Football Talk

Ραφίνια: «Ζητούσα φαγητό από περαστικούς και με έλεγαν αλήτη!»

Ραφίνια: «Ζητούσα φαγητό από περαστικούς και με έλεγαν αλήτη!»
Ο σταρ της Μπαρτσελόνα, Ραφίνια, μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Η ζωή του Ραφίνια πλέον έχει μπει σε άλλες βάσεις. Πόσω μάλλον μετά τη μεταγραφή του έναντι 60 εκατ. ευρώ, από τη Λιντς, σε έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους του πλανήτη: την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, δεν ήταν πάντα στρωμμένη με... ροδοπέταλα.

«Θα ήταν άδικο να πω ότι πεινούσαμε ως οικογένεια. Όμως κάποιες φορές, μετά την προπόνηση, όταν ήμουν 12-14 ετών, πεινούσα πάρα πολύ. Ζητούσα από περαστικούς να μου αγοράσουν κάτι να φάω γιατί δεν ένιωθα καλά. Κάποιοι με βοηθούσαν, άλλοι με έλεγαν αλήτη κατά πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τα παιδικά του χρόνια στη Βραζιλία, ενώ συμπλήρωσε.

«Μεγάλωσα στην περιοχή Ρεστίνγκα, νότια του Πόρτο Αλέγκρε. Ήταν δύσκολο να μην παραστρατήσεις. Υπήρχαν πολλές ‘ευκαιρίες’ να το κάνεις. Σου υπόσχονταν εύκολα λεφτά και μια καλύτερη ζωή, αλλά μέσα σε αυτό πολλά παιδιά έχασαν το δρόμο τους. Εγώ δεν ήμουν ένα από αυτά, αλλά είδα πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Έχασα πολλούς φίλους γιατί μπλέχτηκαν στο έγκλημα και στο εμπόριο ναρκωτικών. Παιδιά που έπαιζαν δέκα φορές καλύτερη μπάλα από μένα και θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Χάρη στην αφοσίωσή μου στο ποδόσφαιρο και στην οικογένειά μου έμεινα στο σχολείο και αγνόησα τις ευκαιρίες να πάρω τον λάθος δρόμο. Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0