Football Talk

Η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο χωρίς τον Μπενζεμά, οιωνός ήττας και... φαγούρα για Αντσελότι! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο χωρίς τον Μπενζεμά, οιωνός ήττας και... φαγούρα για Αντσελότι! (video)

Ο Καρίμ Μπενζεμά θα απουσιάσει από το ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ, με την «Βασίλισσα» να ζορίζεται όταν λείπει ο αρχηγός της και την πρόσφατη ιστορία να δείχνει... ήττα όταν συμβαίνει αυτό!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη πρόκληση ως τώρα στην σεζόν, καθώς πρόκειται να βρεθούν στο Γουάντα Μετροπολιτάνο για να αντιμετωπίσει την μισητή συμπολίτισσα, Ατλέτικο. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ως τώρα διατηρεί το απόλυτο στην La Liga με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς και σίγουρα ο Ιταλός θα θέλει να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, όμως αυτή τη φορά θα χρειαστεί να παλέψουν χωρίς τον αρχηγό, Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Μπενζεμά τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του Champions League, όπου οι «μερένχες» επικράτησαν με σκορ 3-0 της Σέλτικ και από τότε παραμένει στα «πιτς». Ο Αντσελότι μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ντέρμπι της Μαδρίτης, κάτι που αναμφίβολα είναι μεγάλη απώλεια. Στα δύο προηγούμενα ματς με Μαγιόρκα (4-1) για το πρωτάθλημα και με Λειψία (2-0) στην Ευρώπη, η Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα να «καθαρίσει», αλλά στο Γουάντα Μετροπολιτάνο τα πράγματα είναι αλλιώς.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αξία έχει μια ματιά στις τελευταίες αναμετρήσεις με τους «ροχιμπλάνκος». Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν άηττητη απέναντι στην Ατλέτικο από το 2017, τόσο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όσο και στο Γ. Μετροπολιτάνο. Το σερί όμως αυτό έλαβε τέλος τον Μάιο του 2021 με τον Καρίμ Μπενζεμά να μην αγωνίζεται καθόλου στο παιχνίδι της 35ης αγωνιστικής στην έδρα των «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι επικράτησαν 1-0. Μπορεί οι «μερένχες» να είναι εξασφαλίσει ήδη την κατάκτηση του τίτλου και ήττα αυτή δεν είχε αντίκτυπο, αλλά σίγουρα η απουσία του αρχηγού ήταν καθοριστική και στο αγωνιστικό, αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο με μια ματιά στα ματς της περσινής σεζόν που έχασε ο Γάλλος επιθετικός. Η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε πως κατά γενική ομολογία... ζορίστηκε όταν απουσίασε ο αρχηγός της. Ο Μπενζεμά την περασμένη σεζόν ήταν απών σε δέκα παιχνίδια, από τα οποία η «Βασίλισσα», ναι μεν κέρδισε τα μισά, αλλά υπέστη τρεις ήττες, από Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Κύπελλο Ισπανίας και στα ντέρμπι απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Κρίσιμα ή όχι, η ψυχολογία από την απλή συμμετοχή μιας ηγετικής φυσιογνωμίας σε τέτοια ματς μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική.

Φυσικά, ο Κάρλο Αντσελότι το γνωρίζει αυτό και έχει προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του, αλλά αυτό θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Αν η Ρεάλ καταφέρει να αποδράσει αλώβητη από την έδρα της Ατλέτικο, τότε θα στείλει ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα για την συνέχεια. Για αυτό το ντέρμπι «Μαδριλένιο» είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη «Βασίλισσα» ως τώρα.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0