Football Talk

Ο «μύθος» του Μέσι στο Champions League: Ξεπέρασε τον Κριστιάνο, με γκολ απέναντι σε 39 διαφορετικές ομάδες!

Ο «μύθος» του Μέσι στο Champions League: Ξεπέρασε τον Κριστιάνο, με γκολ απέναντι σε 39 διαφορετικές ομάδες!
Πόσα ρεκόρ ακόμη θα χρειαστεί να καταρρίψει ο Λιονέλ Μέσι για να επιβεβαιώσουμε πως πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του; Γκολ κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, πανηγυρισμός στο ChampionsLeagueγια 18η σερί σεζόν, 39η διαφορετική χώρα που «πληγώνεται» από τον Αργεντινό και στην κορυφή της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
 
 

Δεν ήταν… απρόβλεπτο αυτό που συνέβη. Ήταν απλά ο Λιονέλ Μέσι. Ο «μάγος» της Μπαρτσελόνα και ο λόγος που το δίπολο «Κριστιάνο – Λιονέλ» έχει κυριαρχήσει στον ποδοσφαιρικό πλανήτη τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Και εξακολουθεί να συμβαίνει, με τον Αργεντίνο σούπερ σταρ, να καταφέρνει ακόμη και στα 35 του, μακριά από τη Μπαρτσελόνα, να καταρρίπτει ρεκόρ.

Όλα ξεκίνησαν απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ. Εκεί που η Παρί Σεν Ζερμέν δεινοπάθησε για ένα ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ο Λιονέλ Μέσι δεν συμβιβάστηκε ποτέ με το αποτέλεσμα. Ισοφάρισε άμεσα και ευθύς αμέσως «γράφτηκε» ιστορία.

Ποια είναι αυτή; Το γεγονός πως ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League, που έχει βρει δίχτυα απέναντι σε 39 διαφορετικές ομάδες, από 19 διαφορετικές χώρες.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές κόντρα σε δύο ομάδες από κάθε χώρα που έχει αντιμετωπίσει, πράγμα που δικαιολογεί πλήρως το άλλο του ρεκόρ, που επίσης επιβεβαιώθηκε στην 2η αγωνιστική του Champions League.

Το γεγονός πως ο Αργεντινός, με το γκολ του απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του θεσμού, που βρίσκει δίχτυα σε 18 διαδοχικές σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συμπέρασμα; Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει 127 φορές, σε 18 σερί σεζόν, απέναντι σε 39 διαφορετικές ομάδες, από 19 ευρωπαϊκές χώρες. Μύθος… Και αναμένουμε την απάντηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, που δεν έχει βρει ακόμη δίχτυα στην Ευρώπη, αλλά φέτος δεν αγωνίζεται στο Champions League, μετά την αποτυχημένη, περσινή σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δύο πολύ μεγάλοι παίκτες, σε μία εποχή που αποφάσισε να απασχολήσει για δύο λόγους το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό. Τον «ρέκορνμαν» Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο που δεδομένα, δεν… παραιτείται! Και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0