλάντα

Χέρι χέρι μέχρι στιγμής με την Νάπολι πηγαίνει και η Αταλάντα. Η ομάδα του Τζιανπάολο Γκασπερίνι έπειτα από μία εξαιρετικά κακή σεζόν πέρυσι, την φετινή χρονιά φαίνεται, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, ότι έχει επιστρέψει στα στάνταρτ που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα έτη. Πολλοί, με δεδομένη την κάκιστη εικόνα της ομάδας την περσινή σεζόν θεώρησαν και ίσως δικαιολογημένα μέχρι ένα σημείο, ότι ένας κύκλος μάλλον έχει κλείσει, αμ δε!

Ο Γκασπερίνι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και σίγουρα μία κακή σεζόν δεν θα μπορούσε να φέρει την καταστροφή για τον σύλλογο της Λομβαρδίας. Oι μεταγραφές που έκανε η Αταλάντα φέτος το καλοκαίρι μπορεί να μην αποτελούν κάτι εντυπωσιακό και ενδεχομένως να μην έχουν φανεί όμως η ομάδα λειτουργεί πολύ καλύτερα από πέρυσι, τα αποτελέσματα έρχονται και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Το θέμα είναι βεβαίως αυτό να συνεχιστεί και οι παίκτες που ήρθαν να δώσουν ακόμη περισσότερα. Τα δύσκολα τώρα έρχονται για την ομάδα του Μπέργκαμο άλλωστε.

Η ευχάριστη έκπληξη της Ουντινέζε

Δίπλα από τις δύο προαναφερθέντες βρίσκεται η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής της φετινής Serie A. Η Ουντινέζε τρελαίνει κόσμο στην Ιταλία, φιγουράροντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μονάχα έναν βαθμό πίσω από τις πρωτοπόρους!

Την πρώτη αγωνιστική η ομάδα του Αντρέα Σοτίλ είχε γνωρίσει την ήττα στο Σαν Σίρο από τη Μίλαν με 4-2 ωστόσο στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετική. Πολλοί φυσικά δεν έδωσαν σημασία στην εμφάνιση, λογικό λόγω του αποτελέσματος, η συνέχεια όμως ήταν αποστομωτική. Έξι ματς αήττητη, πέντε νίκες, 13 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά και απίστευτες εμφανίσεις κόντρα σε Ρόμα και Ίντερ, δύο ομάδες που έχουν στόχο το πρωτάθλημα!

Ο Σοτίλ ανέλαβε την παλιά του αγάπη και δείχνει δείγματα εξαιρετικής δουλειάς στους  «φριουλάνι». Ύστερα από μία δεκαετία, η Ουντινέζε δείχνει ικανή να τερματίσει και πάλι ψηλά στη Serie A αρκεί βεβαίως να έχει και αυτή διάρκεια.

4439BCA4-E1B1-4BD2-86D5-A8436F43B551.jpg

Ο Ντεουλοφέου συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή χρονιά, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ωστόσο φέτος έχει βρει άξιο παρτενέρ στο πρόσωπο του Πορτογάλου φορ Μπέτο. Ο 24χρονος πανύψηλος φορ, έχει σκοράρει ήδη τέσσερα γκολ και δείχνει ότι τα 7 εκατ. ευρώ για τον οποίο έδωσε η ομάδα του Ούντινε ήταν πολύ λίγα! Έχοντας αυτούς τους δύο να την οδηγούν και τους υπόλοιπους να λειτουργούν ως μία καλοκουρδισμένη μηχανή, οι «φριουλάνι» μπορούν βάσιμα να πιστεύουν σε κάτι καλό φέτος!

Μίλαν και Ρόμα ψάχνουν σταθερότητα, Ίντερ και Γιουβέντους ένα… ηλεκτροσόκ!

Επτά στροφές μετά την έναρξη της σεζόν και κανένας από τους διεκδικητές του τίτλου, τουλάχιστον όπως εμφανίζονταν στα χαρτιά, δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να στείλει ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους του.

Μίλαν και Ρόμα προσπαθούν να βρουν μία σχετική σταθερότητα στο πρωτάθλημα, με τους πρωταθλητές Ιταλίας να έχουν να διαχειριστούν και τα δύσκολα παιχνίδια του Champions League. Οι «ροσονέρι» ακόμα ψάχνονται, από τη μία παίρνουν νίκη με 10 παίκτες κόντρα στη Σαμπντόρια δείχνοντας καρδιά πρωταθλήτριας και μετά δεν καταφέρνουν να πάρουν ούτε βαθμό στην έδρα τους στο ντέρμπι κόντρα στη Νάπολι. Κάτι ίσως λείπει από την ομάδα του Πιόλι φέτος, ενδεχομένως να είναι και η μεγάλη δίψα που είχε πέρυσι.

ac-milan-v-ssc-napoli-serie-a-5-min.jpg

Από την άλλη, οι Ρωμαίοι είναι μια καινούρια ομάδα με ότι συνεπάγεται αυτό. Ο Μουρίνιο στηρίχτηκε, παίκτες με ποιότητα ήρθαν, ωστόσο όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται και χρόνος για να βρει συνοχή το σύνολο. Το ζήτημα για την Ρόμα είναι εάν θα δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα παιχνίδια, καθώς κακά τα ψέματα δεν είχε και τόσο δύσκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να χτίσει ένα καλό σερί νικών.

qieaj5ku3pfgdf8uheg1cbs43b_2022-09-18_1759120_as-roma-vs-atalanta-bc-28084.jpg

Οι μεγάλες απογοητεύσεις της σεζόν μέχρι στιγμής είναι αναμφίβολα η Ίντερ και η Γιουβέντους. Αμφότερες έχουν ξεκινήσει κάκιστα τη σεζόν, δείχνουν τεράστια προβλήματα στην άμυνα και οι προπονητές τους φαίνονται ανήμποροι να βρουν λύσεις. Η συνέχεια φαίνεται πολύ δύσκολη για τις δύο ομάδες και δεν θα κάνει εντύπωση σε κανέναν αν υπάρξουν αλλαγές στο επόμενο διάστημα.

inzaghi.allegri.2022.2023.combo.1400x840.jpg


Αντώνης
Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0