Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Με Μπενζεμά ή χωρίς, το «τρένο» δεν κάνει στάση! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Με Μπενζεμά ή χωρίς, το «τρένο» δεν κάνει στάση! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τη συμπολίτισσα Ατλέτικο (2-1), προστατεύοντας ό,τι «έχτισε» από το πρώτο ημίχρονο και διεύρυνε το σερί της στο 6/6 στη La Liga, παρά την απουσία του Καρίμ Μπενζεμά. Ροντρίγκο και Βαλβέρδε οι σκόρερ για τη «βασίλισσα», μείωσε ο Ερμόσο, ο οποίος αποβλήθηκε στο φινάλε και η Μαδρίτη… ανήκει στους «μερένγκες».

Η απουσία του Μπενζεμά είχε «χτυπήσει συναγερμό» στη Μαδρίτη, μιας και χωρίς εκείνον η «βασίλισσά» συνήθως τα έβρισκε… σκούρα απέναντι στην Ατλέτικο. Όχι όμως και το βράδυ της Κυριακής (18/9), με τη Ρεάλ να παίρνει ένα σπουδαίο, από όλες τις απόψεις, διπλό (2-1) και να συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή (6Χ6). Σκόραρε ξανά ο Βαλβέρδε, όπως και ο Ροντρίγκο, μείωσε προ το τέλος ο Ερμόσο αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω οι «ροχιμπλάνκος».

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε την μίνι-έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Γκριεζμάν βασικό, με το Γιαν Όμπλακ να… κερδίζει το χρόνο από τις ενοχλήσεις που ένιωθε και να είναι κάτω από τα γκολπόστ.

Αντίθετα, ο Κάρλο Αντσελότι διατήρησε ίδια και απαράλλακτη την εντεκάδα με εκείνη του ματς της Τετάρτης, κόντρα στην Λειψία, αφού όπως λένε κιόλας, «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο τέταρτο κυριάρχησαν αν και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία επίτευξης τέρματος. Η κεφαλιά του Φελίπε (6’) έφυγε λίγο άουτ, ενώ τη μεγαλύτερη απειλή είχε ένα σουτ του Ζοάο Φέλιξ, με εξουδετερωμένο τον Κουρτουά, που σταμάτησε πάνω στον Λούκα Μόντριτς. Ο «κεραυνός» του Κοντογκμπιά που έφυγε άουτ, με τον Σιμεόνε να βλέπει την ομάδα του να λειτουργεί καλά. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ροντρίγκο. Ή καλύτερα ο Τσουαμενί. Και οι δυο μαζί βασικά.

Στην πρώτη της επίθεση ουσιαστικά η «Βασίλισσα» ήταν αυτή που βρήκε και το γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Τσουαμενί πέρασε μία φανταστική, σκαφτή, κάθετη πάσα στον Ροντρίγκο, ο οποίος με τη μία δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Όμπλακ.

Οι «ροχιμπλάνκος» χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να συνέλθουν από το… σοκ και όταν το έκανα, «άγγιξαν» την ισοφάριση με σουτ του Γκριεζμάν, το οποίο έβγαλε υπερένταση ο Τιμπό Κουρτουά.

Και όπως συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο , με εκείνον τον περίφημο κανόνα του, την πάτησαν ξανά. Ο Βινίσιους έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, πλάσαρε τον Σλοβένο, ο Σλοβένος κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι του ωστόσο, στην επαναφορά, ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πλάσαρε σε ανυπεράσπιστη εστία για το 2-0 και το τρίτο του τέρμα στα ισάριθμα τελευταία ματς.

Στο δεύτερο 45λεπτο, δημιουργήθηκαν ακόμα λιγότερες ευκαιρίες, με τη «βασίλισσα» να παγώνει το ρυθμό και τους γηπεδούχους να προσπαθούν αλλά να μη μπορούν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις. Ο Ζοάο Φέλιξ ήταν και πάλι αρνητικός ως εκ τούτου, ο «Τσόλο» αναγκάστηκε να τον αποσύρει.

Οι «Καλτσονέρος» έψαξαν μετά μανίας το γκολ και έστω και αργά το βρήκαν. Στο 83’, ο Μάριο Ερμόσο, που είχε περάσει αλλαγή στο ματς πριν δέκα λεπτά, με τον ώμο ύστερα από κόρνερ, νίκησε τον Κουρτουά, και έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στην τελική ευθεία του ντέρμπι.

Η Ρεάλ άντεξε την πίεση της Ατλέτικο, η οποία μάλιστα ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ερμόσο με δύο κίτρινες κάρτες σε δύο λεπτά (!), και έφτασε σε μια ακόμα νίκη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά ότι μπορεί να πάρει μεγάλα αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες, ακόμα και αν δεν βρεθεί στο καλύτερό της βράδυ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Φελίπε, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Καράσκο (73’ Ερμόσο), Κοντογκμπιά (81’ Σαούλ), Ντε Πολ (62’ Μοράτα), Κόκε, Ζοάο Φέλιξ (62’ Κούνια), Γκριεζμάν

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί (74’ Ρούντιγκερ), Κρόος, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Βινίσιους, Ροντρίγκο (87’ Θεμπάγιος)

Μάνος Φυρογένης
 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0