Football Talk

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 0-3: Από τον... παράδεισο του Χάμες, στην γερμανική «κόλαση»! (video)

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 0-3: Από τον... παράδεισο του Χάμες, στην γερμανική «κόλαση»! (video)

Ο Ολυμπιακός υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Φράιμπουργκ και ηττήθηκε με 3-0 (15/09) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, τρέποντας μία ευρωπαϊκή βραδιά-όνειρο, λόγω της παρουσίασης του Χάμες Ροντρίγκες, σε... εφιάλτη!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων κόντρα στη Φράιμπουργκ, με τους Γερμανούς να φεύγουν με το 3-0 (15/09) υπέρ τους από το Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του φετινού Europa League.

Σε δύσκολη θέση οι «ερυθρόλευκοι», βαθμολογικά, μιας και η Κάραμπαγκ επικράτησε με 3-0 της Ναντ στο Αζερμπαϊτζάν και άφησε τον Ολυμπιακό τελευταίο στον όμιλο, χωρίς βαθμό. Κάπως έτσι, μία βραδιά που είχε τις προοπτικές να εξελιχθεί σε όνειρο, μιας και ο Χάμες Ροντρίγκες παρουσιάστηκε πριν τη σέντρα, στο πλάι του Μαρσέλο, έγινε εφιάλτης.

 

Η Φράιμπουργκ έδειξε τις άγριες «διαθέσεις» της με το... καλημέρα. Μόλις στο 1ο λεπτό, μετά από πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Μπα έκανε λάθος γύρισμα, ο Κιέρε που ακολούθησε τη φάση πλάσαρε, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε.

Όπως φάνηκε, η φάση του 1ου λεπτού ήταν το «καμπανάκι». Στο 5' ο Γκρίφο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Χέφλερ με καρφωτή κεφαλιά, στο πρώτο δοκάρι, «άνοιξε» το σκορ, κάνοντας το 1-0.


Παρά το υπέρ της προβάδισμα, η Φράιμπουργκ δεν «έσβησε» τις μηχανές της. Στο 13ο λεπτό, μετά από φάσης διαρκείας στα «καρέ» του Ολυμπιακού, η μπάλα «στρώθηκε» στον Γκρέγκοριτς, που πλάσαρε εντός περιοχής, αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ.



Ο Τσέχος γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» είχε απάντηση σε νέα μεγάλη ευκαιρία της Φράιμπουργκ στο 21', αλλά όχι και στο 25.

Ο Κιέρε κοντρόλαρε την μπάλα εντός περιοχής, την «έσπασε» στον Γκρέγκοριτς κι αυτός με ψύχραιμο τελείωμα, έκανε το 2-0.

 

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός κατέγραψε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς.

Στο 39ο λεπτό, ο Ουί-Τζο έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, πλάσαρε, αλλά ο Φλέκεν απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα στρώθηκε στον Μπιελ, που δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, αλλά ούτε να την βρει με το τακουνάκι.

Η «απάντηση» της Φράιμπουργκ ήταν άμεση, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντοάν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, «πάτησε» περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Βατσλίκ απομάκρυνε, διατηρώντας το 2-0, ως σκορ του 1ου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο: με γκολ των Γερμανών.

Στο 53ο λεπτό, ο Γκίντερ γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τη μικρή περιοχή, ο Γκρέγκοριτς έγινε τελικός αποδέκτης της και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0.

 

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και αναπόφευκτα, ο ρυθμός της αναμέτρησης «έπεσε». Ο Κάρλος Κορμπεράν ανακάτεψε την... τράπουλα, αλλά ούτε η είσοδος των Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί άλλαξε τα δεδομένα.

Το 3-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ του παιχνιδιού, βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό, ως προς την ευρωπαϊκή του συνέχεια, μετά τη σπουδαία νίκη της Καραμπάγκ επί της Ναντ (15/09, 3-0).

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Βρσάλικο (71' Άβιλα), Σισέ, Μπα, Ρέτσος (46' Ρέαμπτσιουκ), Έμβιλα, Μπουχαλάκης (46' Κούντε), Μπιελ, Μασούρας (64' Ροντρίγκες), Μπόουλερ (64' Ελ Αραμπί), Ουι Τζο

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Γκίντερ, Γκούντερ, Σιλντίλια (78' Κούμπλερ), Λίνχαρτ, Ντοάν (69' Πέτερσεν), Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Γκρίφο (78' Κέιτελ), Γκρέγκοριτς (62' Σάντε), Κιέρε (62' Γεόνγκ)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0