Football Talk

Ντόρτμουντ – Ρόζε: Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω! (video)

Ντόρτμουντ – Ρόζε: Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω! (video)

Δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα μακριά από τους πάγκους ο Μάρκο Ρόζε, ο οποίος από την Πέμπτη (8/9) αποτελεί τον «τιμονιέρη» της Λειψίας, στην μετά Τεντέσκο εποχή. Και ποια θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο ντεμπούτο του; Μα φυσικά τη Ντόρτμουντ, στην οποία βρισκόταν μέχρι και πριν 3μιση μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Πως τα φέρνει όμως καμιά φορά η ζωή. ‘H καλύτερα η μοίρα ή ακόμα καλύτερα το ποδόσφαιρο. Άλλη μία καρμική ιστορία του αθλήματος θα γραφτεί το μεσημέρι του Σαββάτου (10/9) στη Ρεντ Μπουλ Αρένα της Σαξωνίας, με τον Μάρκο Ρόζε, δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τους «ταύρους», να καλείται να παίξει κόντρα στην παλιά του ομάδα. Λόγoυ χάρη παλιά δηλαδή, αν σκεφτεί κανείς πως μόλις τον περασμένο Μάιο ήταν ο «καπετάνιος» στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ.
G_Rose_Bologna_bvbnachrichtenbild_regular.jpg

Η απομάκρυνση που έφερε την αναδοχή από κάποιον εν μέρει γνώριμο

Όπως συμβαίνει συνήθως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλα σε έναν οργανισμό, εκείνος που «πληρώνει το μάρμαρο» είναι ο προπονητής. Φυσιολογικά λοιπόν, εννιά μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λειψίας και ένα Κύπελλο Γερμανίας, ο Ιταλός Ντομένικο Τεντέσκο αποτέλεσε παρελθόν, για το καλό της ομάδας. Το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν (μία νίκη σε έξι ματς) και οι βαριές «κολλητές» ήττες από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-0) και τη Σαχτάρ (4-1), εντός έδρας μάλιστα η δεύτερη για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, αποτέλεσαν την αφορμή για το πρόωρο «διαζύγιο».

Κάπου εκεί ξεπροβάλει και ο Μάρκο Ρόζε. Ο 45χρονος τεχνικός, ο οποίος μάλιστα είναι «βέρος» Σάξωνας, αναλαμβάνει τις τύχες των «ταύρων» με την ελπίδα να τους επαναφέρει στο δρόμο που είχε χαράξει ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, νυν κόουτς της Μπάγερν Μονάχου. Και για τον ίδιο βέβαια συνιστά μιας πρώτης τάξεως πρόκληση μιας και πρόκειται για την «μεγάλη», βάσει τωρινής δυναμικής, ομάδα της πόλης του αλλά και ένας ισχυρός και τακτοποιημένος σύλλογος που μπορεί να δουλέψει και να αποδείξει πως οι άνθρωποι στην Κοιλάδα του Ρουρ, έκαναν λάθος που δεν τον εμπιστεύθηκαν.

Ο Ρόζε έχει ξαναεργαστεί για τον όμιλο της Red Bull φυσικά, όντας για δυο γεμάτες χρονιές (2017-19) ο προπονητής της αυστριακής Σάλτσμπουργκ, με την οποία μάλιστα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League, όπου και αποκλείστηκε στο νήμα από τη Μαρσέιγ (2018). Συνεπώς μπορεί να είναι η πρώτη φορά που θα καθίσει στον πάγκο της Λειψίας αλλά είναι γνώριμος και αγαπητός στις τάξεις των ιθυνόντων του οργανισμού.

Της χρωστάει ή του χρωστάει

Το «γαιτανάκι» της τελευταίας διετίας στους προπονητικούς θώκους της Bundesliga έφερε τον Ρόζε εκτός Ντόρτμουντ, και τον Τέρζιτς εντός. Τον Εντίν Τέρζιτς, γέννημα θρέμμα Βεστφαλός και γόνος μεταναστών εργατών από την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο οποίος έδωσε την έφερε την τελευταία κούπα στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ (DFB Pokal 2021). Και έκανε «χώρο» για να φτιάξουν οι «κιτρινόμαροι» ένα μακρόπνοο πρότζεκτ με τον Ρόζε, το οποίο βέβαια εξελίχθηκε σε φιάσκο. Και έτρεξαν άρον-άρον να το καλύψουν, επαναφέροντας τον, με την εκκίνηση να τους δικαιώνει.

Σίγουρα ο νέος προπονητής της Λειψίας δεν μπορεί να κριθεί από ένα παιχνίδι, πόσο δε μάλλον όταν δεν έχει προλάβει καλά καλά να προπονήσει τους παίκτες με τους οποίος θα συνεργάζεται. Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο χορτάρτι της Ρεντ Μπουλ Αρένα, το μεσημέρι του Σαββάτου (10/9, 16:30) θα έχουν και οι δύο πλευρές αυξημένο κίνητρο περί αποδείξεως της σωστής ή της λάθος αντίστοιχα επιλογής.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0