Football Talk

Ναντ - Ολυμπιακός 2-1: «Λύγισε» με buzzer-beater και ξεκίνημα με το... αριστερό στο Europa League! (video)

Ναντ - Ολυμπιακός 2-1: «Λύγισε» με buzzer-beater και ξεκίνημα με το... αριστερό στο Europa League! (video)
Ο Ολυμπιακός κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Ναντ, έως το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ηττήθηκε εν τέλει (08/09, 2-1), με το buzzer beater του Γκεσάν!
Σχετικά Άρθρα

Η Ναντ έδειξε από νωρίς πως θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του στους ομίλους του φετινού Europa League και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν τον βαθμό της ισοπαλίας έως το 90+3', εν τέλει ηττήθηκαν (08/09, 2-1), με τον Γκεσάν να τους «πληγώνει» με κεφαλιά.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Βατσλίκ και Μπιέλ, αλλά ξεκίνημα με το... αριστερό. Ο «δρόμος» της πρόκρισης δεδομένα παραμένει ανοιχτός, αλλά πρόκειται για το τέταρτο ματς του Ολυμπιακού -στα επτά ευρωπαϊκά που έχει δώσει έως τώρα- που δέχεται γκολ μετά το 90ο λεπτό! Παράλληλα, για έβδομο σερί ματς φέτος, εκτός συνόρων, δεν «γεύτηκε» τη χαρά της νίκης.

Νίκη για τη Φράιμπουργκ επί της Κάραμπαγκ (08/09, 2-1) στο έτερο ματς του ομίλου.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τους μεγάλη ευκαρία, μόλις στο 2ο λεπτό.

Ο Απιά «πάτησε» περιοχή αδειάζοντας τον Ρεάμπτσιουκ, στόχευσε την κλειστή γωνία του Βατσλίκ, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απομάκρυνε!
 

Ο Μασούρας προσπάθησε να απαντήσει για τους «ερυθρόλευκους», αλλά μετά την υπέροχη κούρσα του Μπιέλ και το «σπάσιμο» της μπάλας στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, το σουτ του κόντραρε στα σώματα στο 5'.

 

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου, σε ένα ανύποπτο χρονικό σημείο, με βάση το πώς «κυλούσε» το παιχνίδι, οι Γάλλοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 32ο λεπτό Μπλας έγινε αποδέκτης της μπάλας στη γραμμή του κέντρου, πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Μοχάμεντ, που «πάτησε» περιοχή και με ωραίο πλασέ, έκανε το 1-0.

 

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Πιο συγκεκριμένα, στο 39' ο Μασούρας κράτησε την μπάλα εκτός περιοχής, την «έσπασε» στον Μπιέλ και αυτός βρήκε τον Άβιλα.

Ο Ισπανός δεξιός μπακ έφερε την μπάλα στο κακό του πόδι, σούταρε κι έστειλε την μπάλα, πάνω από την εστία. Εν τέλει, το έπραξε στο 2ο μέρος!

 

Μόλις πέντε λεπτά μετά τη «σέντρα» (50'), ο Μπιέλ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Λαφόντ δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας κι από τα πόδια του Ματουσαμί, κατέληξε στα δίχτυα, για το 1-1!

 

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το ματς ισορρόπησε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73ο λεπτό, για να σημειωθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Αρχικά, ο Τζιρότο απείλησε με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (74'), οι Γάλλοι απείλησαν ξανά διά... αέρος, με τον Σισοκό να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Βατσλίκ να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ναντ φάνηκε πως θα καταφέρει πάρει το «τρίποντο» στο 81ο λεπτό, αλλά το «ριμπάουντ» του Γκεσάν, μετά την απομάκρυνση του Σισέ, παρότι κατέληξε στα δίχτυα, δεν μέτρησε. Η φάση επανελέχθηκε από τον VAR κι ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

 

Εν τέλει, ο ίδιος παίκτης κατάφερε να βρει δίχτυα και να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις. Με μία κεφαλιά-buzzer beater στο 90+3', «έγραψε» το τελικό 2-1 (08/09) για την ομάδα του και στέρησε τον βαθμό της ισοπαλίας από το σύνολο του Κάρλος Κορμπεράν, στην πρεμιέρα του στους ομίλους του φετινού Europa League.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ναντ (Α. Κομπουαρέ): Λαφόντ, Απιά, Γκιρότο, Παλουά, Γκεσάντ, Μπλας, Μουτουσαμί (69' Σισοκό), Τσιριβέλα, Μερλίν, Μοσταφά, Γκαναγκό (69' Σάιμον).

Ολυμπιακός (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ, Ρέτσος, Μανωλάς, Σισέ, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (59' Μπόουλερ), Μπιέλ (86' Ελ Αραμπί), Ουί-Τζο Χουάνγκ (77' Α. Καμαρά).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0